Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
國家隊討論區>巴西陣容討論(世界盃外圍賽 - 0-0 和阿根廷 )
kin~kin 03:23 PM 05-08-06
見咁耐都未有人開巴西, 唔知係咪因為GAF少巴西fans呢~~

大家認為巴西排咩陣, 出咩人最好?
同埋大家是否認同巴西係奪冠大熱呢?

我搵唔到巴西國家隊的官方網頁, 只係搵到這個:

http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/....html?team=bra

如果大家日後搵到更多資料, 請post上來和大家分享^^
ONEone 06:07 PM 05-08-06
FW:阿祖,大哨
2個最近都無態,但我好懷疑佢2個係留力world cup

OMF:細哨,KaKa,Emerson,P.祖連奴
比較想要P.祖多過Z.Roberto,起碼佢攻守兼備,仲有佢既屈機罰球......

DF:
Carlos,Cafu,Lucio,Juan/其他
正路之選,相信今屆防線係以老帶新......個人希望有文仙尼

GK:
Dida......正路係佢啦

防線係比較弱既一環,畢竟兩閘年紀都大了,必要時輪流換下人上場就無問題
只要前面發揮正常,基本上要贏就唔係問題
今屆可能係大哨,carlos,cafu最後一屆world cup啦......

全力支持巴西6奪World Cup
前無古人,後無來者
steve 06:27 PM 05-08-06
之前好似公佈左第一場正選陣容啦...

GK:Dida
DF:Cafu、Juan、Lucio、R.Carlos
MF:Kaka、Ze Roberto、Emerson、Ronaldinho
CF:Ronaldo、Adriano

好似係上面咁, 唔 100%肯定...
唔明點解用 Ze Roberto 打中間,寧願用 P.祖屈罰球或者用 G.施華加強防守好過
今屆應該比較攻強守弱,對後防冇乜信心...
可唔可以 6奪World Cup 要睇下d前鋒踢成點....
昏迷童子Sleepy 07:07 PM 05-08-06
作者: steve:
之前好似公佈左第一場正選陣容啦...

GK:Dida
DF:Cafu、Juan、Lucio、R.Carlos
MF:Kaka、Ze Roberto、Emerson、Ronaldinho
CF:Ronaldo、Adriano

好似係上面咁, 唔 100%肯定...
唔明點解用 Ze Roberto 打中間,寧願用 P.祖屈罰球或者用 G.施華加強防守好過
今屆應該比較攻強守弱,對後防冇乜信心...
可唔可以 6奪World Cup 要睇下d前鋒踢成點....
某報紙話個陣係4-2-4...
本童子雖然一直捧開巴西,但係今屆真係唔係太睇好
前面細哨同卡卡就冇問題,不過另外兩個就...唉......
(雖然本童子都覺得大哨響聯賽係專登收住收住咁踢 )
啤梨王子 07:44 PM 05-08-06
作者: 昏迷童子Sleepy:
某報紙話個陣係4-2-4...
本童子雖然一直捧開巴西,但係今屆真係唔係太睇好
前面細哨同卡卡就冇問題,不過另外兩個就...唉......
(雖然本童子都覺得大哨響聯賽係專登收住收住咁踢 )
我都覺,佢要破紀錄,成為世界杯入波最多球員

不過講真,覺得巴西贏唔贏到某程度上都仲好睇佢踢成點
T.S 08:01 PM 05-08-06
係外圍賽用Ze Roberto打中場中其實都唔錯(控球指數?),而且以Parreira的一向排陣....
佢都係先求穩定 -> 用慣果個陣就用果個

阿祖我又唔多擔心,皇帝打國家隊一向勁過球會幾倍,肥度又係佢要有態...就有態的\

隱憂都係大家所講的....後防吧

Dida今年超失準,拍Lucio果個又..好似邊個都唔多掂咁(雖然佢都唔係話超勁),其實Lyon果兩個中堅都幾好,不過兩個都未正式拍過Lucio,而且兩個都好似無世界盃經驗..
fatraymond 08:07 PM 05-08-06
我自己並唔擔心大哨的表現
因為佢之前好明顯係為世盃鋪路
同埋我有信心巴西前面兩位無表現
中場兩位kaka同細哨都夠殺

