Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-09-08, 01:32 PM   #226
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: karamitei 查看文章
尋晚升左突擊兵做LV11
但個噴火器好似唔及槍勁
究竟噴火器應該幾時用?
人多果時
對準器放在目標的左邊
咁就可以扣多點
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-08, 01:43 PM   #227
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
クリアー!!!

用左大概50小時

C係最低評價喇可? 未試過D...
最後○○○○有必要咁做咩? 有點可惜

ENDING做得好好

此篇文章於 05-09-08 01:51 PM 被 用戶名稱 編輯。
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-08, 03:08 PM   #228
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
尋晚升左突擊兵做LV11
但個噴火器好似唔及槍勁
究竟噴火器應該幾時用?
當你打到後期....有支成500攻ga火槍...你就可以亂黎
同埋支野無視沙包可以中佢
2周目點解無得直接睇番後期d片囧...搞到想快d打到去最尾個章再開個新記錄(有歌無片...)

此篇文章於 05-09-08 03:10 PM 被 kowloon 編輯。
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-08, 06:57 PM   #229
pet3
The One

引用:
作者: kowloon 查看文章
當你打到後期....有支成500攻ga火槍...你就可以亂黎
同埋支野無視沙包可以中佢
2周目點解無得直接睇番後期d片囧...搞到想快d打到去最尾個章再開個新記錄(有歌無片...)
幾時先有?

入手方法?????
舊 05-09-08, 07:51 PM   #230
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: pet3 查看文章
幾時先有?

入手方法?????
一)打特定敵人拎
二)女皇送俾你
三)火力強化(當然事前要你升咗做獵師先得)
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-08, 08:14 PM   #231
用戶名稱
Crazy Gamer

二周目 同敵方實力懸殊 感覺上好似蝦緊佢地咁

問 終章 打聖槍
戰車點行都瞄唔到槍頭 係唔係因為我無加過補助parts?

Last boss發狂後比發狂前弱啊
開始果時可以一撃正面轟爆戰車
舊 05-10-08, 03:38 PM   #232
gengartse
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
XBox Live Gamertagkakachu
可以封印隻game了~~:P

gengartse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-08, 03:44 PM   #233
gengartse

註冊日期: Jan 2007
XBox Live Gamertagkakachu
引用:
作者: 用戶名稱 查看文章

問 終章 打聖槍

你玩游擊hard就知道味道俾佢地蝦番轉頭

打聖槍果度, 係聖槍前面條路係凹凹凸凸的, 將架戰車行到某d位, 個車頭會朝向上, 咁先打到聖槍
不過我會建議用對戰車兵打, 方便快捷~~

last boss發狂後會用範圍攻擊(如果佢有命用的話 ), 中一次唔死既, 但連中兩次....
我試過有一次打4個圍緊佢的突擊兵一齊死晒
gengartse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-08, 04:26 PM   #234
pet3
The One

引用:
作者: gengartse 查看文章

打聖槍果度, 係聖槍前面條路係凹凹凸凸的, 將架戰車行到某d位, 個車頭會朝向上, 咁先打到聖槍

last boss發狂後會用範圍攻擊(如果佢有命用的話 ), 中一次唔死既, 但連中兩次....
聖槍比我用炮兵連射6次爆(特殊能力-破甲+補彈)

最後大佬
我輸左一次..........
比佢用地圖炮爆車.........

之後比我用2個突擊兵射死左

2回合 S級~(s級贏反而容易)

我用イーディ同サリナス站在一起
次次都會一齊射,變相2倍攻擊
次次都男的發動攻擊,就算被反擊也有機會用特殊能力hp全回復

爆機了~
朱雀果然到最後也是贏魯路的

此篇文章於 05-11-08 11:20 AM 被 pet3 編輯。
舊 05-10-08, 04:29 PM   #235
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:

問 終章 打聖槍

你要戰車度打, 之前艾麗斯亞未你戰車度開咗個洞既, 你用戰車士兵打開個缺口, 就有得上去, 上去最頂之後, 打破二個藍色裝置, 防禦就會消失, 再用戰車士兵喵去最尖端既部份, 聖槍有21000血, 用反戰車打扣百零度, 係咁向佢打, 一二個回合就ok 架啦

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-08, 01:43 AM   #236
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
作者: gengartse 查看文章

哦 我以為用佢叫我用艦前面果條升降板去瞄佢 浪費晒CP

範圍技攻擊力都係麻麻地 同埋好似頗易避
相反發狂前果枝砲驚人得多

引用:
聖槍比我用炮兵連射6次爆(特殊能力-破甲+補彈)

最後大佬
我輸左一次..........
比佢用地圖炮爆車.........

