Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-12-12, 10:26 AM   #301
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
聽完今朝大班陰謀論,好彩涂謹申變左票王,焗住三性家奴入唔到。。。
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 10:31 AM   #302
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: GundamMan 查看文章
睇左禁耐,有少少結論

泛民點都係不和,等佢地合作真係死得
不和就一直都係
以前有個大佬 (馬田.華叔) 鎮一下場
果時大家基本上都會比面佢地

依家?

民主黨比劉慧卿做主席一定死路一條
公民黨係就係多左位,但係少左兩個女將影響慢慢會顯現
工黨雖然贏晒但係始終算係小眾一d
社民又係得長毛
人記三日都未夠就內訌,睇下會唔會又攪到毓民同黃洋達走又整多個政黨
民協地區清袋

一盤散沙根本唔洗中央出手
泛民都會自己整死自己
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 10:35 AM   #303
amn_dl811
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
引用:
睇左禁耐,有少少結論

要發表自己聲音就只有靠自己,越過議會,上街抗爭

good example:學民
你話合作的話又唔係唔可能的

不過係
人力社民 <=> 公民工黨

或者
公民工黨 <=> 民主民協

大合作應該無乜可能了

此篇文章於 09-12-12 11:05 AM 被 amn_dl811 編輯。 原因: 轉番中文, 頭先打得急得制
amn_dl811 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 10:41 AM   #304
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
薇莊唔夠票落選...
睇完星期二檔案
偶家陣重係泛淚光...
無留心聽書?

薇莊入唔到会係可惜
但兩人都做到佐『薪火相傳』
都不可説完全失敗

不過朕返以驚公民黨的特式:『D男仕通常係廢拉』

你看看民主黨
上面的一個一個咁『跌落黎』
下面的睇住上面『跌落黎』但自己又上唔到去
Lee4年再有乜行差踏錯下屈即時消失世上都似wwwww

引用:
作者: J+1 查看文章
聽完今朝大班陰謀論,好彩涂謹申變左票王,焗住三性家奴入唔到。。。
由手機版發出
減包票王有乜咁好彩?
何俊仁自己心中有数劉江華點解落選啦wwww_(:3 」 ∠)_

此篇文章於 09-12-12 10:47 AM 被 ★星人44★ 編輯。
★星人44★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 10:45 AM   #305
amn_dl811

引用:
作者: kev00269270 查看文章
不和就一直都係

依家?

社民又係得長毛
人記三日都未夠就內訌,睇下會唔會又攪到毓民同黃洋達走又整多個政黨
民協地區清袋

泛民都會自己整死自己
反而咁睇

Audrey/Tanya 退下來真係隨時係因禍得福
呢兩個人係暫時唯二能夠同卿姐有偈傾之餘又可以同毓民有幾句的人。
兩個人從立法會前線出來其實反以可以在後面有時間去「動作」促進主和派和主戰派坐低傾。
(雖然叫他們和解看來路途相當遙遠)

兩位女士壓得住個場就應該做唔到啦但係你話橋呢應該仲有機掛....

此篇文章於 09-12-12 11:04 AM 被 amn_dl811 編輯。
amn_dl811 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 10:57 AM   #306
amn_dl811

引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
減包票王有乜咁好彩?
何俊仁自己心中有数劉江華點解落選啦wwww_(:3 」 ∠)_
我睇好喊包跟利東孖寶+阿 Chai 等班出位的新生代隨時出走架

舊 09-12-12, 10:58 AM   #307
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
D英文名,在下睇唔明

舊 09-12-12, 11:00 AM   #308
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
無留心聽書?

薇莊入唔到会係可惜
都不可説完全失敗

你看看民主黨

其實我想講陳家洛係公民黨資歷係高過莊莊
同埋教授既論述絕對係唔差
不過公民黨就係咁, 打明星牌, 究竟明星牌重可以打多幾多屆?