至於後防,不嬲都唔係太穩陣
所以我決定睇佢進攻咁就算\/
kin~kin 09:47 PM 05-08-06
其實後防差根本就係巴西0既傳統.......
我地只可以期望佢後面失幾多, 前面就掃番人幾多
柴崎幸 09:52 PM 05-08-06
作者: ONEone:
OMF:細哨,KaKa,Emerson,P.祖連奴
比較想要P.祖多過Z.Roberto,起碼佢攻守兼備,仲有佢既屈機罰球......
有細哨o係度,罰球都未必會俾佢射...
作者: :
DF:Carlos,Cafu,Lucio,Juan/其他
正路之選,相信今屆防線係以老帶新......個人希望有文仙尼
今屆文仙尼o係羅馬踢到識飛咁,唔選佢真係有D過份喎。
暴走蟹 09:57 PM 05-08-06
作者: 柴崎幸:

今屆文仙尼o係羅馬踢到識飛咁,唔選佢真係有D過份喎。

選左佢打咩位先.....

呢個往日叫新卡富已經唔似卡富..
柴崎幸 09:58 PM 05-08-06
作者: 暴走蟹:
選左佢打咩位先.....
呢個往日叫新卡富已經唔似卡富..
某程度上我覺得佢踢翼鋒或者左右中場都幾OK。
另外,俾人叫新卡富,係咪因為個樣好似佢呀?\
暴走蟹 10:11 PM 05-08-06
作者: 柴崎幸:
某程度上我覺得佢踢翼鋒或者左右中場都幾OK。
另外,俾人叫新卡富,係咪因為個樣好似佢呀?\
如果咁樣
佢都有一定機會入選

打...左翼衛

做卡洛斯後備

巴西而時用開果個陣式係4-2-2-2
kin~kin 09:41 PM 05-09-06
其實知唔知幾時會公佈人選?
Lycnnee 10:10 PM 05-09-06
龍門用高美斯應該會好d
一陣迪達又表演牛油手就死
巴迪斯達應該都有份呱
巴迪斯達呢排係皇馬打得好好
小草 10:23 PM 05-09-06
基本上睇巴西我只係睇顛佬同卡卡
kin~kin 01:24 AM 05-10-06
作者: 小草:
基本上睇巴西我只係睇顛佬同卡卡
雖然我整睇黎講都幾中意巴西d球員, 但我特別中意lee兩個
ONEone 11:59 PM 05-10-06
作者: Lycnnee:
龍門用高美斯應該會好d
一陣迪達又表演牛油手就死
巴迪斯達應該都有份呱
巴迪斯達呢排係皇馬打得好好
巴迪斯達一定有份,不過係後備咁解
龍門如果可以換人,其實我想試下羅渣尼奧,進攻型龍門
其實我好少睇國米賽事,祖利奧施薩係咪唔錯?我係winning巴西隊見到佢係後備黎

正選無驚喜,大家不如想有咩後備入選仲好啦
kin~kin 12:37 AM 05-11-06
robinho, baptista應該都會入選
大家估下cicinho會唔會入到?
Lycnnee 01:24 AM 05-11-06
作者: kin~kin:
robinho, baptista應該都會入選
大家估下cicinho會唔會入到?
難..近呢幾場施仙奴走晒樣
可況要進攻型既右閘仲有文仙尼都可以客串下
大山椒魚 02:57 PM 05-11-06
如果肥度踼到上哂身唔知皇馬會點諗呢
DC 97 03:06 PM 05-11-06
最擔心系果2個CB
暴走蟹 03:37 PM 05-11-06
作者: ONEone:

龍門如果可以換人,其實我想試下羅渣尼奧,進攻型龍門
其實我好少睇國米賽事,祖利奧施薩係咪唔錯?我係winning巴西隊見到佢係後備黎

係國家隊唔駛指望見到羅渣尼奧射12碼同罰球

作者: :
最擔心系果2個CB
雷沙奧拍盧斯奧..囉

夠隱健...瓜
kin~kin 04:17 PM 05-11-06
祖安其實穩唔穩陣ga?
暴走蟹 04:55 PM 05-11-06
作者: kin~kin:
祖安其實穩唔穩陣ga?
唔隱
耐唔耐都見到失球總關佢事
加埋佢本人是喜好出擊....
kin~kin 01:01 AM 05-12-06
作者: 暴走蟹:
唔隱
耐唔耐都見到失球總關佢事
加埋佢本人是喜好出擊....
明白...
咁luisao呢??

因為我少睇其餘果d人踢, 所以真係唔知...
謝解答
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面