Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-07-17, 03:50 PM   #226
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
而家照睇應該會買既, 等跌價

不過最好就有同事朋友買左, 借黎玩就算, 唔多想俾錢

舊 08-07-17, 03:57 PM   #227
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
而家照睇應該會買既, 等跌價

不過最好就有同事朋友買左, 借黎玩就算, 唔多想俾錢
等佢psn送好過啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 06:30 PM   #228
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=KDCPdWX-hhA 日本語版(開発中ver.)
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 07:06 PM   #229
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
個趴梯想笑死我咩

舊 08-07-17, 07:28 PM   #230
野良猫
肥倫

引用:
作者: Sar8 查看文章
個趴梯想笑死我咩
都唔明白哩啲位咁仔細做乜,好似NIER咁跳三下上到頂就得啦

開道門都要收武器,唔好話我知關兄唔可以一隻手拎武器一隻手開門喎

哩隻FAMI肯定俾40分啦
舊 08-07-17, 07:52 PM   #231
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 野良猫 查看文章
都唔明白哩啲位咁仔細做乜,好似NIER咁跳三下上到頂就得啦

開道門都要收武器,唔好話我知關兄唔可以一隻手拎武器一隻手開門喎

哩隻FAMI肯定俾40分啦
高下立見

舊 08-07-17, 08:00 PM   #232
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
FPS一定冇30

舊 08-07-17, 08:13 PM   #233
安安

引用:
作者: Sar8 查看文章
個趴梯想笑死我咩
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%A0...F%8E%E5%A1%94)
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%BA%91%E6%A2%AF
攻城塔/雲梯都係打斜
無見過直上

此篇文章於 08-07-17 08:17 PM 被 安安 編輯。
舊 08-07-17, 08:18 PM   #234
Sar8
The One

條爛鬼繩彈幾下就搞店,完全唔明白點解要用咁核突既動作

舊 08-07-17, 09:26 PM   #235
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
製作人不是說要真實嗎?為何那些船依然是無人駕駛的?

PS. FPS...好像連30都沒有……可悲。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 09:58 PM   #236
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
FRAME RATE一定無30FPS

不過都都重係開發中

但畫面同第一個DEMO片比就差左好遠

我諗第一條DEMO片係行 1080TI

家用機想要60FPS 高畫質........暗榮話發夢啦
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 10:11 PM   #237
Rv250

註冊日期: Aug 2002
以前啲隱形人本身都係木獨, 而家要唔隱形同時視野高咗結果暴露咗個問題,
而家個情況係咪咁
其實有冇類似場景嘅game可以比較
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 10:18 PM   #238
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
太空洞la, 一d 千軍萬馬既氣勢都無

舊 08-07-17, 10:22 PM   #239
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
抬咁大條梯都係只比關老二一個人用...

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 10:27 PM   #240
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
新o個d景都唔錯....但問題依然係d角色身上.....而且d動作唔太連貫係佢想整成咁??感覺唔係太好....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 10:31 PM   #241
Sar8
The One

而家堆卒好似冇ai咁
你睇到人妻曹唔行埋去係唔打

佢而家係扮MGS5,行到埋去先有任務
不過人地D ai唔會就你個人

此篇文章於 08-07-17 10:33 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 10:34 PM   #242
安安

引用:
作者: Rv250 查看文章
其實有冇類似場景嘅game可以比較
Middle-earth: Shadow of War
https://www.youtube.com/watch?v=j3GCKcFHm8U
舊 08-07-17, 10:36 PM   #243
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
咁既片都夠膽出街,趕客咩

果然大改之後既第一隻無雙係唔駛買, 等戰國或者9啦

此篇文章於 08-07-17 11:40 PM 被 零式 編輯。
零式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 10:58 PM   #244
Sar8
The One

當初無雙5既片覺得仲比較千軍萬馬

舊 08-07-17, 11:37 PM   #245
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
嘩,真係好大獲
話説大家都係炒冷飯高手,諗起capcom整BH7時講過他們(甚至亞洲)擅長的是精細,狹窄
哩段片真係表露無遺
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 11:38 PM   #246
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

NPC好似比以前更木獨

舊 08-08-17, 02:29 AM   #247
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
睇完日版條片, 基本上除左首段攻城冇改進過, 後面新片部份都算保持到水準.

七代打大下邳城時, 爬牆入城, 門前啲卒會暈低坐地等你打, 而城內武將同兵都會回防
但今次, 場地大到一眼睇唔晒嘅平地, 入城後D兵又完全冇敵人(其他NPC敵人)交手發呆,

似乎可以當成未寫腳本???

我留意番真三六/七果陣, 遠離你果批兵, 其實都差唔多冇乜反應,
只係上兩代版圖細, 只要腳本寫得詳細, 各路兵馬都有事可做 , 就唔會覺得兵冇反應
i.e. 兩軍一直在交戰, 睇地圖會見到兵士一直流動, 就算唔打你都跑緊, 總有野做
唔會排方陣, 多數會係圓形, 走近其實人數不多, 就十多人. 但會從據點一直補兵.
人數密集大多發生在室內, 或者窄長直路, 如官渡戰的橋.

大જિંગ
大징

此篇文章於 08-08-17 02:34 AM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 09:31 AM   #248
Sar8
The One

其實1-4都無反應既
所以你成日見到堆卒會排排企
但自從5代之後堆兵唔會企係度等會一路向前推

而家段片變返好似1-4咁唔埋去唔做野
以出左N集既經驗來睇我覺得根本連AI都未set
跟住段片睇到望遠D甚至出現破圖
個UI仲要連執都未執,呢段試玩都幾趕客

(我記得以往三無從來唔出完成度咁低既demo)

不過今集D動作睇起來好鬼似5代....希望唔好

舊 08-08-17, 09:48 AM   #249
ゆり

註冊日期: Nov 2004
打打下卒仔都突然整個SLOW MOTION

咁樣型D?

舊 08-08-17, 05:57 PM   #250
野良猫
肥倫

引用:
作者: ゆり 查看文章
打打下卒仔都突然整個SLOW MOTION

咁樣型D?
又話要爽快所以唔整打擊感
依家又整慢鏡影響個爽快感

制作組知唔知自己整緊咩

標籤
真三國無雙8

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] PS4/PS3/PSVita 『真・三國無双 英傑伝』 steve 電視遊戲討論版 34 08-14-16 06:47 PM
[ETC] 「真・三國無双」15周年 安安 電視遊戲討論版 53 01-04-16 02:45 AM
[3DS] 真・三國無双 VS [日版已售] seed2005 手提遊戲機討論版 155 07-23-12 03:02 AM

現在的時間是 07:42 AM

手機版 | APP版