Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-17-12, 03:26 PM   #26
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: irismong 查看文章
如果飛機票可以EG. 東京入SAPPORO走~
咁7日唔係唔得既 @@"
唔難呀~
佢講緊大阪+東京+北海道7日XD
遊飛機+火車河XD
無話唔得架XD

引用:
作者: lancersea 查看文章
成田搞入境係米要搞好耐?
如果星期五,16:50到日本
計埋買nex飛,17:15個班係米應該趕唔到,要坐18;15個班?
新宿落車,
咁既話搭limousine bus會唔會好d??
會唔會塞車尼><
成田入境幾次都唔洗點排隊(等左2-3分鐘囉)
但係一定趕唔到17:15....過關+等行李+訂指定席...
我上次早上7點半落機~勉強趕到8點3果架NEX

Hitomi 目前離線  
舊 06-17-12, 03:42 PM   #27
lancersea
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: leotam3 查看文章
放心, 一定趕唔切
我上次已經係超速過關(班機冇乜香港人+件行李好快就出),都要半個鐘
skyliner啦m9
幾點機??

另外想問下NEX44号個度有兩行白色同粉紅色係點解? (有個符號)
姐係洗唔洗向東京駅轉車

http://www.jreast.co.jp/nex/timetabl...narita/05.html
lancersea 目前離線  
舊 06-17-12, 09:15 PM   #28
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: lancersea 查看文章
幾點機??

另外想問下NEX44号個度有兩行白色同粉紅色係點解? (有個符號)
姐係洗唔洗向東京駅轉車

http://www.jreast.co.jp/nex/timetabl...narita/05.html
我係正常16:00到日本, 果次16:30已經可以去換pass

架nex去到東京站會分車卡, 所以你換指定席時要講明圯邊,
就唔會坐錯車

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 06-17-12, 10:20 PM   #29
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: Hitomi 查看文章
佢講緊大阪+東京+北海道7日XD
遊飛機+火車河XD
無話唔得架XD

成田入境幾次都唔洗點排隊(等左2-3分鐘囉)
但係一定趕唔到17:15....過關+等行李+訂指定席...
我上次早上7點半落機~勉強趕到8點3果架NEX
of course i know what's he talking about~
可以唔駛飛機架囉
你唔係玩即日來回東京, 無事架WOR SOSAD

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 06-17-12, 10:26 PM   #30
Francisau100
Game Master
大名

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Norm 查看文章
我又post下今次去福岡既酒店....
第三日湯布院既古老酒店:

大堂

第四日別府海邊
應該可以住5-6人

睇相好似好好呀~ 幾錢一晚?

我之前去睇櫻花, 去左和歌山哥邊, 都有貸切, 都有個室既風呂, 望住個大海, 感覺良好!

MU GO GO GO!!

學習攝影! A99+2470+50.4+85.4+70300
Francisau100 目前離線  
舊 06-18-12, 07:44 AM   #31
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
別府果間有個室風呂,三個人一晚28000yen,湯布院果間就連早晚餐三個人48000yen..

舊 06-18-12, 09:07 AM   #32
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 草薙さん 查看文章

今次搵到日本幫手搞買取,N年前既遊戲都可能賣到咁好價

隻GUNDAM UC - BD1 美品保存良好有膠film重有得另加1500円
我都想放咁d 野
唔知難唔難搞呢

7 月尾出發7 日東京+Rock in Japan Festival 仲未plan
預計
1 日台場
1 日淺草+skytree
3 日RIJF
頭尾兩日都係得半日
xxxxxx 目前離線  
舊 06-18-12, 09:20 AM   #33
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
7月頭
原本淺草+SkyTree+台場幾fit
不過由於都係覺得太密,更重要係SkyTree、1:1 Gundam都想黃昏前後去影晒日夜
所以都係拆開
一日淺草-->搭松本零士設計船仔-->台場

但係SkyTree o個日搭咩行程好呢?
我預o左當日會一早去買SkyTree即日票(希望買到,上唔到塔我會遺憾)
中間做咩好?東京站、銀座、中野順唔順路?

其實日本local tour可以去邊度搵?
我見過網上有人買唔到SkyTree票,最後join tour就有飛上去

Metal Gear NT 目前離線  
舊 06-18-12, 09:26 AM   #34
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
----

今次搵到日本幫手搞買取,N年前既遊戲都可能賣到咁好價

隻GUNDAM UC - BD1 美品保存良好有膠film重有得另加1500円
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
我都想放咁d 野
唔知難唔難搞呢

----
邊間放?
上次去bookoff, 聽廣播話放底賣品就可交收, 好似好簡單...
我估最少要登記個人資料? 日本id?
(香港放二手都要登記)

舊 06-18-12, 10:03 AM   #35
irismong
Goo ◕ ω ◕

香港邊度放二手要登記咁誇張?!

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 06-18-12, 10:08 AM   #36
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
作者: irismong 查看文章
香港邊度放二手要登記咁誇張?!
呀, 我指賣電器
因所有入記錄的二手物品都登記, 防止老鼠貨?

