Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 03-09-12, 12:53 PM   #226
gafstar
Insane Gamer
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: ayato 查看文章
3月29 我響JP WOR
入D 番黎先~

旅行 ???

引用:
作者: DavidH 查看文章
我想知TCG有無ネタ卡

如果有八雲、曹三姊妹果類就正la
月姬個張 ok woo

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 01:03 PM   #227
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
夏侯月姬唔係neta黎架

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 02:04 PM   #228
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
以前經歷過遊戲王同MAGIC既TCG深淵
今次三國TCG應該唔會玩, 最多儲張曹操算

引用:
作者: 風音 查看文章
夏侯月姬唔係neta黎架
月姬呢個名應該係作既?
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 02:09 PM   #229
風音
The One

引用:
作者: iamleoluk 查看文章

月姬呢個名應該係作既?
即係最終兵器>小喬係一個neta
島耕作>孔明都係一個neta

⊃天⊂
舊 03-09-12, 02:14 PM   #230
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:

月姬呢個名應該係作既?
遊戲王去到有防偽銀角就棄坑

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 02:30 PM   #231
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: gafstar 查看文章
旅行 ???
YES~ 24號出發~

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 02:32 PM   #232
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
http://enbujyo.3594t.com/2012/03/post-214.html
天下統一大会情報
【開催期間】
 ■2012年3月16日(金)~2012年3月18日(日)
【開催時間】
 ■10:00~23:00
 ※日本時間になります。
【開催地域】
 ■日本・アジア全エリア
【参加資格】
 ■十品以上のプレイヤー
【大会結果発表】
 ■2012年3月19日(月) 予定
--------------------------------------------------------------------------------
【デッキ条件】
 ■合計コスト9まで登録可能
 ■武将カードは8枚まで登録可能
【特別ルール】
 ■突撃・槍撃・走射・はじきの効果が上昇する。
 ■復活時間が短縮される(特技「活活活」を除く)
<大会結果に応じて、参加者全員に以下の≪特典≫をプレゼント!>
 ■最終玉璽の個数×兵糧50
 ■参加賞:兵糧500
 ■参加回数5回ごとに兵糧を3000獲得
 ■配下一人につき兵糧200獲得
-----------------------------------------------------
<特別賞は、以下の称号が与えられます>
■特別賞称号(100・200・300・400・500・600・700・800・900位・1000・1500・2000・2500・3000位):驍将
■特別賞称号(3594位):義兄弟
※玉璽の欠片の数が同数の場合は、登録順により、順位が決定します。
※今回の大会では「三国志大戦NET」または「三国志大戦演武場」に
 登録されていない君主カードでも特殊称号が受け取れます。

--------------------------------------------------------------------------------

===============================
同上次個"突撃・槍撃・走射"大會好像一樣?

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 02:40 PM   #233
abingo
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: mark20hk 查看文章
http://enbujyo.3594t.com/2012/03/post-214.html

同上次個"突撃・槍撃・走射"大會好像一樣?
多左個象兵彈飛強化

舊 03-09-12, 02:43 PM   #234
風音
The One

即係可以唔玩\

⊃天⊂
舊 03-09-12, 02:57 PM   #235
Gasaraki
Crazy Gamer
就死的不死物

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDArchanfel_Wong
超復活 剛弓+剛槍大會!?
SEGA 不如再多玩一次一轉大會啦

塵歸塵 土歸土 荷包銀紙歸老母
以上只屬個人意見 但不代表本人立場

PAD :168 341 449
金龍裡,金無神,銀無加,拉下龍手提防提防

此篇文章於 03-09-12 02:59 PM 被 Gasaraki 編輯。
Gasaraki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 03:00 PM   #236
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Gasaraki 查看文章
超復活 剛弓+剛槍大會!?
SEGA 不如再多玩一次一轉大會啦
應該唔係超

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 03:01 PM   #237
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: abingo 查看文章
多左個象兵彈飛強化
步兵,攻城兵淚目
BTW
呢幾日我要返大陸拜山
點都玩唔到

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 03:02 PM   #238
DavidH
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:

月姬呢個名應該係作既?
遊戲王我去到出白色卡先放棄
後期好多卡都無左高橋和希既風格,盡是一堆CG圖
同埋成日renew舊卡

手上仲有好多"曾經好值錢"既卡,而家連放都無人要

舊 03-09-12, 03:24 PM   #239
wayne123789
newer

引用:

同感, 要玩不如玩番MAGIC, 我更加唔鐘意儲野,所以慳番.

