Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-14-08, 09:08 PM   #76
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: abcdekfc 查看文章
作為一個母親黎講其實無可厚非,唔通你好幸福咁吃西北風咩.
雖然追post睇到樓主好似都有唔錯 0既收入,但係真係結婚既話兩公婆要養3家人,你都毛話唔辣脷
但係做出黎唔覺想個女幸福
我覺得佢阿媽會係個D 明示暗戀結左婚都要比家用個D母親來
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-08, 09:20 PM   #77
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
咁有時未真係見過一個人之前、
都會先以學歷、收入、地位呢d 實質表面o野唻考慮o既,
係好現實,但好平常

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-08, 12:25 AM   #78
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
咁可以等佢地認識多o的, 見家長前先做好功課, 討一討人歡心. 先打心理戰, 睇情況有冇改善先.

不過應該食佐飯了, 我諗我遲佐.. 趕唔到尾班船

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-08, 12:34 AM   #79
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
如果見完係效果差
我就會同佢講 咁大個人都要拍下拖
試下邊種人最arm自己 我又唔係同呢個人拍拖就一定要嫁比佢
揀幾種似係自己鍾意的類型試下先
唔係等間結完婚十年八年先發現自己其實唔係鍾意果類型咁點搞?
雖然你食鹽多過食米 我亦都好想揀個男朋友返黎大家都喜歡
但始終只有我自己先知自己需要d咩 鍾意d咩

不過受唔受落就要睇你父母有幾明白事理

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-08, 02:43 AM   #80
OROCHI
Game Master
素敵と無敵

註冊日期: Jan 2003
講真....如果冇$ or收入相差太遠一定會有問題出現
香港地拜金架,除非你包佢....

舊 09-13-09, 07:19 PM   #81
ReyMysterioREY
Banned
GeeGee獸~

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDreyrey
好鬼煩煩煩煩煩...

=_+ 我都想知=_+ .. 屋企係咪唔比有自己的私人空間同秘密 =_=...

有時唔係講咩...無錯係關心..但關心多了 就會覺得很煩人啦=_=...

此篇文章於 09-13-09 07:22 PM 被 ReyMysterioREY 編輯。
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-09, 08:59 AM   #82
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
好怪lor!! 次次我有拖拍,
我媽初初都o係度擺出一副唔歡迎既口吻架wor!!
但佢又要唔係真心唔鍾意我拍拖wor!
因為日子耐左佢又冇野架wor, 又會問我同男友相處如何咁.....

舊 09-14-09, 06:47 PM   #83
碧克
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
咁大個女,都係時候學下點處理呢類家庭問題.
有時想出街拍拖又好點都好,作個好好睇睇既藉口,準時歸家,盡量避免在家中放定情信物/飾物等等,將拍拖的事低調進行.
阿媽當然唔想個女隨隨便便就「比個男人搶走」,關心妳都正常,切身處地幫妳媽諗諗就好.
妳都唔想自己阿媽擔心架.

等件事慢慢丟淡,再找個機會拉埋男方突擊見家長,話唔定到時家人會改觀呢

遲左幾日出post,唔知有冇out到= =\

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-09, 09:02 PM   #84
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
樓上..係遲左1年XDDD
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式