Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4
<<繼續談情>>>拍拖的壓力
POKA 09:08 PM 09-14-08
作者: abcdekfc:
作為一個母親黎講其實無可厚非,唔通你好幸福咁吃西北風咩.
雖然追post睇到樓主好似都有唔錯 0既收入,但係真係結婚既話兩公婆要養3家人,你都毛話唔辣脷
但係做出黎唔覺想個女幸福
我覺得佢阿媽會係個D 明示暗戀結左婚都要比家用個D母親來
Middle 09:20 PM 09-14-08
咁有時未真係見過一個人之前、
都會先以學歷、收入、地位呢d 實質表面o野唻考慮o既,
係好現實,但好平常
t-cup 12:25 AM 09-15-08
咁可以等佢地認識多o的, 見家長前先做好功課, 討一討人歡心. 先打心理戰, 睇情況有冇改善先.

不過應該食佐飯了, 我諗我遲佐.. 趕唔到尾班船
藍莓咖啡 12:34 AM 09-15-08
如果見完係效果差
我就會同佢講 咁大個人都要拍下拖
試下邊種人最arm自己 我又唔係同呢個人拍拖就一定要嫁比佢
揀幾種似係自己鍾意的類型試下先
唔係等間結完婚十年八年先發現自己其實唔係鍾意果類型咁點搞?
雖然你食鹽多過食米 我亦都好想揀個男朋友返黎大家都喜歡
但始終只有我自己先知自己需要d咩 鍾意d咩

不過受唔受落就要睇你父母有幾明白事理
OROCHI 02:43 AM 09-19-08
講真....如果冇$ or收入相差太遠一定會有問題出現
香港地拜金架,除非你包佢....
ReyMysterioREY 07:19 PM 09-13-09
=_+ 我都想知=_+ .. 屋企係咪唔比有自己的私人空間同秘密 =_=...

有時唔係講咩...無錯係關心..但關心多了 就會覺得很煩人啦=_=...
Seppie 08:59 AM 09-14-09
好怪lor!! 次次我有拖拍,
我媽初初都o係度擺出一副唔歡迎既口吻架wor!!
但佢又要唔係真心唔鍾意我拍拖wor!
因為日子耐左佢又冇野架wor, 又會問我同男友相處如何咁.....
碧克 06:47 PM 09-14-09
咁大個女,都係時候學下點處理呢類家庭問題.
有時想出街拍拖又好點都好,作個好好睇睇既藉口,準時歸家,盡量避免在家中放定情信物/飾物等等,將拍拖的事低調進行.
阿媽當然唔想個女隨隨便便就「比個男人搶走」,關心妳都正常,切身處地幫妳媽諗諗就好.
妳都唔想自己阿媽擔心架.

等件事慢慢丟淡,再找個機會拉埋男方突擊見家長,話唔定到時家人會改觀呢

遲左幾日出post,唔知有冇out到= =\
我係我 09:02 PM 09-14-09
樓上..係遲左1年XDDD
1 2 3 4

返回主題版面