Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-07-18, 02:16 PM   #351
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: pet3 查看文章
任何一部win8 以上的電腦都做到啦...
官方的搖控程序

之後錄桌面程式 google 一下就有

不過過了就算

你說說那路線女主角和鳥有沒有在一起?
有~~~~~

今次連個ENDING都怪怪既 以往既機戰都係講戰後去向/生活
今次竟然⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 04-07-18 02:41 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 02:44 PM   #352
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
45話合流無啦啦G伏3個提前加入喎,原本IF ROUTE先有﹖但我全行地上冇理過G伏,G SELF都係0改緊,有G伏D大佬都好少用G SELF殺,因為多數我都冇出到,唔知點解會有 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 03:23 PM   #353
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
玩壞手勢正樹MAP清場

對上V就W0轉轉轉清場
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 04:01 PM   #354
Carmine
Crazy Gamer

這次劇本真是慘不忍睹

Crossbone杜比亞的存在一整個完全意義不明
和其他角色又沒甚麼交流

ZZ某個隱藏角色(馬士文)一整個充滿違和感
這人是這種角色嗎?

G復國甚至整段去金星的劇情都不見了
那明朋是公主的角色描寫上最不能缺少的部份

W五飛只是當了一關敵人就跑回來
...老實說這個梗我知道是玩太多次
但如果是這樣你不如一開始就讓他待在我方算了
反正他今集加入後根本是透明人

然後今集的Hi nu的入手過程應該是歷代最脫力的...

此篇文章於 04-07-18 04:04 PM 被 Carmine 編輯。
Carmine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 04:28 PM   #355
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: Carmine 查看文章

然後今集的Hi nu的入手過程應該是歷代最脫力的...
乜除左今集外 其他有HINU既集數有入手過程的嗎

舊 04-07-18, 05:00 PM   #356
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
Hi NU對上我就已經是GBA隻D

不過今集支炮出處係乜?MSV

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 06:40 PM   #357
Carmine
Crazy Gamer

引用:
作者: GN00508771 查看文章
乜除左今集外 其他有HINU既集數有入手過程的嗎
以前一向是有補給物資時告訴你有新機體運到之類的吧
怎樣都比戰鬥途中走上去一架極度可疑的運輸機上面拿機體來得正常...

引用:
作者: Tano 查看文章
Hi NU對上我就已經是GBA隻D

不過今集支炮出處係乜?MSV
CCA小說已經有
不過外型設計一直變來變去就是了

此篇文章於 04-07-18 06:43 PM 被 Carmine 編輯。
Carmine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 08:17 PM   #358
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

另外個人覺得今集有個幾滿意既地方係
打IF線LAST BOSS戈陣 「每一位角色」都會有戰前對話

係呢d細節用心我覺得幾討好 當然你亦可以話 有時間搞呢d不如俾心機寫劇本啦

舊 04-07-18, 08:41 PM   #359
ShinDou

好似已經好多集個個打最後大佬都有野講喎﹖

岩岩打完47,唔記得升D人上ACE,45先開始升,仲爭5個,希望黎緊果版升得濟,正樹爽得濟殺左成4百隻 @@

此篇文章於 04-07-18 08:43 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 08:54 PM   #360
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: ShinDou 查看文章

岩岩打完47,唔記得升D人上ACE,45先開始升,仲爭5個,希望黎緊果版升得濟,正樹爽得濟殺左成4百隻 @@
cyflash 放題真係好爽
不過我係扣血為主, 之後搵其他機尾刀
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 08:57 PM   #361
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: X&Y 查看文章
cyflash 放題真係好爽
不過我係扣血為主, 之後搵其他機尾刀
2周目 玩男主角 成日都無啦啦刪左我部風魔

要修復認證先有番

太煩

唔用了

男主線真是阻礙玩家的存在

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 09:29 PM   #362
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: ShinDou 查看文章

最近既都係主角打先有既者?

舊 04-08-18, 07:42 AM   #363
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
一見到男主角就想問,點解今次無00
老老實實,天元粉有得用天元突破已經夠哂滿足
二週用男主,隻雀嘅性格都唔同埋嘅
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-18, 11:27 AM   #364
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
岩岩打完48,入到IF線,
係咪要錄片?
我有方法
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-18, 12:21 PM   #365
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: HakiK 查看文章
岩岩打完48,入到IF線,
係咪要錄片?
我有方法
錄最終話就可以

這樣我就不用玩3周目了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-18, 06:36 PM   #366
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
啱啱先一周if線完
今集天元突破出場連氣勢都無曬
再睇睇有咩隱藏要素未解
好啦可以換game玩
唔係女主角我真係唔會買黎玩

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-18, 07:27 PM   #367
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: GN00508771 查看文章
另外個人覺得今集有個幾滿意既地方係
打IF線LAST BOSS戈陣 「每一位角色」都會有戰前對話

係呢d細節用心我覺得幾討好 當然你亦可以話 有時間搞呢d不如俾心機寫劇本啦
岩岩爆機
雖然今集變左每個人都有戰前對白,
但係相對無左戰鬥中果句特殊對白,即係慳左配音
而且今次IF隻boss...
直接資源兼用都好HEA姐

--------------

錄左片,upload緊
舊 04-08-18, 08:56 PM   #368
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
今集出擊位真係好小,玩到40關都係得15個

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-18, 09:36 PM   #369
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: anyone 查看文章
啱啱先一周if線完
今集天元突破出場連氣勢都無曬
再睇睇有咩隱藏要素未解
好啦可以換game玩
唔係女主角我真係唔會買黎玩
天元有咩位唔收貨?
天元動畫燃嘅情度機戰點都唔會比得上⋯⋯

唯一就係反螺旋戲份小到喊,明明反螺旋可以隨意進出唔同次元可以故事開始就出
反螺旋可以比人封住入口打唔到主角,真心笑了⋯⋯
同埋天元同天使龍明明可以好夾⋯⋯(曾經期待超銀河會一炮打哂20個變態⋯⋯)
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-18, 11:07 PM   #370
anyone
The One
↘嫁

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
天元有咩位唔收貨?
天元動畫燃嘅情度機戰點都唔會比得上⋯⋯

唯一就係反螺旋戲份小到喊,明明反螺旋可以隨意進出唔同次元可以故事開始就出
反螺旋可以比人封住入口打唔到主角,真心笑了⋯⋯
同埋天元同天使龍明明可以好夾⋯⋯(曾經期待超銀河會一炮打哂20個變態⋯⋯)
就係第一次變天元果度,超銀河為左就劇情都無動畫咁悲壯+燃
天元一出果度我?

舊 04-09-18, 12:42 AM   #371
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
好彩第一週用男主,估唔到咁賤二週冇得簡

冇換機就算,招加得少都忍你
兩個主角用同一部機D招係一樣....

有冇咁離譜

舊 04-09-18, 12:52 AM   #372
anyone
The One
↘嫁

第二周可以揀過男女丫

舊 04-09-18, 12:59 AM   #373
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
係咪好懷念以前有幾部主角機俾你揀既時代呢
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-18, 01:11 AM   #374
HakiK
Crazy Gamer
秋月

if線:
final (前)
final (後)
舊 04-09-18, 01:16 AM   #375
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
點解Full Armor ZZ既裝甲值會咁低⋯
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入) Gundam MK-2 攻略及心得交流區 621 12-20-19 06:48 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM
香港人, 機會黎啦 ! 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 8 02-24-15 05:15 PM

現在的時間是 01:51 PM

手機版 | APP版