Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-03-11, 11:16 AM   #51
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
睇完同無睇都無乜分別

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 11:46 AM   #52
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
這套睇落好小朋友向..
如果冇乜爆點同衝擊劇情, 唔會想追
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 12:45 PM   #53
wingzero_W0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: Gallardo 查看文章
成日都覺得男主角好似西遊記孫悟空
把聲都好唔夾

唔係真戰爭, 更是頹上加頹
可能izumo 好睇過佢

全集最醒神係
召喚=隻狗陰男主角
睇了依句先睇片~~~

搞到以為果幕隻狗想吉佢那裡
wingzero_W0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 12:49 PM   #54
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
至少作畫幾好
op好一般

貓狗鬥一番
開頭睇d士兵好似npc咁已經覺得唔多似打仗
點知原來係運動會..

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 12:59 PM   #55
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
點解果下唔係插後眼嫁

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 01:03 PM   #56
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
算唔算兒童向呢,,,,感覺好似係後宮片
係唔係原著改編??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 01:16 PM   #57
ZombieTerry
Game Master

註冊日期: Jun 2007
完食... 只覺得好悶同無聊...
唔知捱到幾多集!! ?
ZombieTerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 01:21 PM   #58
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
又來個颯爽登場
把聲好難頂
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 01:36 PM   #59
Carmine
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
唔係真戰爭, 更是頹上加頹
http://blog.livedoor.jp/mainichigani...s/1507743.html

「戦」という名前のスポーツで、国家同士で「戦興行」という競り合いをやっているような世界観

interview不是早就說了這是名為「戰爭」的運動嗎?

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
都唔知都築係唔係好想捧男主角,
近期不斷谷D男角出黎
他本來就是搞H漫出身的
用男性當主角有什麽奇怪

大既是nanoha系列出名之後
很多人都忘了他搞nanoha之前是寫H game劇本的吧...

引用:
但個人認為佢設定男角方面真係好失敗下....
全部都係一D懶清爽, 活潑開朗或非常乖巧的好男孩, 真係好惡頂
13歲青少年開朗一點很平常吧
與其說他設定男角失敗
不如說他的角色性格設定重覆性太高
特別是主角一方的來來去去都是那幾種性格

此篇文章於 04-03-11 02:52 PM 被 Carmine 編輯。
Carmine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 01:49 PM   #60
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: Carmine 查看文章
http://blog.livedoor.jp/mainichigani...s/1507743.html

「戦」という名前のスポーツで、国家同士で「戦興行」という競り合いをやっているような世界観

interview不是早就說了這是名為「戰爭」的運動嗎?

睇動畫唔係一定要備課吧
而且我唔係話佢欺騙,
而係個設定本身唔討好(個人而言)

舊 04-03-11, 01:59 PM   #61
Carmine
Crazy Gamer

引用:
睇動畫唔係一定要備課吧
而且我唔係話佢欺騙,
而係個設定本身唔討好(個人而言)
我無意干涉你個人的喜好或對一部片的評價
不過是想澄清一下這部片的方向並不是要搞真戰爭
語氣上有冒犯的話,我在這裏道歉

說真的
以都築的作風和他在Sts的表現
我相信他寫戰爭片只會更雷...
Carmine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 03:11 PM   #62
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
算唔算兒童向呢,,,,感覺好似係後宮片
係唔係原著改編??
應該係原創作
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 03:12 PM   #63
埃及使者
玻璃般的存在

感覺上係嘉年華活動>戰爭
D士兵都好好用
享受運動與健康既活動

係度HARD SELL男主角既体術

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 03:25 PM   #64
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

PSN  IDchownett
見到d雜魚個樣同評述員實況果度笑左

舊 04-03-11, 03:28 PM   #65
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
體育版武藏伝

宮野把聲同男主好唔多夾…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 06:28 PM   #66
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Carmine 查看文章
他本來就是搞H漫出身的
用男性當主角有什麽奇怪

大既是nanoha系列出名之後
很多人都忘了他搞nanoha之前是寫H game劇本的吧...