之後比我用2個突擊兵射死左

2回合 S級~(s級贏反而容易)

我用莉莉+他的男友站在一起
次次都會一齊射,變相2倍攻擊
次次都男的發動攻擊,就算被反擊也有機會用特殊能力hp全回復

爆機了~
朱雀果然到最後也是贏魯路的
打聖槍特殊能力好似用唔著喎
支槍唔當係 甲 咁計

2turn
邊個莉莉 感覺上就算每發中頭都係手榴彈扣得多

code geass?

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
你要戰車度打, 之前艾麗斯亞未你戰車度開咗個洞既, 你用戰車士兵打開個缺口, 就有得上去, 上去最頂之後, 打破二個藍色裝置, 防禦就會消失, 再用戰車士兵喵去最尖端既部份, 聖槍有21000血, 用反戰車打扣百零度, 係咁向佢打, 一二個回合就ok 架啦
明白了 我係用戰車唔知行去邊先瞄到槍頭遮

此篇文章於 05-11-08 01:59 AM 被 用戶名稱 編輯。
舊 05-11-08, 01:50 AM   #237
用戶名稱
Crazy Gamer

就算唔計 遊擊hard (仲未試)
有時如果敵軍有心玩殘我軍的話其實真係無佢符
例如係咁開對戰車砲... 佢開兩下又唔打爆我架戰車反而覺得佢讓緊我..
舊 05-11-08, 11:31 AM   #238
pet3
The One

引用:
哦 我以為用佢叫我用艦前面果條升降板去瞄佢 浪費晒CP

範圍技攻擊力都係麻麻地 同埋好似頗易避
相反發狂前果枝砲驚人得多

打聖槍特殊能力好似用唔著喎
支槍唔當係 甲 咁計

2turn
邊個莉莉 感覺上就算每發中頭都係手榴彈扣得多

code geass?

明白了 我係用戰車唔知行去邊先瞄到槍頭遮
最重要既特殊能力係補彈
咁先可以狂射

就是イーディ同サリナス啦
我的玩法4突擊+1狙擊+1炮兵
一開始狙擊槍爆最遠果電塔(應該 一槍爆)
之後2個突擊兵各用機槍射左右電塔(應該都係一次爆的)

之後イーディ同サリナス一起衝到魯路前方(高台下)攻擊!
相性+同兵種效果下絕大機同時攻擊!(我沒有一次不是)
應該用3-4CP到爆佢半血,故事魯路彈回後邊
第1回合(敵方),佢不會攻擊只在向前行(應該又剛好回到台的位置)

狙擊兵一槍爆電塔
炮兵行2次爆甲電塔
餘下的CP イーディ同サリナス狂射玩完

2回合 S級無死人 過關
舊 05-11-08, 01:51 PM   #239
用戶名稱
Crazy Gamer

唔多鍾意用サリナス..

估唔到可以咁快 可能係因為我幾種武器都只係升到一半 最遠個tower用狙擊兵的話都要有貫通射擊先可以一發破壞

援護射擊係兩個隊員行埋一齊而敵人既位置又啱的話就會發動 除了狙擊兵 對戰車兵
相性會影響射擊效果
最多可以三個人一齊攻擊?
舊 05-11-08, 06:53 PM   #240
karamitei
織田赤母衣衆刀足輕

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDmizukigoto
打到第13章
臨尾見到通街地雷即時O左
冇帶支援兵又冇帶炮兵拆坦克
唯有重玩

舊 05-11-08, 06:58 PM   #241
pet3
The One

引用:
唔多鍾意用サリナス..

