Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-05-11, 12:19 AM   #1
cloud
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
唔識搵話題.......

話說呢排小弟開始主動識下朋友, 主要係女仔
但講完問佢讀緊咩,住係邊頭就唔知講咩好

之後問佢有咩興趣會唔會好怪
有冇朋友可以教下路

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 12:22 AM   #2
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
你問完人地野, 有冇講返自己D野先

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 12:30 AM   #3
cloud

引用:
作者: 才子 查看文章
你問完人地野, 有冇講返自己D野先
好似冇

舊 06-05-11, 12:45 AM   #4
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
OMG...

米咁懶得閒行下書局睇下D人際溝通既書啦...
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 12:49 AM   #5
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
你問下完人讀咩, 米講下佢個科D野

問完人住邊, 米講下佢住個頭D野

唔熟既, 米繼續發問, 引佢講自己野

再冇發應既, 一句起兩句止既, 米收皮LOR~
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 12:57 AM   #6
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: cloud 查看文章
話說呢排小弟開始主動識下朋友、主要係女仔
但講完問佢讀緊咩,住係邊頭就唔知講咩好

之後問佢有咩興趣會唔會好怪
有冇朋友可以教下路
咁樣問法
直頭係想起人底咁
係人都怕左你啦

仲有,人地未必對你既野想知咁多
不如講d對方有興趣既話題仲好
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 01:04 AM   #7
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
如果問完人住邊頭、咁o岩自己有去過果度、記得一d 有少少特別o既地方或鋪頭或事物或...... etc,
可以試下發揮落去:「呀,你果頭係咪有 xxx ? (等對方答完之後)我以前「曾經/經常」「去/行過」果度「搵朋友/食飯/打波/行街/探親/飲野/返工/拎野/交收/送舊女友返屋企/買野...... etc」,記得果度 d yyy 點點點......

btw ,需隨機應變。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 01:06 AM   #8
cloud

性格始終太內向
我都想改
但真係好難改
一句起兩句止唔知點搞

主要都係唔知點解會驚.....唔敢同新識果D 傾多幾句
但同做Group Project D 女組員又乜都可以吹一餐 可能見得多....@@
唔知點由"唔熟-->熟"......

好怪

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:26 PM

手機版 | APP版