Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-01-17, 09:37 PM   #3201
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
其實都係睇你抽到D咩,我舊ACCOUNT劍大劍唔超過十把抽番黎,我大部份抽既都係弓同杖 XD

咁有得揀要推物攻你都係會裝劍大劍,邊會裝SUB弓﹖要推魔攻都會揀杖唔會揀裝SUB弓啦

所以先會覺得弓仲衰過魔姐,因為完全冇1個地方贏到其他3種武麻,再睇埋D AF D技更加覺 XD

應該冇人會自己1心想玩純魔,明知廢過劍大劍咁多,問題係人地抽黎抽去都係杖唔通碎左佢﹖可能AF仲中黎中去都法師 XD

此篇文章於 09-01-17 09:43 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 02:39 PM   #3202
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
正正因為抽到的咩你係決定唔到
但係你抽倒劍大劍既機率一定高過杖 (係高成倍)
你肯定你劍大劍加埋唔夠10把?
我印象中你起碼有
nref劍、buff劍、冥府業劍、晶劍、7塊、絕冷刀、戒劍、炎熱、buff冰劍、護廷劍、2Bpool聖劍
我唔記得你仲有冇白麗pool既毛筆同球拍
同埋你個FD放2B出黎做FD都要搭把叛弓
抽到弓絕對唔係壞事

好似我呢的抽杖得1把,仲要係舊6星
劍大劍以普通新6星計都係得10把 (已計埋垃圾大劍三寶)
新6星弓我其實得2把,但玩劍大劍SUB都一定會裝倒

而你要玩杖唔搭弓根本係天方夜譚
講緊12把最新6星
基本上就算係課長都好難做倒既事 (一定要重複1-2把勁杖)

引用:
明知廢過劍大劍咁多,問題係人地抽黎抽去都係杖唔通碎左佢﹖可能AF仲中黎中去都法師 XD
呢個情況弓一樣可以發生
我有無屬S乙+ORB,弓就算搭派既技5特大都好有用
overall睇劍=大劍>杖同弓
但要話杖勁過(好用過)弓我好有保留
除非你冇帝劍玩唔倒純物
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 04:31 PM   #3203
ShinDou

我個ACCOUNT俾左人了,你記憶力好勁記到咁多 XD

不過記憶中我冇冥府劍,冥府係我新ACCOUNT先抽到,我物理已經好耐冇用過弓SUB,可能係我FD懶禁AUTO自動裝左弓,絕冷,炎熱,BUFF冰,護挺都係2千8攻,正常點會掛叛弓﹖XD 同埋我冇毛筆同球拍

杖難抽D唔代表唔會成日抽到 XD

我新ACCOUNT3把王杖了,唔諗住升技,會凸黎當SUB用,雖然唔知幾時有石輪到凸佢,不過0凸都2千魔力,凸爆應該都好勁

我當你玩物理,你唔會物理人得弓架麻,咁你D勁武都係裝晒俾其他勁物理劍大劍人,咁弓咪又係冇機會用 XD 弓本身能力已經低D,AF又廢D,SUB有得揀又唔會裝弓,再加上物理既弓其實得3幾把,你中到果幾把勁物理弓再升到技其實應該會難過是但抽到幾把勁杖囉 XD

所以先會覺得杖雖然係廢但都好過弓少少,暫時冇勁野要用到杖打,之後可能又會迫人玩杖呢,弓本身攻低過劍大劍,魔又低過杖,咁呢隻GAME都係推輸出,弓又唔係有D咩特別勁BUFF,真係諗唔到有咩用 @@

此篇文章於 09-02-17 04:34 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-03-17, 03:12 PM   #3204
minazuki

對純物,杖係垃圾,弓可以做輔助
玩純魔,杖最勁,弓可以做輔助
淨係呢點弓已經有用
至於比其他弱係講差2xx,做SUB只係差1xx
而且你真係要有超大量新6星劍大劍杖先可以戒到弓

隻game玩輸出,除左技5之外
另一個關鍵係屬性
玩得物理隊,帶埋弓人就係多個屬性選擇
玩魔隊都一樣,塔79怕雷,物理雷武太少
的人多數用魔打,死龍之牙通常係常客
因為邊有人有咁多雷杖先,多數係雷弓+雷杖+智杖咁打

把派既破邪弓都幫我過左好多聖關
而最近派既技5聖劍,LV45仲低攻過LV40既破邪弓
所以把野而加仲用緊
佢派既特大技5物理弓已經有聖炎闇冰,好想佢派埋雷,雷物武剩係得把封印劍
(岩屬既話派技5特大好過你出的唔岩屬既技1-3)