舊 09-12-12, 11:10 AM   #309
amn_dl811

引用:
作者: Paptimus 查看文章
不過公民黨就係咁, 打明星牌, 究竟明星牌重可以打多幾多屆?
係好想唔打明星牌
但係上年想在區選小試牛刀結果比李志喜+愛港力幾乎一舖清袋

今年其實應該叫做重新出發...

舊 09-12-12, 11:10 AM   #310
★星人44★
Moderator

引用:
社民:長毛

人力:毓民

公民:薇莊

民主:...涂謹申?(重有無有政治魅力的明星存在?)

民建聯:粒粒天皇巨星\/

選舉打明星牌無可口非Ge
返過來説你個黨約然無明星牌可打你先驚wwwwww_(:3 」 ∠)_

舊 09-12-12, 11:11 AM   #311
神人ではない!新人だ

引用:
佢掟陳小姐過黎新西,在下會投得順氣好多。
果舊醫生真係唔知佢係阿水…

舊 09-12-12, 11:18 AM   #312
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
無留心聽書?

薇莊入唔到会係可惜
都不可説完全失敗

你看看民主黨

減包票王有乜咁好彩?
因為中央一開始就冇諗過三條友中佢會第一,之前已經確定送另外兩條反骨入去,最後呢個變數令三性家奴中左伏
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 11:22 AM   #313
★星人44★
Moderator

引用:
作者: J+1 查看文章
因為中央一開始就冇諗過三條友中佢會第一,之前已經確定送另外兩條反骨入去,最後呢個變數令三性家奴中左伏
由手機版發出
真係係你先信(或者令外都重有好多人信)
咁民主黨班契弟行入中聯辨有何着数?
你叫大班講解下

舊 09-12-12, 11:27 AM   #314
Paptimus

引用:
社民:長毛

人力:毓民

公民:薇莊

民主:...涂謹申?(重有無有政治魅力的明星存在?)

民建聯:粒粒天皇巨星\/

選舉打明星牌無可口非Ge
返過來説你個黨約然無明星牌可打你先驚wwwwww_(:3 」 ∠)_
民建聯除左新果批, 劉華係新東地區做左好耐, 譚耀宗新西都係, 曾鈺成加埋之前素心聲又係港島做左好耐, 太監九東, 位位地區接近玩左廿年, 所以公公婆婆投比佢地唔係蛇齋餅咁簡單

民主黨位位又係地區做起, 涂謹申係九西做起, 我會講成個選舉架構民主黨同民建聯係比較似

民建聯地區紮實, 再由區會配上去立法會, 成個機器屆屆搵邊個上根本不成問題, 好似今屆新東民建聯咁

公民黨sell專業形象, 人力社民sell激進形象, 玩明星效應, 所以你可以見到區會佢地咩野下場, 萬一佢地犯下咩野大錯, 又或者同選民唔可以與時亦進, 佢地好易泡沫化

舊 09-12-12, 11:28 AM   #315
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: 某F 查看文章
而家中共江派(集權中央)同改革派(權力下放)鬥到出晒面
希望改革派鬥得蠃

權力下放有利民主進程
姓江果個未收皮,姓習0既竟然出事,呢次大鑊

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 11:35 AM   #316
amn_dl811

又多一個投共鳥?
陸恭蕙出任環境局副局長

PS: 投共鳥好易做就係人都知
不過我發現原來從建制派洗底入民主派成功的得黃英琦一個。

舊 09-12-12, 11:35 AM   #317
★星人44★
Moderator

或者我講講我觀點
可能比較『令類』(因我人都令類www)

中共先
中共衰乜重易比人入呢?
我諗応該首要係『一黨專政』?
『貪汚腐敗』等等問題的『源頭』都応該來至『一黨專政』呱...

各位認為0岩唔0岩?

舊 09-12-12, 11:46 AM   #318
神人ではない!新人だ

引用:
或者我講講我觀點

中共先
中共衰乜重易比人入呢?
『貪汚腐敗』等等問題的『源頭』都応該來至『一黨專政』呱...

