Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-08-06, 03:23 PM   #1
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
巴西陣容討論(世界盃外圍賽 - 0-0 和阿根廷 )

見咁耐都未有人開巴西, 唔知係咪因為GAF少巴西fans呢~~

大家認為巴西排咩陣, 出咩人最好?
同埋大家是否認同巴西係奪冠大熱呢?

我搵唔到巴西國家隊的官方網頁, 只係搵到這個:

http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/....html?team=bra

如果大家日後搵到更多資料, 請post上來和大家分享^^

此篇文章於 07-16-07 06:03 PM 被 kin~kin 編輯。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 06:07 PM   #2
ONEone
Insane Gamer
世界級"暴走"騎師

註冊日期: Dec 2003
FW:阿祖,大哨
2個最近都無態,但我好懷疑佢2個係留力world cup

OMF:細哨,KaKa,Emerson,P.祖連奴
比較想要P.祖多過Z.Roberto,起碼佢攻守兼備,仲有佢既屈機罰球......

DF:
Carlos,Cafu,Lucio,Juan/其他
正路之選,相信今屆防線係以老帶新......個人希望有文仙尼

GK:
Dida......正路係佢啦

防線係比較弱既一環,畢竟兩閘年紀都大了,必要時輪流換下人上場就無問題
只要前面發揮正常,基本上要贏就唔係問題
今屆可能係大哨,carlos,cafu最後一屆world cup啦......

全力支持巴西6奪World Cup
前無古人,後無來者

Animal Crossing
Name: DeNs Town: ~SanBik~ Code: 0215-3890-8285

My AC Catalog
ONEone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 06:27 PM   #3
steve

註冊日期: Aug 2002
之前好似公佈左第一場正選陣容啦...

GK:Dida
DF:Cafu、Juan、Lucio、R.Carlos
MF:Kaka、Ze Roberto、Emerson、Ronaldinho
CF:Ronaldo、Adriano

好似係上面咁, 唔 100%肯定...
唔明點解用 Ze Roberto 打中間,寧願用 P.祖屈罰球或者用 G.施華加強防守好過
今屆應該比較攻強守弱,對後防冇乜信心...
可唔可以 6奪World Cup 要睇下d前鋒踢成點....

此篇文章於 05-08-06 06:38 PM 被 steve 編輯。
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 07:07 PM   #4
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: steve
之前好似公佈左第一場正選陣容啦...

GK:Dida
DF:Cafu、Juan、Lucio、R.Carlos
MF:Kaka、Ze Roberto、Emerson、Ronaldinho
CF:Ronaldo、Adriano

好似係上面咁, 唔 100%肯定...
唔明點解用 Ze Roberto 打中間,寧願用 P.祖屈罰球或者用 G.施華加強防守好過
今屆應該比較攻強守弱,對後防冇乜信心...
可唔可以 6奪World Cup 要睇下d前鋒踢成點....
某報紙話個陣係4-2-4...
本童子雖然一直捧開巴西,但係今屆真係唔係太睇好
前面細哨同卡卡就冇問題,不過另外兩個就...唉......
(雖然本童子都覺得大哨響聯賽係專登收住收住咁踢 )

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 07:44 PM   #5
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy
某報紙話個陣係4-2-4...
本童子雖然一直捧開巴西,但係今屆真係唔係太睇好
前面細哨同卡卡就冇問題,不過另外兩個就...唉......
(雖然本童子都覺得大哨響聯賽係專登收住收住咁踢 )
我都覺,佢要破紀錄,成為世界杯入波最多球員

不過講真,覺得巴西贏唔贏到某程度上都仲好睇佢踢成點

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 08:01 PM   #6
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
係外圍賽用Ze Roberto打中場中其實都唔錯(控球指數?),而且以Parreira的一向排陣....
佢都係先求穩定 -> 用慣果個陣就用果個

阿祖我又唔多擔心,皇帝打國家隊一向勁過球會幾倍,肥度又係佢要有態...就有態的\

隱憂都係大家所講的....後防吧

Dida今年超失準,拍Lucio果個又..好似邊個都唔多掂咁(雖然佢都唔係話超勁),其實Lyon果兩個中堅都幾好,不過兩個都未正式拍過Lucio,而且兩個都好似無世界盃經驗..

