Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-04-12, 11:45 PM   #1
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
儲汽水罐

儲汽水罐,入面D汽水係唔係要整出黎架?聽過有人話唔整出黎,擺得耐會爆
想問下有咩方法可以整D汽水出黎而又不損個罐呢?近排見到呢套好正

jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-12, 11:47 PM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
拉蓋位轉180度,鑽個孔用針筒抽走,再將拉蓋轉180度遮番個窿?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-12, 11:52 PM   #3
jerry
Game Master

點鑽個孔?可以用咩鑽
舊 09-04-12, 11:57 PM   #4
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

支針有幾粗咪用幾粗,頂盡咪0.5mm,有手鑽呢樣野的

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 12:18 AM   #5
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
但....內部點清潔? 會引虫吧?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 12:22 AM   #6
winsonhei
Insane Gamer
三防

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDRX-78_GP-03
係個孔度灌水...
winsonhei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 05:23 AM   #7
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
拉蓋位轉180度,鑽個孔用針筒抽走,再將拉蓋轉180度遮番個窿?
答對了,下面連結有圖解
http://cliff072002.mysinablog.com/in...icleId=1326113
另外有人話,最好倒轉個罐才拔釘,咁就唔會噴到自己。

此篇文章於 09-05-12 05:37 AM 被 44264 編輯。
44264 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 08:45 AM   #8
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
我見過有人係底開,放哂仲沖埋水洗

舊 09-05-12, 09:28 AM   #9
Hung99hk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: EZ-8-HWC 查看文章
我見過有人係底開,放哂仲沖埋水洗
我係咁...

set gundam 邊度有得賣?

8750 5764 1526 4448
user name: GAP
add me play together la~

add 左我 ge 人請 PM

此篇文章於 09-05-12 09:31 AM 被 Hung99hk 編輯。
Hung99hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 10:45 AM   #10
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

阿信屋有龍珠同拉打!
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 07:25 PM   #11
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
無氣ge駛唔駛放
我有罐lcl橙汁無放走擺左4-5年

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 11:48 PM   #12
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
作者: Hung99hk 查看文章
我係咁...

set gundam 邊度有得賣?
係188頑童見過

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 11:52 PM   #13
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
一田同sogo都有

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 11:53 PM   #14
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
希望阿信屋會有高達

舊 09-06-12, 10:16 PM   #15
jerry
Game Master

引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
希望阿信屋會有高達
好在呢兩套無特別版,如果唔係又比人 hold 住曬要去"丫烏" bid 啦!上次龍珠既神龍我揾左超過十間阿信屋,都揾唔到佢既踪影呀!最後有次見到有間舖原箱返貨,問店員可唔可以睇下(當時箱貨在地下最底,上面仲有好多其它飲品,但係店員都肯搬走龍珠上面果五六盤飲品比我睇下,之後當店員知道我揾金色果罐後,佢就同我講:你唔洗揾啦!D貨好多GM都揾緊!即係D貨比人hold住曬啦!之後上"丫烏" 睇到有個賣家有成廿八罐在張相賣緊唔係員工又點會有咁多罐神龍呀?!好在之後去美食博覽見到有貨,不過唔可以淨買神龍,如果要一套九罐就可以。咁問佢幾錢?佢話$20兩罐,要曬都係一舊水,諗左一陣最後我都買左。因為之前揾左好耐都揾唔到!突左果罐要左罐幪面超人RX,當時佢仲話可以買左遲D行完先返去拎,咁我就買左行完走果時返去拎,佢比我睇到有神龍我就走啦!點知返到屋企睇返先知罐幪面超人RX變左http://www2.dydo.co.jp/product/hukko...bottle_08.html

此篇文章於 09-07-12 12:44 AM 被 jerry 編輯。
舊 09-07-12, 09:40 PM   #16
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

引用:
作者: jerry 查看文章
好在呢兩套無特別版,如果唔係又比人 hold 住曬要去"丫烏" bid 啦!上次龍珠既神龍我揾左超過十間阿信屋,都揾唔到佢既踪影呀!最後有次見到有間舖原箱返貨,問店員可唔可以睇下(當時箱貨在地下最底,上面仲有好多其它飲品,但係店員都肯搬走龍珠上面果五六盤飲品比我睇下,之後當店員知道我揾金色果罐後,佢就同我講:你唔洗揾啦!D貨好多GM都揾緊!即係D貨比人hold住曬啦!之後上"丫烏" 睇到有個賣家有成廿八罐在張相賣緊唔係員工又點會有咁多罐神龍呀?!好在之後去美食博覽見到有貨,不過唔可以淨買神龍,如果要一套九罐就可以。咁問佢幾錢?佢話$20兩罐,要曬都係一舊水,諗左一陣最後我都買左。因為之前揾左好耐都揾唔到!突左果罐要左罐幪面超人RX,當時佢仲話可以買左遲D行完先返去拎,咁我就買左行完走果時返去拎,佢比我睇到有神龍我就走啦!點知返到屋企睇返先知罐幪面超人RX變左http://www2.dydo.co.jp/product/hukko...bottle_08.html
我都相信係內鬼hold晒,唔係yahoo點有咁多特別版;其實應該email去759投訴(好似之前電器店hold iphone4/超市hold奶粉咁...有人有貪污成份

舊 09-07-12, 11:45 PM   #17
jerry
Game Master

頭先行信和見到有齊兩套高達索價$780到底有無人會用$780買16罐汽水架
舊 09-09-12, 08:30 PM   #18
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

見吉記高達pepsi $13.9 覺得好貴

舊 11-07-12, 04:37 PM   #19
auntiethird
Ultimate Gamer
愛情萬歲!!!

註冊日期: Jun 2002
吉記即係吉之島?? 我去過吉之島10蚊店唔見既??

舊 11-08-12, 12:00 AM   #20
jerry
Game Master

引用:
作者: auntiethird 查看文章
吉記即係吉之島?? 我去過吉之島10蚊店唔見既??
我之前係吉之島超市買既

論壇跳轉

現在的時間是 12:09 PM

手機版 | APP版