Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-24-14, 11:43 PM   #1
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
八掛一問,有拍緊拖的版友

其實你地係約會幾多次先正式一齊左
係咪大部份人都係自然一齊左唔洗表白?
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 12:05 AM   #2
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
我就睇個時既時機同氣氛先表白
初初識到單獨出黎食飯睇戲去其他地方玩,再至野食野飲都可以一齊share
咁我就覺得贏面比較大機會去表白既
你情況係點樣?
由手機版發出

此篇文章於 03-25-14 12:09 AM 被 Heaven 編輯。
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 12:29 AM   #3
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: Heaven 查看文章
我就睇個時既時機同氣氛先表白
初初識到單獨出黎食飯睇戲去其他地方玩,再至野食野飲都可以一齊share
咁我就覺得贏面比較大機會去表白既
你情況係點樣?
由手機版發出
單獨食過兩次飯行過下街only,黎緊未知
但睇得出機會一般
舊 03-25-14, 10:55 AM   #4
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
1次
唔係計次數啦,覺得得就去啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 10:58 AM   #5
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: sugihara 查看文章
1次
唔係計次數啦,覺得得就去啦
一次咁快?
其實係點睇得唔得?我比較遲鈍
舊 03-25-14, 12:26 PM   #6
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: frankieccc 查看文章
一次咁快?
其實係點睇得唔得?我比較遲鈍
你自己都講睇得出機會一般啦
無話點睇架喎,自己feel下相處果陣個氣氛有無唔同,或者大家講野會唔會close左之類咁...
或者如果有同普通女仔朋友出過街0既,咪諗下有咩分別囉

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 12:34 PM   #7
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: sugihara 查看文章
你自己都講睇得出機會一般啦
無話點睇架喎,自己feel下相處果陣個氣氛有無唔同,或者大家講野會唔會close左之類咁...
或者如果有同普通女仔朋友出過街0既,咪諗下有咩分別囉
又真係暫時無乜分別,講野係咪close左又係唔太知算唔算
點都好,謝大大意見
舊 03-25-14, 01:27 PM   #8
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
其實單獨出得街都即係佢對你有興趣啦, 搵啲方法暗示睇佢咩反應, 冇問題咪講出口囉

表白呢啲儀式黎既, 即使大家心入面明白清楚都係要做出面的

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 01:44 PM   #9
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: 一小英口 查看文章
其實單獨出得街都即係佢對你有興趣啦, 搵啲方法暗示睇佢咩反應, 冇問題咪講出口囉

表白呢啲儀式黎既, 即使大家心入面明白清楚都係要做出面的
但好多都話單獨出街唔代表d乜
同埋而家係咪比較興唔洗表白,一啱即拖手?
但估錯會好下
舊 03-25-14, 01:54 PM   #10
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
單獨出街係唔代表d乜,但當你地單獨出街果陣女方有無做d平時唔會做嘅嘢先?
例如借d意掂吓你,或者講嘢特別溫柔之類?
由手機版發出
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 02:02 PM   #11
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
約多幾次出黎觀察下先慢慢諗表白吧
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 02:04 PM   #12
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: Reishin 查看文章
單獨出街係唔代表d乜,但當你地單獨出街果陣女方有無做d平時唔會做嘅嘢先?
例如借d意掂吓你,或者講嘢特別溫柔之類?
由手機版發出
咁又真係無乜
只係拍過下膊頭
舊 03-25-14, 05:15 PM   #13
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
冇乜background好難幫你分析
只可答你人人都唔同
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-14, 11:36 AM   #14
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
資料唔夠, 俾唔到乜意見
次數唔重要, 有feel的話一次已經搞掂(試過)

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-14, 12:48 PM   #15
碧克

註冊日期: Aug 2003
好似係2次,其實都係睇當時件事點發展架je

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-14, 02:33 PM   #16
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
一來睇大家氣氛如何推進
二黎都要觀察一下對方係屬於邊類型嘅人

E.G.如果對方係一個慢熱嘅人,你同佢突然間表白的話,可能會嚇親佢,有反效果都未定。

至於次數,如上述,因應時間、地點、對方性格不同,各有迴異。
試過出街一兩次就係埋一齊(前提係大家平時都有KEEP住聯絡)
亦都試過出左幾次街,APPROACH 左成年先一齊到

所以好難講得實

舊 03-26-14, 08:27 PM   #17
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

謝樓上意見
背景唔想多講,我地識左一個月左右,係經常whatsapp,日日傾,次次都多野講
出過兩次街就黎第三次,但唔多似有曖昧感覺,出到黎都係,好少正面對望,試過行街我同佢平排行手臂撞到幾次但大家都無縮同彈開

此篇文章於 04-10-14 07:42 AM 被 半熟蕃茄 編輯。
舊 03-26-14, 11:57 PM   #18
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
單獨出街絕對唔代表咩野
撞到幾次唔縮,個女仔平時同你係好似兄弟咁定點樣先

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-14, 12:03 AM   #19
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
單獨出街絕對唔代表咩野
撞到幾次唔縮,個女仔平時同你係好似兄弟咁定點樣先
有d似姐姐同細佬,雖然我大過佢但佢諗野比我成熟
舊 03-27-14, 12:41 AM   #20
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
我都係一次,不過之前都係有長時間溝通觀察後去馬的

Rice

舊 03-27-14, 07:00 AM   #21
Avelcain
Game Master

撞到唔縮有咩咁出奇
舊 03-27-14, 07:34 AM   #22
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: riceking 查看文章
我都係一次,不過之前都係有長時間溝通觀察後去馬的

Rice
請問大約觀察左幾耐?
大約有咩蛛絲馬跡?
舊 03-27-14, 09:22 AM   #23
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
試下不其然講d曖昧既說話睇下有咩反應啦

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-14, 09:24 AM   #24
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
同人相處一排就有有冇機會同FEEL
唔駛人教
碰手真係好小事

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-14, 11:10 AM   #25
Avelcain
Game Master

引用:
作者: frankieccc 查看文章
請問大約觀察左幾耐?
大約有咩蛛絲馬跡?
你問黎有咩用呢
唔通佢講既野一樣都唔中既話你甘心放棄咩....
橫掂你又未拍過拖
與其向度問幾時表白洗唔洗表白
不如睇多d教人追女仔既技巧例子post,
比多力水真係追下人好過啦
你係追人女仔一定會feel到既
同埋上面講得岩,曖昧係人造出黎
佢唔flit 你你咪試下flit下佢試下水溫囉

Btw我唔建議表白

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
八掛一問: 舊 gundam fix 價錢問題 martinnitram 收藏品討論版 0 03-12-13 11:53 PM

現在的時間是 10:32 AM

手機版 | APP版