Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-20-09, 10:26 PM   #1
Misaki Taro
God of Gamer

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
分手方法......

各位試過or 接受過分手既方法 ????
分手後....還可見面ma ????

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-09, 02:49 AM   #2
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
路過一下...

我試過一次最小家的分手是SMS.....
分手後絕對不會再見...
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 08:11 AM   #3
ReyMysterioREY
Banned
GeeGee獸~

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDreyrey
分手後唔會再視對方為敵人..
但好肯定的和對方...不再是朋友..不會再見面....
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 09:13 AM   #4
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

case by case 架wor
有d 當仇人, 有d 做得番朋友既

舊 12-22-09, 10:03 AM   #5
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Seppie 查看文章
case by case 架wor
有d 當仇人, 有d 做得番朋友既
agree, 我諗大部份人都係咁吧...

而且就算初分手時做唔番朋友, 隔左排大家冷靜後都應該ok0既

至於你話方法, 如果可以的話我一定會當面講清講楚, 絕不會用email, msn, sms等途徑...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 10:08 AM   #6
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: kin~kin 查看文章
agree, 我諗大部份人都係咁吧...

而且就算初分手時做唔番朋友, 隔左排大家冷靜後都應該ok0既

至於你話方法, 如果可以的話我一定會當面講清講楚, 絕不會用email, msn, sms等途徑...
情殺命案大多就係呢d case

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 10:16 AM   #7
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
情殺命案大多就係呢d case
你意思係當面講?

不過我又覺得唔當面講好唔知點咁...
結束一段感情, 都至少要有勇氣面對....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 09:42 AM   #8
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
我有D情侶朋友, 因為兩人都係同一個朋友圈子既人, 分手後都仲會出黎gathering的, 一樣有講有笑. (背地裏有無仇視對方我唔知啦.......)

最利害有個男仔, 首先同圈內一個女仔拍完拖分左手, 再同圈內另一個女仔拍拖. 後尾再分埋手, 而家3人一樣有出黎gathering.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 10:16 AM   #9
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
唯一一次既拍拖就係sms收分手
乜原因都唔講
我搵佢佢唔理我

我已經當冇識過呢個人
見面亦唔會打招呼
佢家姐係fb就有add我
不過冇傾過計...大家以前都係同事

佢都教識左我
下定決心既事就要做得好絕

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 11:25 AM   #10
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
嘛.. 無人叫你講分手時, 走去d四野無人既地方架嘛 @@"
面對面講, 都可以o係餐廳等地方 = =
無人會激到, o係餐廳下手吧 @@

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 11:31 AM   #11
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

要當面講
一定要o係人多熱鬧d既地方, 公眾場所講
否則真係俾人溶左都冇人知

舊 12-22-09, 12:09 PM   #12
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: irismong 查看文章
嘛.. 無人叫你講分手時, 走去d四野無人既地方架嘛 @@"
面對面講, 都可以o係餐廳等地方 = =
無人會激到, o係餐廳下手吧 @@
引用:
要當面講
一定要o係人多熱鬧d既地方, 公眾場所講
否則真係俾人溶左都冇人知
人多既地方都可以反你檯架喎,要癲既乜都做得出,不過叫有人幫下手頂下咁解(雖然食花生既一定多好多 )

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 12:39 PM   #13
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
人多既地方都可以反你檯架喎,要癲既乜都做得出,不過叫有人幫下手頂下咁解(雖然食花生既一定多好多 )
咁唔會俾人溶左都唔知吧

我都係支持面對面分手的

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 01:57 PM   #14
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
就算要溶!! 我都唔俾自己死得不明不白!!!!

舊 12-22-09, 01:59 PM   #15
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
就算要溶!! 我都唔俾自己死得不明不白!!!!
你絕對唔似會比人溶
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-09, 02:02 PM   #16
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
你絕對唔似會比人溶
oh really??
因為我似係溶人果個?

舊 12-22-09, 11:39 AM   #17
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
幾次都係電話講

大部份都做返朋友
得閒出去食飯咁

舊 12-26-09, 10:29 AM   #18
Kaga

註冊日期: Nov 2002
我有個男同事, 佢真係不知所謂.......男人最賤o既分手方法應該係連講分手都唔夠膽講
- 唔揾妳, 唔聽 call
- 當妳揾到佢, 佢會話 "緊排好忙, 都好想揾妳, 等我冇咁忙一定會同妳傾, 請俾信心我, 等我"
- 等等下係街見到個男人同另外一個女人 happy 緊

分明係騎牛揾馬
我個女同事就咁就被騙
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 02:08 PM   #19
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
N年前唔記得邊度睇
支吾以對跟FD嫖妓後
係地鐵臨關門前"我有愛滋",跟住跳出去

舊 12-31-09, 09:31 AM   #20
ReyMysterioREY
Banned
GeeGee獸~

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDreyrey
引用:
作者: Kaga 查看文章
我有個男同事, 佢真係不知所謂.......男人最賤o既分手方法應該係連講分手都唔夠膽講
- 唔揾妳, 唔聽 call
- 當妳揾到佢, 佢會話 "緊排好忙, 都好想揾妳, 等我冇咁忙一定會同妳傾, 請俾信心我, 等我"
- 等等下係街見到個男人同另外一個女人 happy 緊

分明係騎牛揾馬
我個女同事就咁就被騙
係大部份男人都會咁=_=...
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 12:26 AM   #21
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: ReyMysterioREY 查看文章
係大部份男人都會咁=_=...
香港o個 d 囉
同人去幾次街就話想上床
要到分手時就淨係識逃避
正一縮頭烏龜
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-09, 02:22 PM   #22
pui0212
Junior Member

註冊日期: Dec 2009
不找你,不接電話,
難得聽電話,就聽到後面有男仔聲,講一兩句就話忙,cut 你線.
icq 見到佢online, hi 佢又唔應你, 或者n年先覆佢一個"嗯"
拖了個幾月, 確定有第3者, 被飛了

分了後,想當對方是朋友
可惜,對方只有在缺錢時才找我...
pui0212 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-09, 02:40 PM   #23
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: pui0212 查看文章
不找你,不接電話,
難得聽電話,就聽到後面有男仔聲,講一兩句就話忙,cut 你線.
icq 見到佢online, hi 佢又唔應你, 或者n年先覆佢一個"嗯"
拖了個幾月, 確定有第3者, 被飛了

分了後,想當對方是朋友
可惜,對方只有在缺錢時才找我...
仲有派炸彈果陣

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-09, 03:11 PM   #24
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
仲有派炸彈果陣
咁同缺錢個陣搵你差不幾吧= ="

舊 12-29-09, 03:33 PM   #25
pui0212
Junior Member