Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-19-17, 04:09 PM   #201
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
果然真係war左幾版(堅無睇)
其實個spec真係好其次,隻game又唔係鬼佬d AAA巨作,機能問題並非不能解決啦
出唔出結果都係商業策略,有得賺就自然會出
同埋我諗正路來說
PS4/XB1/PC,依家幾乎係Standard,如果唔係Exclusive基本上都係 寫一隻遇出3部機
Switch,就算都係用Unreal Engine 4寫,機能無問題,照計都要做多少少野就佢,一開始無預佢份真係唔出奇
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 04:13 PM   #202
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
多圖,原作比較

係咪應該重睇漫畫一次
還原度高得有d過份

舊 06-19-17, 04:14 PM   #203
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
話一定出唔到果個叫D話可能會出到希望有得出既人唔好講到咁死
話SWITCH機能一定唔夠果個嘲諷D話一隻三廠GAME唔代表到D咩既人好了解部機
係我中文差定點

BTW
依家講到咁又唔知佢出唔出
都唔知買唔買PS4版好
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 04:15 PM   #204
天恨情

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
同埋我諗正路來說
PS4/XB1/PC,依家幾乎係Standard,如果唔係Exclusive基本上都係 寫一隻遇出3部機
Switch,就算都係用Unreal Engine 4寫,機能無問題,照計都要做多少少野就佢,一開始無預佢份真係唔出奇
最初計劃冇預SWITCH係好合理
依家SWITCH突然爆出
三廠要插手都要D時間
不過講野記得唔好講到咁死
要講一定
舊 06-19-17, 04:19 PM   #205
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 天恨情 查看文章
最初計劃冇預SWITCH係好合理
依家SWITCH突然爆出
三廠要插手都要D時間
不過講野記得唔好講到咁死
要講一定
講真,到真係出左NS版,要嘈既人一樣會話NS依樣比唔上PS4,果樣比唔上XBOX ONE X
有D人根本就係有心唱淡同踩NS,其實真係唔好/駛太認真對待依D人

舊 06-19-17, 04:24 PM   #206
天恨情

引用:
作者: rinxlun 查看文章
講真,到真係出左NS版,要嘈既人一樣會話NS依樣比唔上PS4,果樣比唔上XBOX ONE X
有D人根本就係有心唱淡同踩NS,其實真係唔好/駛太認真對待依D人
製作人答其實好曖昧
出唔出SWITCH版就未知之數
其實我相信一機雙打係有一定吸引力既
而且起碼佢話唔係機能問題
我就會相信D專業既
就算佢最後真係冇出我都唔會歸咎機能問題
舊 06-19-17, 04:28 PM   #207
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
製作人答其實好曖昧
出唔出SWITCH版就未知之數
其實我相信一機雙打係有一定吸引力既
而且起碼佢話唔係機能問題
我就會相信D專業既
就算佢最後真係冇出我都唔會歸咎機能問題
係呀,唔好計個Joy con太細,有D人硬會話出唔到招
但拎出街同朋友可以咁樣雙打,的確係幾方便

舊 06-19-17, 04:29 PM   #208
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
果然真係war左幾版(堅無睇)
其實個spec真係好其次,隻game又唔係鬼佬d AAA巨作,機能問題並非不能解決啦
出唔出結果都係商業策略,有得賺就自然會出

所以同意神人,真係拗黎無意思
近排真係好多依類野
FB就見好多人為隻MHW度嘈
估唔到連依隻龍珠都會有人嘈

舊 06-19-17, 04:30 PM   #209
Thaws
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
assist call悟飯出黎o個下對空龜波推爆斯路竟然無cap出黎?

菲利down起上超必被收皮技又無cap

舊 06-19-17, 04:30 PM   #210
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
講真,其實最可以滿足機能同出街同朋友打兩個條件既係

出街機

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 04:31 PM   #211
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:

出街機
放O係酒吧?

舊 06-19-17, 04:34 PM   #212
Thaws

引用:

出街機
由手機版發出

Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 04:48 PM   #213
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: rinxlun 查看文章
近排真係好多依類野
FB就見好多人為隻MHW度嘈
估唔到連依隻龍珠都會有人嘈
唔係依隻先過MHW咩?

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 04:49 PM   #214
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
唔係依隻先過MHW咩?
分唔到喇

舊 06-19-17, 04:55 PM   #215
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:

出街機
同意,不過大概真係出,香港都九成冇吧。

舊 06-19-17, 04:57 PM   #216
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
流石Arc Sys
再現率無得彈

果然用左好多超武鬥傳動作 特別係斯路一睇就知

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 05:01 PM   #217
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
係咪應該重睇漫畫一次
還原度高得有d過份
其實你囉番隻北斗出黎睇
你可以一樣幾乎全部招都搵番果一格咁濟......所以我幾頁前已經講,Arc Sys做既話重現度一定極高b

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-19-17, 05:02 PM   #218
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
同意,不過大概真係出,香港都九成冇吧。
出唔出街機後果都係同一個架啦
不如睇下呢個Thread出聲既最後有幾多個人我地係game lobby會見到好過啦

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-19-17, 05:13 PM   #219
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
不如睇下呢個Thread出聲既最後有幾多個人我地係game lobby會見到好過啦
其實在下大概都係唔出現喺LOBBY既其中一人

舊 06-19-17, 05:29 PM   #220
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
講原作重現度諗起CC2隻jojo

舊 06-19-17, 05:35 PM   #221
Thaws

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
出後半年好D
買係有買, 9成放左係度封塵...(望去座格GAME積山...
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 05:38 PM   #222
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
講原作重現度諗起CC2隻jojo
唔講平衡,單論ARCSYS認真做既格GAME,點都爽過CC2既9倍。

舊 06-19-17, 06:15 PM   #223
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
話一定出唔到果個叫D話可能會出到希望有得出既人唔好講到咁死
話SWITCH機能一定唔夠果個嘲諷D話一隻三廠GAME唔代表到D咩既人好了解部機
係我中文差定點

BTW
依家講到咁又唔知佢出唔出
都唔知買唔買PS4版好
有PS4又鍾意龍珠2D格鬥應該要買,因為睇動畫式戰鬥推上4K係一種視覺享受!
日後推NS版如果有得Local對戰的話我會照入多隻!
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 10:42 PM   #224
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

舊 06-22-17, 05:37 PM   #225
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM
[動畫] 「DRAGON BALL」 money 日本動漫畫討論版 1005 05-31-12 05:55 PM
超Dragon Ball Z neo2046 街機遊戲討論版 121 02-01-06 01:25 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM

現在的時間是 07:46 PM

手機版 | APP版