Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-16-17, 12:14 AM   #701
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
好似話2018有大型updated
DLC PASS冇哩樣嘢
老任自己另外話會有?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-17, 02:06 AM   #702
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 野良猫 查看文章
DLC PASS冇哩樣嘢
老任自己另外話會有?
之後會加二周目要素,無買DLC都有
引用:
ミニマップの更なる利便性については、来年予定しているクエスト配信や二周目要素の追加などに合わせて、より使いやすくアップグレードしていきたいと考えておりますので、今しばらくお待ちください。
※二周目要素につきましては、「エキスパンション・パス」を購入した方だけでなく、すべてのプレイヤーに遊んでいただけます。
二周目では、“あのブレイドたち”を仲間にすることができます! また、ホムラやビャッコといったブレイドを傭兵団に派遣できたり、あるブレイドの「LV4技」が開放されたりもします!
https://www.nintendo.co.jp/switch/ad...tes/index.html

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-17, 10:17 AM   #703
野良猫
肥倫

引用:
作者: catho7 查看文章
之後會加二周目要素,無買DLC都有

https://www.nintendo.co.jp/switch/ad...tes/index.html
舊 12-16-17, 10:39 AM   #704
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
岩岩玩完主線
支線好多都去到一半停左係度
星織都係入last boss房前先岩岩可以同調

last boss因為睇到你地話佢得返1/5會放必死大絕, 已預先儲定球一take過
不過個boss太大, 根本睇唔到有咩球, 要記住自己先前出過咩屬性
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-17, 06:37 PM   #705
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
請問點昇華 lv3諾彭知識 第4章調查木桶要lv3 佢字面係要同彭彭講40次野 但我已經不斷來回交談但累計數都係零 點算

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-17, 06:44 PM   #706
野良猫
肥倫

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
請問點昇華 lv3諾彭知識 第4章調查木桶要lv3 佢字面係要同彭彭講40次野 但我已經不斷來回交談但累計數都係零 點算
解咗LV4技能鎖未?
而且唔能夠就咁來回交談加次數,要用地圖飛一次之後再傾先計

不過你傾完都係0應該都係未解鎖
舊 12-16-17, 06:54 PM   #707
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
呢兩星期一口氣打左150粒鐘,呢隻真係日式神作.劇情燃戰鬥系統爽快,音樂果d更加唔洗講
但隻game其實都有好多唔順手既地方,特別係menu裡面好多野都冇一個short cut,下下要你出返去從頭揀過,有d煩

進度暫時全landmark,全location,全blade,全quest+blade quest,全寶箱?(呢個唔敢擔保一定係...)
ball maker5+ballbreaker5暗屬性blade已出,武器係大炮
果堆100級+強敵平均2~3分鐘一隻,身上core全99唔知拎黎抽乜...

而家開始認真走link盤,應該可以300粒鐘內主要角色+全rare blade走完?
一邊走盤一邊傭兵團刷書賺wp,暫時仲未知全員全武器全技能lv5要幾多wp,估算500萬以內...

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-17, 07:13 PM   #708
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Kello820 查看文章
呢兩星期一口氣打左150粒鐘,呢隻真係日式神作.劇情燃戰鬥系統爽快,音樂果d更加唔洗講
但隻game其實都有好多唔順手既地方,特別係menu裡面好多野都冇一個short cut,下下要你出返去從頭揀過,有d煩

進度暫時全landmark,全location,全blade,全quest+blade quest,全寶箱?(呢個唔敢擔保一定係...)
ball maker5+ballbreaker5暗屬性blade已出,武器係大炮
果堆100級+強敵平均2~3分鐘一隻,身上core全99唔知拎黎抽乜...

而家開始認真走link盤,應該可以300粒鐘內主要角色+全rare blade走完?
一邊走盤一邊傭兵團刷書賺wp,暫時仲未知全員全武器全技能lv5要幾多wp,估算500萬以內...
我做side mission見到果d要xx學+9 頭都大埋... 升好感又係地獄黎
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-17, 07:16 PM   #709
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
可以做傭兵任過,唔使諾彭知識

係任務按Y 睇返做邊個傭兵任就過到
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-17, 07:19 PM   #710
fortel
Game Master

引用:
作者: kennethyu 查看文章
可以做傭兵任過,唔使諾彭知識

係任務按Y 睇返做邊個傭兵任就過到
呢到真係明玩野,佢前者根本就for d人-6中到有既諾彭知識5星劍,好心就後面啦
舊 12-16-17, 07:34 PM   #711
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
作者: fortel 查看文章
我做side mission見到果d要xx學+9 頭都大埋... 升好感又係地獄黎
如果懶特登去升,不停抽common blade抽到有lv1所需技能就可以

呢度有個小技巧
8章主角可以用人地既blade後,白虎同咖俱土呢d本來唔可以拆落黎既blade都可以由男主強制拆落黎
變相即係有11格任你放blade(男主2,tora以外其他人3)
於是lv9小意思啦,9個lv1都得

===

睇返武器種類,男主13種,nia8,tora3,另外兩個9
之前以為override可以比其他人學主角專用武器,原來唔得
咁全lv5應該300萬wp左右就可以...突然覺得輕鬆左好多(錯覺?)