各位認為0岩唔0岩?
其實貪污問題會唔會係人治既要素多D呢?當D例可以任你解釋既時候,你處事就多好多空間,而人係冇咩可能擺脫欲望…
學D阿伯話齋你估美國佬日本仔好好,多黨咪又係貪到
不過人地至少有法規管,大陸好多時只係政治迫害敵對派先會用得上反貪。

此篇文章於 09-12-12 11:51 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 11:55 AM   #319
Paptimus

引用:
或者我講講我觀點

中共先
中共衰乜重易比人入呢?

各位認為0岩唔0岩?
無錯, 但中國人對咩野黨專政其實唔多理
大致我見到現時中國群眾運動分左兩類
一類基於民生, 總知有飽飯食就得, 貪污腐敗你唔好貪到我既錢就得, 但係貪到強拆我屋企, 或者官官相衛到不公判決, 運動就會有地方發起
二類基於民族主義, 例如中日事件令到全國各地都發生抗議

基於政治既運動比較少見, 亦都不見得大型, 老百姓始終未進化到公民

大部份運動都係針對果, 唔係因. 而中共一直害怕係人民順藤摸瓜去針對一黨專政, 尤其是互聯網發達, 不能分地分區去控制人民, 所以中共事實上怕第二類運動多過第一類地方性運動

此篇文章於 09-12-12 11:58 AM 被 Paptimus 編輯。
Paptimus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 11:58 AM   #320
★星人44★
Moderator

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實貪污問題會唔會係人治既要素多D呢?
學D阿伯話齋你估美國佬日本仔好好,多黨咪又係貪到
你要咁講
一句:『人本身就係貪架啦』
咁係咪就乜都可以解釋晒?

人世上根本無『法治』
『法』由『人』所創
所有法治都係由人所形成
所以講到底其実『人治』一定大過『法治』

舊 09-12-12, 12:00 PM   #321
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
作者: sugihara 查看文章
姓江果個未收皮,姓習0既竟然出事,呢次大鑊
姓習的唔係俾人暗殺都唔信
冇理由無啦啦健康有問題

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 12:00 PM   #322
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
睇左禁耐,有少少結論

要發表自己聲音就只有靠自己,越過議會,上街抗爭

good example:學民
廢陶都係咁,不過搞左廿年都上唔到立法會

唔出位,頭腦唔好....效果大減

入到立法會,大眾曝光率至夠

舊 09-12-12, 12:03 PM   #323
★星人44★
Moderator

引用:
無錯, 但中國人對咩野黨專政其實唔多理
大致我見到現時中國群眾運動分左兩類
一類基於民生, 總知有飽飯食就得, 貪污腐敗你唔好貪到我既錢就得, 但係貪到強拆我屋企, 或者官官相衛到不公判決, 運動就會有地方發起
二類基於民族主義, 例如中日事件令到全國各地都發生抗議

基於政治既運動比較少見, 亦都不見得大型, 老百姓始終未進化到公民

大部份運動都係針對果, 唔係因. 而中共一直害怕係人民順藤摸瓜去針對一黨專政, 尤其是互聯網發達, 不能分地分區去控制人民, 所以中共事實上怕第二類運動多過第一類地方性運動
中共知到自己死穴係『一黨專政』
佢亦都無法在国内為自己制造『假想敵』
任何強大的国家、政黨都係需要『假想敵』
你又認為如何?

舊 09-12-12, 12:04 PM   #324
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: kev00269270 查看文章
不和就一直都係

依家?

社民又係得長毛
民協地區清袋

泛民都會自己整死自己
黃洋達本身就唔係人力
佢自己都有搞個組織叫熱血公民

但問題係個個自己搞,咁散你叫班選民點選擇? 結果攬炒益晒建制派

點解黃洋達要入人力就係咁

舊 09-12-12, 12:05 PM   #325
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
民建聯地區紮實, 再由區會配上去立法會, 成個機器屆屆搵邊個上根本不成問題, 好似今屆新東民建聯咁
泛民係區議會d庄腳斷晒...
已經無得鬥...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 09:47 PM

手機版 | APP版