Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 36 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 56 96  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
Gundam MK-2 04:37 PM 08-20-17
作者: leungky1:
睇嚟大部分人都唔鍾意玩狙
所以新野影響比想像中細.....
由手機版發出
狙始終唔易用
而且一定要有隊友配合
平時野團好難保持發揮

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送
信長 05:11 PM 08-20-17

搞多兩件... 30碎好貴
野良猫 07:54 PM 08-20-17
對面斷線斷淨一個
空調 09:31 PM 08-20-17
今日三文魚d武器ok

Sent from my iPhone using Gaforum
信長 09:34 PM 08-20-17
第一次遇潮退UFO..
D 箱集中後面... 前面的寧碎降箱可以不理
leungky1 09:51 PM 08-20-17
三文魚150%以上感覺都係睇能否及時救隊友
通常就係由睇小少一個隊友開始急轉直下
信長 10:59 PM 08-20-17
3個mode , 塔同運魚落後無放棄,都有得一野神勇反底
但splatzone ,就好睇隊伍防守力或壓得人地多唔多

有D 輸/落後時,真係"神"級隊友,可能對面勁D 又點,唔去就輸緊, 輸尼D心態,真心唔抵
下下外圍射就想控.. 控到都無可能keep100 秒.敵人係對面,又死都唔敢去殺
想像下,好多場舞台地圖,人地狂放炸彈,隊友3個下面射, 行上一級都唔敢

又唔睇大家武器塗地量, 想追時,幫手開甲都係無人一齊衝
特別果D 只用SP 攞完地,不過又殺唔到人, 真係無咩用, 部分銀噴
今日板場都見幾個後場A- Rapid, 只為儲SP,
支槍唔識封人地位,下下後場射入去,打空氣嚇鬼?
完全垃圾, 殺數2 ,同場的遮都有8
leungky1 11:36 PM 08-20-17
搶地盤B 級樓梯場
有次就係趁成班對手集中精神高空射時
游上隔離條管三殺定勝負

另外都有場對手狙醒水咁射死左條管先
趁呢邊未諗好替代路線時快殺全家

所以時刻向唔同位置移動都幾緊要
信長 11:46 PM 08-20-17
作者: leungky1:
搶地盤B 級樓梯場
有次就係趁成班對手集中精神高空射時
游上隔離條管三殺定勝負

另外都有場對手狙醒水咁射死左條管先
趁呢邊未諗好替代路線時快殺人

所以不停移動都幾緊要
尼個場真係好多野可玩, 中間天線來回都可丟炸彈去中場同狙擊點
最爽係天降人地頭頂拍拍拍打死佢
真係理想攻略法係有一兩個隊友,分開攻到兩路線 ,就好易推到大半(rainmaker,塔)
風音 01:41 AM 08-21-17
今日三文打左10000PT到230%
ROCAS 02:34 AM 08-21-17
作者: 信長:
3個mode , 塔同運魚落後無放棄,都有得一野神勇反底
但splatzone ,就好睇隊伍防守力或壓得人地多唔多

有D 輸/落後時,真係"神"級隊友,可能對面勁D 又點,唔去就輸緊, 輸尼D心態,真心唔抵
下下外圍射就想控.. 控到都無可能keep100 秒.敵人係對面,又死都唔敢去殺
想像下,好多場舞台地圖,人地狂放炸彈,隊友3個下面射, 行上一級都唔敢
其實其他3個隊友都唔去的話自己可以點做...?
1係同佢地一齊射邊邊...2係自己衝去殺..但要1挑4...
呢隻game有趣的地方就係....隊友太豬就算係神人都carry唔到..
A帶仲有D奇怪隊友在....
新月 02:48 AM 08-21-17
無時間都唔衝,成日遇到呢d
S仲有架
鈴蘭 12:16 PM 08-21-17
街場歡樂場其實都幾多痴線佬
囉著支狙叉好D人都真係會直線咁行埋黎sosad
野良猫 12:50 PM 08-21-17
作者: 鈴蘭:
街場歡樂場其實都幾多痴線佬
囉著支狙叉好D人都真係會直線咁行埋黎sosad
成日同啲傻嘅一齊真係唔多歡樂
信長 03:27 PM 08-21-17
https://www.twitch.tv/videos/168543987

26:00 那場是痴線
天空 05:01 PM 08-21-17
眼殘~~~~
迪安大叔 10:32 PM 08-21-17
遇到新型豬隊友....
搶魚炮/守塔 直衝人地地頭填色不回頭
ROCAS 11:59 PM 08-21-17
作者: 迪安大叔:
遇到新型豬隊友....
啱啱都遇到個...好彩係人地哥邊XD
leungky1 12:16 PM 08-22-17
作者: 迪安大叔:
遇到新型豬隊友....
更豬嘅對友
留響屋企同佢鬥油,但又唔識對準殺
信長 03:17 PM 08-22-17

ROCAS 04:25 PM 08-22-17
但照計要副武消耗減少先可以做到一掉掉兩隻夾攻...(雖睇你有冇咁需要..
信長 04:26 PM 08-22-17
RAINMAKER
對手有狙,已經係流動傳送點
人地推到近終點, 就唔好3個打膜,又唔理對手....

有D 情況係人地推到近終點, 隊友搶完又急自殺回中,都唔射幾下,比隊友做少少map control
信長 04:55 PM 08-22-17
Ver.1.2.0 [2017.8.23 配信予定]

https://support.nintendo.co.jp/app/a...ail/a_id/34680

New stage, Manta Maria, out on 26th August.
Forge Splattershot Pro, with BUBBLE BLOWER, on 2nd September.
New Salmon Run stage, Lost Outpost, out on 23rd August!
信長 06:05 PM 08-22-17
有網友發現bomb launcher 以老任玩具做藍本

野良猫 06:58 PM 08-22-17
終於有新場玩
第一 ... 36 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 56 96  ... 最後

返回主題版面