普通二手書店, game店係冇的...XDD

舊 06-18-12, 10:14 AM   #37
魔法小王子

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
7月頭
不過由於都係覺得太密,更重要係SkyTree、1:1 Gundam都想黃昏前後去影晒日夜
所以都係拆開

我預o左當日會一早去買SkyTree即日票(希望買到,上唔到塔我會遺憾)

我見過網上有人買唔到SkyTree票,最後join tour就有飛上去
點解唔抽了先?

我自己抽飛,成功抽到~
魔法小王子 目前離線  
舊 06-18-12, 10:28 AM   #38
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
點解唔抽了先?

我自己抽飛,成功抽到~
用日本credit card?

舊 06-18-12, 10:38 AM   #39
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
我都想放咁d 野
唔知難唔難搞呢
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
邊間放?
上次去bookoff, 聽廣播話放底賣品就可交收, 好似好簡單...
我估最少要登記個人資料? 日本id?
(香港放二手都要登記)
朋友嚮tsutaya放 ~
但要有日本人既登陸證明先肯同你搞買取

引用:
7月頭
所以都係拆開

Sky Tree 東武Tour而家有獨市travel plan
book佢地一晚酒店就有飛上去

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線  
舊 06-18-12, 10:46 AM   #40
魔法小王子

註冊日期: Feb 2011
引用:
用日本credit card?
我用香港的,成功買到wwww
魔法小王子 目前離線  
舊 06-18-12, 11:11 AM   #41
xxxxxx
Game Master

引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
我用香港的,成功買到wwww
o岩o岩上去睇
諗住8/1 or 8/2
原來兩個月前已經開放booking
依家已經晒鳥

7/11 打後即日票有無quota

引用:

即係無得放鳥

-----------------------

另外
今次想慳d
咁o岩實際響東京都係得兩日
想問下metro 係咪有2-day pass
http://www.tokyometro.jp/ticket/value/travel/index.html
好似車站無得買wor

此篇文章於 06-18-12 11:20 AM 被 xxxxxx 編輯。
xxxxxx 目前離線  
舊 06-18-12, 11:49 AM   #42
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
o岩o岩上去睇
諗住8/1 or 8/2
原來兩個月前已經開放booking
依家已經晒鳥

7/11 打後即日票有無quota
我記得話有quota...好似10000
唔知算多定少,因為依家閒日都好似好爆

頭先搵到東武Travel local tour有飛,3800YEN上第一展望台(仲有o的紀念品、船飛、火車卷...唔知有冇用)
https://tobu-discountpass.tobutravel...&date=20120618

睇過個台灣blog成功用呢個方法上塔
係貴幾多,不過為登塔...考慮中...

舊 06-18-12, 11:59 AM   #43
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:

----
icic, 咁就唔煩人攪了...

上次買左幾本攻略本, 只係為左入面張TCG...
抬返香港後, 本書都係賣俾二手店.

舊 06-18-12, 01:20 PM   #44
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
我7月係東京都諗住上SKYTREE,有冇知道當日票會有多少張?
少既我朝早要去買左先..
飛機王 目前離線  
舊 06-18-12, 01:32 PM   #45
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

註冊日期: Apr 2004
引用:
另外
今次想慳d
http://www.tokyometro.jp/ticket/value/travel/index.html
好似車站無得買wor
呢張要跟其他指定旅行社既指定旅行商品一齊買至可以買到
單買要買呢張
http://www.tokyometro.jp/ticket/value/1day/index.html

舊 06-18-12, 01:41 PM   #46
Hunter

註冊日期: Jan 2002
希望個風早黎早走
下星期要去日本

Hunter 目前離線  
舊 06-18-12, 02:15 PM   #47
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

超強颱風 古超

熱帶風暴 泰利

舊 06-18-12, 03:14 PM   #48
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 肥仔 查看文章
單買要買呢張
http://www.tokyometro.jp/ticket/value/1day/index.html
引用:

另外
今次想慳d
好似車站無得買wor
成田機場有得買2 days pass, 980yen

Hitomi 目前離線  
舊 06-18-12, 06:26 PM   #49
xxxxxx
Game Master

引用:
單買要買呢張
引用:
作者: Hitomi 查看文章
成田機場有得買2 days pass, 980yen
成田邊樹
xxxxxx 目前離線  
舊 06-18-12, 07:32 PM   #50
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
另外
今次想慳d
好似車站無得買wor
係有
唔係無得買, 不過一定要O係NRT AIRPORT果度果個TRAVEL CENTER買
無限你買幾多張~
你可以一次過買10張黎用都得

引用:
單買要買呢張
絕對唔係~
最近連續兩次都係咁買~
岩岩5月呢次仲要一買就買夠4日黎用~ ie. 2張2-day pass

引用:
成田邊樹
上面搭左你~
其實係出左機場個gate, 未落車站買車飛/月台果度
旁邊有個counter~~~

關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「マクロス」新作TVシリーズ始動 Vol.5 money 日本動漫畫討論版 1315 06-04-23 06:12 PM
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
林達永.金光鉉「FREEZING VIBRATION」#12 (終)「Shaft of Light」 supermanlady 日本動漫畫討論版 290 02-04-15 01:05 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 01:09 PM

手機版 | APP版