13歲青少年開朗一點很平常吧
與其說他設定男角失敗
不如說他的角色性格設定重覆性太高
特別是主角一方的來來去去都是那幾種性格
我知都築搞H game 劇本出身,
我就係覺得佢nanoha 紅左D女角後, 家陣想走黎捧男角..
但奈何佢新作入面o既男角都好惡頂....

另, 我唔認為一個13歲青少年爽朗到咁叫平常...
睇見佢最尾颯爽登場真係想死
宮野真守配果把聲又唔掂

這套唔係有豪華聲優陣真係唔會睇

舊 04-03-11, 06:50 PM   #67
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
睇好多地方都話呢套係都築版風雲城/SASUKE(力王爭霸戰)
實況點諗都唔應該搵櫻井而應該搵古舘伊知郎

反正都係燒大錢請聲優就應該燒響正確既地方d

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 07:56 PM   #68
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
男主角被召喚既方式都真係幾搞笑, 俾人裝陷阱
前半以為搞乜鬼無啦啦又玩D咁Q老套既召喚勇者故事....後半一見到戰場之後即時脫力....
犯規呀!!!竟然召喚高達

雷唔雷就真係睇多幾集先決定到, 不過宮野真守把聲同個男主角真係唔多夾....佢用高達個tone可能順耳過而家呢把聲....

其實呢套野睇OP同埋戰場果part, 好有頹廢賣萌online game果種feel

此篇文章於 04-03-11 07:58 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 08:01 PM   #69
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

呢套野根本上就係賣萌 + 聲優陣

故事背景暫時睇落好脫力下就是了

舊 04-03-11, 08:15 PM   #70
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
我知都築搞H game 劇本出身,
我就係覺得佢nanoha 紅左D女角後, 家陣想走黎捧男角..
但奈何佢新作入面o既男角都好惡頂....

另, 我唔認為一個13歲青少年爽朗到咁叫平常...
睇見佢最尾颯爽登場真係想死
宮野真守配果把聲又唔掂

這套唔係有豪華聲優陣真係唔會睇
話說佢仲當自己係夢中......

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 11:43 PM   #71
zurg
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
開頭以為係戰鬥片
點知原來係歡樂片
除左男主角搵錯CV配外冇咩大問題
希望作畫會keep到
呢套野歡歡樂樂咁聽CV好了
zurg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 11:45 PM   #72
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

綜合黎講, 第一集的評價暫時都係麻麻

舊 04-03-11, 11:59 PM   #73
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 東條英俊 查看文章
至少作畫幾好
op好一般

咁叫好?

OP片一般
歌我唔覺一般

呢套只係二軍做出黎既動,
所以作畫係咁唔出奇
一軍做緊nanoha

此篇文章於 04-04-11 12:16 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 12:07 AM   #74
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
綜合黎講, 第一集的評價暫時都係麻麻
而且暫時睇唔出首op既內容同套野既內容會有咩關聯

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 12:44 AM   #75
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
動作畫面一秒咁多格
會有一兩格崩d在所難免
至少靜止畫面同大頭我覺得無乜問題
呢套感覺不是什麼大制作就是了

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[放] PS3 Watch Dog 買賣專區 0 12-07-14 10:39 PM
原作:都築真紀「DOG DAYS」新作TVアニメシリーズ始動! supermanlady 日本動漫畫討論版 0 12-03-10 02:09 AM
野‧良犬 (The Pye-Dog) 泰利 電影版 1 11-11-07 09:46 PM
super…dog?!XDDD CCemi ~清談館~ 9 10-30-06 11:07 PM
滿分 - Good Dog 紫色螢火蟲 ~清談館~ 5 03-25-05 10:36 PM

現在的時間是 03:05 PM

手機版 | APP版