我通常係勁武裝係同一個人度先
之後再分俾其他人
弓最多都係帶一個人
把宝弓2741攻,一定會做SUB
除非要玩谷防全SUB大劍

弓AF其實唔係咁廢,只係最近都冇出
睇返最近既水着S乙同今次新AF
同最近既專化魔人比,分別其實唔大
而且睇spec今次新AF應該勁過晒的魔人添

王杖咪最新6星spec
完凸加freeslot LV5 3000左右 (劍大劍一樣)
弓係27xx
舊 09-03-17, 04:23 PM   #3205
ShinDou

其實個重點1路都係講緊抽到D乜

有得揀你會唔會用弓人裝弓先﹖本身已經冇乜弓係勁,就算超絕果把凍弓都係低攻

最新弓2千7,但上期劍大劍杖都已經係2千8,都仲未計LE果堆差得仲遠,其實差幾百打出黎已經可以差好遠,唔係真係得幾百DAM既差距

再簡單D你覺得有冇課長有晒最勁弓AF同超絕技5/LE弓﹖我覺得1定有,但真係冇見過人掛出黎,最多咪劍大劍,杖都有,真係未見過弓囉 XD

你1路都係講緊因為抽唔夠劍大劍杖所以先迫住用弓,咁已經證明左弓有乜用啦 XD
舊 09-04-17, 04:56 PM   #3206
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實目前除咗新既嫉弓外,仲有邊把弓係超絕+LE可?
在下覺得弓最大問題係要全套大火力就一定要力魔都高,唔係就分分鐘同打少套冇分別。
理論上咁鬼麻煩既武器攻擊系數同SKL倍率應該高返一兩成同被盯上機率低D至係,雖然依家新弓角多數都有+攻魔黎平衡返,不過咁變相又好似等同少個ORB SKL…

不過歸根究底係個底真係太懶,本身怪冇分物強、魔強&弓安全(或特效);明明好多九流RPG都識做…

此篇文章於 09-04-17 05:33 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 07:24 PM   #3207
ShinDou

弓如果要計埋普攻就真係要物魔都推,咁真係要連SUB都要裝埋弓先推到晒物魔,但本身物/魔都低過劍大劍/杖,大家都係最TOP裝既話1定廢過其他3種武,弓人又唔係有D乜過人之處例如勁BUFF令人落弓黎打,所以堅唔明弓個定位想點,純粹係抽唔夠劍大劍/杖果陣鄧腳放落SUB @@ 但抽夠岩武放SUB既其實只係時間既問題/抽唔抽得到,抽到既話冇人會用弓

印象中好似以前出過D活動係弓特效,不過其實都冇咩特別,佢其實應該要整到D怪既武器相性明顯D,咁先變化大D迫人落到弓打,例如打D雀既話必中,其他武得1半命中咁,咁咪迫到人用弓打,同埋整到D屎來冇用魔法打2倍DAM,物理減半,咁又可以迫到人用杖,唔知點解係都唔整,人地如果抽得齊勁劍大劍真係會冇人用弓杖

此篇文章於 09-04-17 07:30 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-04-17, 11:43 PM   #3208
minazuki

弓定位一定係輔助
要百搭就要有的捐失好正常
抽到乜係決定唔倒,所以好多時係冇得你揀
你齊晒最勁個role既武,緊係唔再需要輔助啦 (呢隻game計啦)
0課或少課已好難做到 (而加重玩可能易的)
而且打塔最少要每樣屬有1把勁野先至夠
呢樣更加係冇可能 (除非時間係無限)

超絕+LE仲算新產品黎
有超絕唔一定有LE
暫時冇錯應該係劍2把
大劍1把
弓2把
杖2把

伯杖同炎大劍會較其他超絕可LE武較常見
因為伯杖係第1把超絕+LE
炎大劍就Aluze F pool
其他果的都係週未新武器,少人會抽兼只限抽得2次 (好似通常只係連續兩星期)
好難技5倒

LE弓我有FD放出黎
水着S乙,叛弓LE,SUB2把弓
仲係0轉76lv,所以未有加上限
攻9999,魔9659

我FD List計 (140人)
劍LE最多,而且有好多款式 (應該最少10把左右)
其次係大劍,基本得就係得炎大劍一款 (應該6-7把)
跟住係杖,有2把伯杖LE
最後係弓1把叛弓LE

要睇LE最好睇神界轉送
果的人好誇張,一個人可以有3-4把
會見得多的7塊、妖艷、死龍之牙LE

以睇呢隻game個方向
佢應該會再加系統純粹加角色或武器能力都唔會為唔同role做修改

防衛戰開路
遊撃3 魔
遊撃5 弓
前線3 大剣
最後 剣
舊 09-05-17, 10:01 AM   #3209
神人ではない!新人だ

始終好矛盾既,如果弓既定位只能夠係萬能SUB既,弓AF的確冇咩抽既價值,畢竟無課都要時間跑…
不過是但啦,明年隻GAME仲存唔存在都成問題
而且遲D應該有極限DAMAGE同無盡DAMAGE