估唔到可以咁快 可能係因為我幾種武器都只係升到一半 最遠個tower用狙擊兵的話都要有貫通射擊先可以一發破壞

援護射擊係兩個隊員行埋一齊而敵人既位置又啱的話就會發動 除了狙擊兵 對戰車兵
相性會影響射擊效果
最多可以三個人一齊攻擊?
4人可能!

サリナス是情聖哦(我都唔中意佢,不過我中意用イーディ

有一個偵查兵的女仔同イーディ相性
一個偵查兵的女仔同サリナス相性

排法一定要
女>サリナス>イーディ>女

之後用イーディ /サリナス都會攻擊
4人攻擊!
舊 05-11-08, 09:54 PM   #242
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
打到第13章
臨尾見到通街地雷即時O左
冇帶支援兵又冇帶炮兵拆坦克
唯有重玩
果關其實正面突破 唔行果條地雷路都得

要出兵可以響command mode按據點出增援
不過如果人數over的話 要搵人行去據點度選後方待機先 或用order[強制退避]

引用:
4人可能!

サリナス是情聖哦(我都唔中意佢,不過我中意用イーディ

有一個偵查兵的女仔同イーディ相性
一個偵查兵的女仔同サリナス相性

排法一定要
女>サリナス>イーディ>女

之後用イーディ /サリナス都會攻擊
4人攻擊!
對我來說 搵喜歡既人出戰重要過相性因素呢
不過每位志願兵我都會搵佢出幾次戰先

志願兵既HP排得幾合理 後生女仔普遍最少

此篇文章於 05-11-08 10:56 PM 被 用戶名稱 編輯。
舊 05-11-08, 10:16 PM   #243
comipa
なし

線上待救~
有冇人可以分享下 第13話 ~ナジアル会戦(前編)~ 點打?
我占領左中間之後, セルベリア 出現, 佢一下打死左我兩部戰車
即gameover.....好屈機

有冇人可以講下點打法啊?死左好幾次喇....
thx
comipa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-08, 10:17 PM   #244
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: comipa 查看文章
線上待救~
有冇人可以分享下 第13話 ~ナジアル会戦(前編)~ 點打?
我占領左中間之後, セルベリア 出現, 佢一下打死左我兩部戰車

thx
係佢出現之後1turn內佔領敵本部
其本上你佔中間時有1個突擊兵1個偵察兵1個對戰車兵衝上去殺哂本部d兵就夠....

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-08, 10:35 PM   #245
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
線上待救~

thx
1turn佔據唔到的話
用榴彈砲打セルベリア可以停止佢前進
戰車入左窿度佢應該唔會打你架喎
舊 05-11-08, 10:43 PM   #246
comipa
なし

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
係佢出現之後1turn內佔領敵本部
其本上你佔中間時有1個突擊兵1個偵察兵1個對戰車兵衝上去殺哂本部d兵就夠....

佢上面有重兵喎!得咩? 一TURN喎???
舊 05-11-08, 10:44 PM   #247
comipa
なし

引用:
1turn佔據唔到的話
用榴彈砲打セルベリア可以停止佢前進
戰車入左窿度佢應該唔會打你架喎

用榴彈砲打セルベリア可以停止佢前進 <--停左前進會點?
即係停止佢開砲?

戰車入左窿?? WHICH?好似唔見喎
THX
舊 05-11-08, 10:48 PM   #248
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
響果兩個帳篷前面繞路去打戰車的ass

引用:
用榴彈砲打セルベリア可以停止佢前進 <--停左前進會點?
即係停止佢開砲?

戰車入左窿?? WHICH?好似唔見喎
THX
打セリベリア 佢會左紫色
咁佢果turn就唔會前進 都應該唔會攻擊

平地上面有窿係戰車可以行入去架喎
舊 05-11-08, 10:48 PM   #249
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
隻game兵力再重...只再行o岩方向同善用手榴彈都可以秒殺

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-08, 10:51 PM   #250
comipa
なし

唔該晒兩位師兄!!
搵搵個窿...再入去殺過!

等我仲成日睇緊點打死晒佢地....我玩開係全滅.....係今次咁麻煩
THX

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:24 PM

手機版 | APP版