(不過我唔見晒以MAGIC ONLINE A/C 資料, 想玩番都唔得.)

舊 03-09-12, 03:26 PM   #240
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: LR猫 查看文章

步兵,攻城兵淚目
口甘應該+強什麼?

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 03:27 PM   #241
風音
The One

引用:
口甘應該+強什麼?
飛刀

神速

⊃天⊂
舊 03-09-12, 03:30 PM   #242
wayne123789
newer

大會又係劉禪/麻箭 o既世界. 騎/象次等公民, 步兵/攻城兵淚目(應加入飛刀仔技能~).
上年無玩, 咁年玩副麻箭. 張卡中咁耐都未用過, 係時侯開包. 有9costs玩象單都好(不過我速軍無練過..)

舊 03-09-12, 03:32 PM   #243
wayne123789
newer

引用:
口甘應該+強什麼?
攻城車 = +攻城力
步兵 = +腳力, 即係行快d.

舊 03-09-12, 03:45 PM   #244
wayne123789
newer

引用:
同埋成日renew舊卡

本末倒置,...卡係用來玩o既. 值錢係因為(1)係個遊戲到有價值+(2)稀有. 如果沒有了(1)會點? 即係你諗下三國志2代d卡唔比係3代用個價值會點?

還有,d卡其實唔係真係咁稀有.

(OT)
http://www.ebay.com/sch/Trading-Card...kw=black+lotus
哩張係magic 其一經典卡, d誇張價無謂理. 但usd100 仲有吼, 因為打vintage仲可以用. 而magic比賽獎金唔係一般的細.

舊 03-09-12, 04:13 PM   #245
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
wayne大連post喇~~~

+1又past多一個大會
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 04:15 PM   #246
Gasaraki
Crazy Gamer
就死的不死物

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDArchanfel_Wong
反正是兵種強化

攻城車 + 移動力就己經夠BM 的了
重加攻城加咪會見肥董做秒城!?
都係比佢加移動力好了吧

步兵該大幅強化白兵力
等人可以打多小小攻守~~

塵歸塵 土歸土 荷包銀紙歸老母
以上只屬個人意見 但不代表本人立場

PAD :168 341 449
金龍裡,金無神,銀無加,拉下龍手提防提防
Gasaraki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 04:20 PM   #247
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
同埋成日renew舊卡

我都唔知我個時算咩, 我差唔多係d咭出新版面(d攻防字變細)個時開始冇玩
用nds都有玩下咩紫炎城, e-hero系列個d, 但再之後就冇了

magic就可能仲早少少冇玩

引用:
作者: wayne123789 查看文章
本末倒置,...卡係用來玩o既. 值錢係因為(1)係個遊戲到有價值+(2)稀有. 如果沒有了(1)會點? 即係你諗下三國志2代d卡唔比係3代用個價值會點?

還有,d卡其實唔係真係咁稀有.

(OT)
http://www.ebay.com/sch/Trading-Card...kw=black+lotus
哩張係magic 其一經典卡, d誇張價無謂理. 但usd100 仲有吼, 因為打vintage仲可以用. 而magic比賽獎金唔係一般的細.
咁睇下個用家係想玩定係收藏啦

100 USD 真係好癲
自己翻版整張wwwwwwwwwww
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 04:22 PM   #248
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
我都唔知我個時算咩, 我差唔多係d咭出新版面(d攻防字變細)個時開始冇玩
用nds都有玩下咩紫炎城, e-hero系列個d, 但再之後就冇了

magic就可能仲早少少冇玩

咁睇下個用家係想玩定係收藏啦

100 USD 真係好癲
自己翻版整張wwwwwwwwwww
現價100USD = 9500YEN
都買唔到戰國最貴果幾張

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 04:23 PM   #249
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
今晚有 機會入元朗,想問問citimall大煙乎?
BB d 制有冇壞機report?
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 04:30 PM   #250
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
今晚有 機會入元朗,想問問citimall大煙乎?
BB d 制有冇壞機report?
少左好多煙味但一定仲有煙除
後面部馬機無人燒香基本上唔會好覺
要打記住打由左到右第三部機,次選第一部機

BB無玩開唔知

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 07:02 AM

手機版 | APP版