Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-04-14, 03:06 PM   #1
luna_178
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2010
請問有無大大影過pre-wedding? 請給小人一些意見

你好, 良久沒有post東西上來了。

先感謝各位大大之前為我和男朋友給予不少建言 (http://www.gaforum.org/showthread.php?t=213491),
向閒言閒語say no後, 時間證明了一切, 我們感情現時穩定。

今次想請教各位大大有沒有做過prewedding?
因為我想找一間有古典味道(vintage)婚紗的婚紗攝影公司, 不知大大有沒有介紹? (因為我在谷歌大神處很難search到有關資料...)
香港, 台灣也可以的。
(因為妹妹之前去婚展, 看見不錯就勸坐下聽足個sales sell足兩粒鐘, 最後她落咗搭揀了呢間。我很怕自己沒定力就答應, 所以就仍未行過婚展...)
luna_178 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-14, 07:28 PM   #2
碧克
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
何不去一去婚展體會下?
唔好輕易被場內外的人引誘,拎完資料即閃,事後上網搵下有冇相關公司既資料同評價再慢慢分析都唔遲.
古典味道睇你想點古法,台灣的選擇似乎比較多,樓主最好都係講多少少有乜諗頭.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-14, 01:18 PM   #3
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
http://www.masalili.com.tw/

我上年係台中搵哩間影,唔會硬sell,無安瓶
有興趣可以睇下

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 04:32 PM   #4
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
pre-wedding最緊栗睇下幫你影果個d相你鐘唔鐘意

可以去www.arlene-weddinghk.com,個人來講佢ok
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 05:24 PM   #5
蘿莉星人
Game Master
蘿莉向鬼畜魔人

註冊日期: Sep 2002
最緊要問清楚包D咩,好多時一出門口就跌幾萬

BTW,我推薦呢間 http://www.alexanderhera.com/

\ /

舊 03-19-14, 12:33 AM   #6
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: luna_178 查看文章
你好, 良久沒有post東西上來了。

先感謝各位大大之前為我和男朋友給予不少建言 (http://www.gaforum.org/showthread.php?t=213491),
向閒言閒語say no後, 時間證明了一切, 我們感情現時穩定。

今次想請教各位大大有沒有做過prewedding?
因為我想找一間有古典味道(vintage)婚紗的婚紗攝影公司, 不知大大有沒有介紹? (因為我在谷歌大神處很難search到有關資料...)
香港, 台灣也可以的。
(因為妹妹之前去婚展, 看見不錯就勸坐下聽足個sales sell足兩粒鐘, 最後她落咗搭揀了呢間。我很怕自己沒定力就答應, 所以就仍未行過婚展...)

試試2個女仔去看婚展拿資料 一句要等男友來決定他們也硬sell不了

舊 05-06-14, 10:57 PM   #7
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
作者: T.S 查看文章
http://www.masalili.com.tw/

我上年係台中搵哩間影,唔會硬sell,無安瓶
有興趣可以睇下
剛剛去完,送咗兩晚黎客酒店,真係超值
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-14, 01:45 PM   #8
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我在台中影,成個過程都好開心,
但記住選相果日點喜歡d 相都唔好流露出真感情,開心完講價果刻就要趺回現實

但都算開心錢..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-14, 10:15 PM   #9
K.LIFE

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
台中及南比台北好好多,連台灣人自已都咁講!明碼實價,唔駛担心比人屈,好快已經有相睇

http://www.masalili.com.tw/Blog/index-b.html

此篇文章於 05-11-14 10:20 PM 被 K.LIFE 編輯。
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-14, 06:50 PM   #10
jlai
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
攝影師同化妝都好重要。。
其實依家好多獨立攝影師,建議上網搵0下,睇0下相

婚紗展就唔好帶信用卡去,好難走得甩

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 05:09 PM   #11
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
budget? 剛剛見朋友影完spring唔錯
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[文章] Sunset Wedding Silhouette KKH 照相館 1 03-10-07 11:55 AM
Wedding Party N+C 大仔 照相館 3 01-21-06 03:02 PM
American Wedding上哪 麥C Neo Entertainment TREND 16 10-22-03 08:51 AM
American Wedding GimGim Neo Entertainment TREND 0 08-19-03 08:54 AM

現在的時間是 05:16 PM

手機版 | APP版