此篇文章於 09-05-17 10:06 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 10:15 AM   #3210
ShinDou

暫時堆課長仲未走,個step pool又改善左,應該都冇咁快執啦,仲係咁整新系統,岩岩先加偽sphere board
舊 09-05-17, 06:08 PM   #3211
minazuki

萬能SUB同多個屬性機會
佢派果的技5物理弓其實都夠晒能力幫打ev (替補屬性缺失)
物理屬劍大劍,我暫時係唔缺炎同冰
聖、闇都要弓幫手
雷雖然都缺但就冇雷物弓

課長走左唔少啦
好多show出黎3把都技5既已經7日前login
有個3把都係妖艷技5都冇玩

今期降臨用雷法上盲可以安全過倒 (S乙闇縛、白麗派技5闇、Ailyth buff劍、雷法命杖)
但一日要贏3次就咪搞我,拎完石就算
如果佢keep住每1個星期都換畫loop
的雫應該好快就多到用唔晒
佢其他格要銀Bangle unlock
但連防衛戰都冇得換,應該都唔會易有
舊 09-05-17, 06:53 PM   #3212
minazuki

原來防衛戰改左全部1本6星特效確定
最平3000石就有1把絕大6星
最多都係23000石就技5倒
如果岩屬其實都抽得過
而且把野係基礎Ⅱ(非LE下好似係第一次出),ASKILL加20%,可以同超絕拉返少少距離

不過我都係儲多的石等AF+勁武pool先射
同埋我覺得佢過多三幾個月會放埋超絕大落防衛戰度

順帶Askill最新倍率
超絕技5 33 技4 29 技3 23-24
絕大技5 26 技4 22-23
超特技5 21-22
特大技5 19-20
派技5 18

Details
A Skill
L Skill
舊 09-05-17, 07:21 PM   #3213
ShinDou

裝2把落SUB咪加40%技﹖26乘1.4=36.4勁過超絕添喎,雖然超絕都裝得2把落SUB

當防衛都有超絕果陣,其他POOL應該有超絕特大啦 XD
舊 09-05-17, 07:29 PM   #3214
minazuki

sub發動率減半
同埋超絕大本身都有10%up或者屬性強化之類

有雷超絕大既話
塔應該可以再打多幾層
雖然到時佢又高左幾層
舊 09-05-17, 07:33 PM   #3215
ShinDou

其實屬強加幾多﹖SUB果D技原來唔係必出﹖
舊 09-05-17, 07:59 PM   #3216
minazuki

引用:
作者: ShinDou 查看文章
其實屬強加幾多﹖SUB果D技原來唔係必出﹖
屬強II7%
屬強I3%
呢的冇發動率一定會出
不過SUB效果減半

有寫發動率果的SUB發動率減半,效果唔減
睇右手面彈的字會知道有冇出到
舊 09-05-17, 08:42 PM   #3217
ShinDou

原來得7%咁少
舊 09-07-17, 03:15 PM   #3218
ShinDou

銀紙中蒸光,再射5千得裁劍同融塊, 裁劍技4, 係都唔俾大劍af我, 係咪唔會俾我中大劍af架喇
舊 09-07-17, 05:12 PM   #3219
神人ではない!新人だ

引用:
銀紙中蒸光,再射5千得裁劍同融塊, 裁劍技4, 係都唔俾大劍af我, 係咪唔會俾我中大劍af架喇
…有蒸乾你都照抽,真係勇敢…

舊 09-07-17, 05:15 PM   #3220
ShinDou

我見有大劍af麻,岩岩神界又派左張銀紙咪求其射左佢,點知中左蒸光,又有4千幾石係度,咪執埋d石再射5千
舊 09-07-17, 06:11 PM   #3221
ShinDou

換埋防衛3張銀紙射af中舊榮劍,好黑
舊 09-08-17, 08:04 AM   #3222
ShinDou

原來而家改左login bonus有樹枝派?每十日派1條?咁仲駛換既?
舊 09-08-17, 03:27 PM   #3223
神人ではない!新人だ

引用:
原來而家改左login bonus有樹枝派?每十日派1條?咁仲駛換既?
期間限定
http://cache.sqex-bridge.jp/api/info...trans=1&type=1

舊 09-08-17, 05:10 PM   #3224
神人ではない!新人だ

フレイア可以有埋專用ORB鳥
真係唔知笑定喊好…

舊 09-08-17, 05:41 PM   #3225
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
フレイア可以有埋專用ORB鳥
真係唔知笑定喊好…
除左出招同白麗一樣咁耐之外
冇乜大問題啦
反而得個人冇ORB先唔知點算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 03:29 PM

手機版 | APP版