此篇文章於 12-16-17 07:37 PM 被 Kello820 編輯。
舊 12-16-17, 07:40 PM   #712
fortel
Game Master

引用:
如果懶特登去升,不停抽common blade抽到有lv1所需技能就可以

呢度有個小技巧
8章主角可以用人地既blade後,白虎同咖俱土呢d本來唔可以拆落黎既blade都可以由男主強制拆落黎
變相即係有11格任你放blade(男主2,tora以外其他人3)
於是lv9小意思啦,9個lv1都得

===

睇返武器種類,男主13種,nia8,tora3,另外兩個9
之前以為override可以比其他人學主角專用武器,原來唔得
咁全lv5應該300萬wp左右就可以...突然覺得輕鬆左好多(錯覺?)
只可以咁......艾爾皮斯洞真係全game最痴線迷宮......3層迷宮比一張地圖你都唔知行緊乜
舊 12-16-17, 08:01 PM   #713
Kello820
Crazy Gamer

引用:
只可以咁......艾爾皮斯洞真係全game最痴線迷宮......3層迷宮比一張地圖你都唔知行緊乜
果邊有個寶箱望左成20分鐘先拎到,仲難過搵路入秘境
唔想整3D地圖冇所謂,起碼顏色區分得再仔細D

聽講下次patch會加大地圖縮放倍率功能,就算做唔到3D地圖咁直觀,但應該會好過而家

舊 12-16-17, 08:08 PM   #714
fortel
Game Master

引用:
果邊有個寶箱望左成20分鐘先拎到,仲難過搵路入秘境
唔想整3D地圖冇所謂,起碼顏色區分得再仔細D

聽講下次patch會加大地圖縮放倍率功能,就算做唔到3D地圖咁直觀,但應該會好過而家
大佬,抽劍有咩技巧? 真係抽到燥
舊 12-16-17, 08:14 PM   #715
Kello820
Crazy Gamer

引用:
大佬,抽劍有咩技巧? 真係抽到燥
唔係大佬,不過可以話你聽4相+高級core就係一切
4相高(例:15),rare+epic core連抽10隻5星都試過

舊 12-16-17, 08:28 PM   #716
fortel
Game Master

引用:
唔係大佬,不過可以話你聽4相+高級core就係一切
4相高(例:15),rare+epic core連抽10隻5星都試過
咁我慢慢升果4個數先,thx
舊 12-16-17, 08:44 PM   #717
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
隻GAME最多都係良作又未到神作級咁誇張既....
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-17, 11:10 PM   #718
野良猫
肥倫

ルクスリアの宿屋でニアと話、キズナトーク・カメキチの扱いを見る

係咪有特別方法先開到出嚟?
舊 12-17-17, 12:12 AM   #719
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
ルクスリアの宿屋でニアと話、キズナトーク・カメキチの扱いを見る

我無咩為意就解左
日夜都試下訓

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 12:12 AM   #720
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
隻GAME最多都係良作又未到神作級咁誇張既....
我都估到一定有人反駁,所以我特別注明"日式"神作(單指JRPG)
近年玩得太多日式既垃圾遊戲,對遊戲要求已經降到好低,於是XB2真係比到我神作既感覺
至於幾百年前D經典神作,乜野日本遊戲黃金年代果D抹左佢算把啦,唔會再有架喇

引用:

係咪話隻龜同nia一齊訓果段
係既話人齊就得,我果陣自然出,唔覺有特殊條件

舊 12-17-17, 12:51 AM   #721
fortel
Game Master

其實點分D傭兵任係可以重覆做? 同埋重覆任會唔會升到星?
舊 12-17-17, 11:17 AM   #722
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
去到世界樹內部迷路了…
睇其他人講好似好多人都卡左響第八章

btw
我依家知道咩係主角威能喇
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 12:13 PM   #723
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
其實點分D傭兵任係可以重覆做? 同埋重覆任會唔會升到星?
你完成左下次再㩒落去唔俾你繼續就係一次任,通常係粉紅色。
重覆做有錢、經驗同升傭兵値(效果同第一次做有折扣,好似係減半)
至於幫唔幫到手升星就唔知,不過升城鎮星最快都係直接買賣。
我去古拉個鎮買50萬嘅blade即升一粒星不過就莫財左好耐。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 12:17 PM   #724
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
重覆做有錢、經驗同升傭兵値(效果同第一次做有折扣,好似係減半)
我去古拉個鎮買50萬嘅blade即升一粒星不過就莫財左好耐。
用黃金氣樽打撈都可以升星好快
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 12:23 PM   #725
fortel
Game Master

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
唔該晒,想問埋有乜計可佞升快D好感,做傭等半個鐘加果少少

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 06:09 AM

手機版 | APP版