Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-11-15, 04:48 PM   #301
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: dark_ming_ 查看文章
借?
又借?
你同黃生買股份, 份錢當然係佢袋啦.

入袋拎番出黎咪借囉.
咁d 糧邊個負責出!?
咪你地d有同情心o既股東囉

唔係買股果一萬呀, 個個月都仲要比架股東!

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-15, 04:49 PM   #302
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
點解唔將D股份派畀D員工?
咁D員工又有野收,做左股東又可以分擔公司債務,員工又為左公司利益又會更搏命去工作,一舉幾得

舊 02-11-15, 05:18 PM   #303
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
私人公司公眾集資
中學程度都知唔得啦

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-15, 06:54 PM   #304
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: dark_ming_ 查看文章
借?
又借?
當然係借啦,今期興老闆要員工簽欠單借糧嘛,好快就會變成NORM...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-15, 06:58 PM   #305
Yakumo Fujii
Moderator
珍惜眼前人

PSN  IDYakumoFujii
$10000
我拎去過大海搏幾手好過啦

入股ATV

C75魚穫一覽
C76魚穫一覽
B-Mobile記錄
<font style="filter:Progid:dximagetransform.microsoft.pixelate(maxsquare=8)" contentEditable="false">意味不明</font>
<font style="filter:Progid:dximagetransform.microsoft.blur(pixelradius=9);" contenteditable="false">意味不明</font>
Yakumo Fujii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-15, 09:40 PM   #306
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/...50211/53427769
咩人先會買亞視,真係相當持平

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 11:02 AM   #307
dust11
God of Gamer

註冊日期: Aug 2010
10000一股定10000一手?

當然唔駛錢都冇人會要
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 11:04 AM   #308
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
"香港人的電視台 香港人投、香港人幫、香港人救"
反啦反啦, 唔係"沒有香港人的!"架咩? 一向只有中國人!
亞視而家敢自稱香港人的電視台, 仲唔係意圖搞分化, 煽動中港對立, 鼓吹港獨, 分裂祖國!? 反啦反啦反啦
快 d 沒收個牌佢

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 11:14 AM   #309
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
咪係囉,做咩比錢落ATV.... ATV 喎
平時都唔睇, 你自己搞臭左要人接濟,

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 11:24 AM   #310
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
連股東們都 唔再投放更多資金落去
點解要市民去投
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 12:25 PM   #311
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
叫香港人每人1萬元給你?有精神病快去看醫生吧
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 12:37 PM   #312
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
1蚊還可以, 2蚊就嫌多

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 01:49 PM   #313
david
The One

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50212/19039172

條友係咪唔記得食藥...

不過,我今次真心想條友企硬,一定要一筆過廿億過手先好賣,少一個仙都唔得...

---
舊 02-12-15, 02:30 PM   #314
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
哈哈,其實ATV 背景特殊, 王征捉住尼點老虎蟹都企硬啦

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 04:54 PM   #315
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
亞視昨宣佈史無前例集資行動,呼籲支持者以一萬元一股認購亞視股份,籌措資金出糧及交牌費。可惜葉劉淑儀率先表態話唔買喎!

噚日《壹錘定音》主持李慧玲講過,葉劉日前有50萬失而復得,好應該攞啲出嚟,做吓善事。

咁啱網民都問咗葉太同一問題,仲得到葉太留言回應,話管理咁差嘅公司佢唔會投資囉!(I am not going to invest in a badly managed company.)
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 05:08 PM   #316
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實果幾間連50萬睇亞視盤數都唔肯既
咁會唔會即係佢地出個價黎講果50萬都好重要下 唔想晒

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 05:20 PM   #317
david
The One

明知都係一盤不堪入目O既爛數一條,正常人點會仲用50萬去睇呢?

---
舊 02-12-15, 05:54 PM   #318
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
咁正常人直頭唔會入股啦話
而家就係班入股既人唔正常丫嘛

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 06:09 PM   #319
david
The One

O個三張標我覺得應該係被指令入標吧,呢個無底屎坑,就算無乜腦都知係唔應該叉隻腳入去啦...

---
舊 02-12-15, 06:16 PM   #320
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
人地觀眾對象係中國大陸,點解要香港人集資?

香港人等緊ATV快d死.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 07:23 PM   #321
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
香港人既台!?
沒有新中國,何來新香港
不過我係支持你亞視,支持你快D死

舊 02-12-15, 08:29 PM   #322
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
1皮1股
乜亞視值呢個高價咩

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 11:35 PM   #323
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
畀一萬銀亞視?
老實講,難聽都要講「真係畀條毛佢」~
一萬銀用嚮其他地方好過啦。

仲有個台而家真係覺得唔值錢,王征將價開咁高做乜?

舊 02-12-15, 11:45 PM   #324
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: kyu 查看文章
畀一萬銀亞視?
老實講,難聽都要講「真係畀條毛佢」~
一萬銀用嚮其他地方好過啦。

仲有個台而家真係覺得唔值錢,王征將價開咁高做乜?
前幾年我在內地已經聽過
原價+蝕左的部份=頂手價
王征開高價就係想盡量回收自已的損失

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-15, 09:31 AM   #325
碧克

註冊日期: Aug 2003
大陸有冇邊個貪官貪左超過20億被雙規緊架?
叫佢全購ATV,揹晒D債,換取撤銷控罪,咁咪可以keep住個中央十台咯

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:11 PM

手機版 | APP版