Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-22-15, 04:53 PM   #151
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
班員工能夠過年係班有錢佬賜比你地,冇佢地借比你,你成家人都冇權利過年啊
你地應該一世打亞視工

舊 01-22-15, 04:55 PM   #152
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
香港僱主典範

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 04:59 PM   #153
Rv250

註冊日期: Aug 2002
點解啲員工可以咁M,冇糧出之餘搵到仲要倒貼反俾佢

此篇文章於 01-22-15 05:45 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 05:02 PM   #154
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
香港僱主典範
香港奴工典範
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 05:41 PM   #155
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
寧願簽都唔出聲
呢d員工去邊度搵

舊 01-22-15, 05:49 PM   #156
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: assy 查看文章
寧願簽都唔出聲
呢d員工去邊度搵
下次請人附送呢個條件啦就

舊 01-22-15, 06:06 PM   #157
Home
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: Rance 查看文章
諗到唔諗就簽,呢班友真係無得救...
賤格無下限
仲衰過拎綜援
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 06:12 PM   #158
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
下個月就話
今個月唔洗出糧喎,你地同我借錢唔洗比利息呀?
借1萬還10萬呀
你同我做多一年免費工先準轉呀
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 06:34 PM   #159
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
希望警訊案件重組。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 06:45 PM   #160
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
對亞視奴工已經由同情變成恥笑
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 06:46 PM   #161
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
有呢d高人一等既專業港豬
返工出糧要寫借據,辭職仲要還哂錢先走得
難怪呢間野可以生存咁耐

等睇有港豬控訴要收利息

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 06:49 PM   #162
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
我都第一次聽老細出糧=借錢

即係我離職我係咪要還番晒所有錢比公司
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 07:08 PM   #163
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
有呢d高人一等既專業港豬
返工出糧要寫借據,辭職仲要還哂錢先走得
難怪呢間野可以生存咁耐

等睇有港豬控訴要收利息
上左國情政治研究習班洗腦既豬還是豬嗎?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 07:11 PM   #164
Hunter

註冊日期: Jan 2002
之前係義工, 依家連義工都不如

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 07:14 PM   #165
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 小嘉 查看文章
我都第一次聽老細出糧=借錢

即係我離職我係咪要還番晒所有錢比公司
袋住先
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 07:38 PM   #166
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
其實本身都M9 今次唔笑唔得 有D咁既公司 仲要D咁既員工
唔知遲下出面D公司會唔會跟住咁做

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 08:07 PM   #167
flpchoho

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
其實本身都M9 今次唔笑唔得 有D咁既公司 仲要D咁既員工
唔知遲下出面D公司會唔會跟住咁做
如果亞視咁樣都可以續牌同找到白武士救佢,我信往後大把公司跟住做
亞視咁都過到骨的話即係證明即使做到咁樣香港人都令願倒貼同爭人錢返工都唔想無左份工,若果你做老細的,你會唔會跟住做?

此篇文章於 01-22-15 08:09 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 11:01 PM   #168
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
亞視員工真係幸福,
好少老闆肯借錢俾員工渡過難關

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 11:07 PM   #169
david
The One

註冊日期: Mar 2002
遲O下借錢公司會唔會因為借錢俾你而要你去佢到返工24/7,唔返工就要即刻還錢,因為唔返工即係代表你另謀高就...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 11:36 PM   #170
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
助紂為虐已經係錯,助紂為虐仲要搞一身債,真係唔識形容…

舊 01-22-15, 11:44 PM   #171
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
冇糧出仲要借佢錢返工,是可忍,孰不可忍也

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 11:50 PM   #172
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
要黎嘅遲早都要黎(* ̄- ̄)y─┛~~

http://hkm.appledaily.com/detail.php...issue=20150122

亞視出售股份招標程序現已進入倒數階段,下周一(26日)為截標日,獲委任亞視經理人的德勤中國華南區主管合夥人黎嘉恩接受《壹週刊》訪問時表示,若白武士屆時尚未出現,亞視就要清盤

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-15, 12:13 AM   #173
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
勞工處個廣告講嘅野.. 我好懷疑都係假嘅..

老板無糧出.. 但老板話有錢借錢比打工仔.. 仲要打工仔簽借據..
債主竟變債仔.. 咁好嘅無良老板.. 仲可以係邊道搵..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-15, 08:21 AM   #174
再生

註冊日期: Feb 2004
拖糧拖到見報個幾月,都無採取任何法律相關行動呢下先過癮丫嘛
又話欠薪係刑事罪黎既

舊 01-23-15, 08:24 AM   #175
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004