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 08:07 PM   #7
fatraymond
期待~~

我自己並唔擔心大哨的表現
因為佢之前好明顯係為世盃鋪路
同埋我有信心巴西前面兩位無表現
中場兩位kaka同細哨都夠殺

至於後防,不嬲都唔係太穩陣
所以我決定睇佢進攻咁就算\/

舊 05-08-06, 09:47 PM   #8
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

其實後防差根本就係巴西0既傳統.......
我地只可以期望佢後面失幾多, 前面就掃番人幾多
舊 05-08-06, 09:52 PM   #9
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: ONEone
OMF:細哨,KaKa,Emerson,P.祖連奴
比較想要P.祖多過Z.Roberto,起碼佢攻守兼備,仲有佢既屈機罰球......
有細哨o係度,罰球都未必會俾佢射...
引用:
DF:Carlos,Cafu,Lucio,Juan/其他
正路之選,相信今屆防線係以老帶新......個人希望有文仙尼
今屆文仙尼o係羅馬踢到識飛咁,唔選佢真係有D過份喎。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 09:57 PM   #10
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 柴崎幸

今屆文仙尼o係羅馬踢到識飛咁,唔選佢真係有D過份喎。

選左佢打咩位先.....

呢個往日叫新卡富已經唔似卡富..
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 09:58 PM   #11
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 暴走蟹
選左佢打咩位先.....
呢個往日叫新卡富已經唔似卡富..
某程度上我覺得佢踢翼鋒或者左右中場都幾OK。
另外,俾人叫新卡富,係咪因為個樣好似佢呀?\

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 10:11 PM   #12
暴走蟹

引用:
作者: 柴崎幸
某程度上我覺得佢踢翼鋒或者左右中場都幾OK。
另外,俾人叫新卡富,係咪因為個樣好似佢呀?\
如果咁樣
佢都有一定機會入選

打...左翼衛

做卡洛斯後備

巴西而時用開果個陣式係4-2-2-2
舊 05-09-06, 09:41 PM   #13
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

其實知唔知幾時會公佈人選?
舊 05-09-06, 10:10 PM   #14
Lycnnee
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
龍門用高美斯應該會好d
一陣迪達又表演牛油手就死
巴迪斯達應該都有份呱
巴迪斯達呢排係皇馬打得好好

列基美正式宣布退出國家隊..
Lycnnee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-06, 10:23 PM   #15
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
基本上睇巴西我只係睇顛佬同卡卡

舊 05-10-06, 01:24 AM   #16
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 小草
基本上睇巴西我只係睇顛佬同卡卡
雖然我整睇黎講都幾中意巴西d球員, 但我特別中意lee兩個
舊 05-10-06, 11:59 PM   #17
ONEone
Insane Gamer
世界級"暴走"騎師

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Lycnnee
龍門用高美斯應該會好d
一陣迪達又表演牛油手就死
巴迪斯達應該都有份呱
巴迪斯達呢排係皇馬打得好好
巴迪斯達一定有份,不過係後備咁解
龍門如果可以換人,其實我想試下羅渣尼奧,進攻型龍門
其實我好少睇國米賽事,祖利奧施薩係咪唔錯?我係winning巴西隊見到佢係後備黎

正選無驚喜,大家不如想有咩後備入選仲好啦

Animal Crossing
Name: DeNs Town: ~SanBik~ Code: 0215-3890-8285

My AC Catalog
ONEone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 12:37 AM   #18
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

robinho, baptista應該都會入選
大家估下cicinho會唔會入到?
舊 05-11-06, 01:24 AM   #19
Lycnnee
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: kin~kin
robinho, baptista應該都會入選
大家估下cicinho會唔會入到?
難..近呢幾場施仙奴走晒樣
可況要進攻型既右閘仲有文仙尼都可以客串下

列基美正式宣布退出國家隊..
Lycnnee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 02:57 PM   #20
大山椒魚
......

如果肥度踼到上哂身唔知皇馬會點諗呢

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 03:06 PM   #21
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
最擔心系果2個CB

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 03:37 PM   #22
暴走蟹

引用:
作者: ONEone

龍門如果可以換人,其實我想試下羅渣尼奧,進攻型龍門
其實我好少睇國米賽事,祖利奧施薩係咪唔錯?我係winning巴西隊見到佢係後備黎

係國家隊唔駛指望見到羅渣尼奧射12碼同罰球

引用:
最擔心系果2個CB
雷沙奧拍盧斯奧..囉

夠隱健...瓜
舊 05-11-06, 04:17 PM   #23
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

祖安其實穩唔穩陣ga?
舊 05-11-06, 04:55 PM   #24
暴走蟹

引用:
作者: kin~kin
祖安其實穩唔穩陣ga?
唔隱
耐唔耐都見到失球總關佢事
加埋佢本人是喜好出擊....
舊 05-12-06, 01:01 AM   #25
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 暴走蟹
唔隱
耐唔耐都見到失球總關佢事
加埋佢本人是喜好出擊....
明白...
咁luisao呢??

因為我少睇其餘果d人踢, 所以真係唔知...
謝解答

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:55 AM

手機版 | APP版