Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5
電視遊戲討論版>不如講下大家各自, 返玩率最高的遊戲
ELT 06:58 PM 02-28-18
作者: Kain:
所以家陣d細路點會鐘意家用機
都無game
惡性循環
由手機版發出
家用機會好似機鋪咁買少見少

依家手機game多到係一日唔知出幾多隻
依家好多小朋友由細到大都係玩手機,
可能冇咩機會接觸家用機
STRIFE 07:19 PM 02-28-18
打得到既得番FF9,大約重玩6-7次
當然仲有其他GAME,不過已經玩唔番,即使有某d方法,但冇咁大動力去搞一大餐
IDGAF 07:40 PM 02-28-18
返玩率最高的遊戲?

應該是UNO吧!

實體紙牌版、PS或XBOX版、手機版、平板電腦版都有玩。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/UNO
Irwin 08:01 PM 02-28-18
PS1 惡魔城月下之夜想曲
為儲字典入面怪物掉落品不斷重覆咁打
玩到除了BOSS外的最強小怪(應該係? 逆城鐘樓中間的盔甲兵)打我都只扣1…
到PS1版玩完就玩SS版、到出了360版後又再做一次…
ComeLOLoh 07:11 PM 03-01-18
格鬥Game:
Super Street Fighter II Turbo (都解釋唔到點解咁多代後都會再玩)
Street Fighter Zero 3 (真心覺得超好玩)
Dead or Alive 2 Ultimate (超like)

Classic Game:
Pacman (玩極都唔厭)

Racing Game:
Daytona
Outrun 2
大情大性武大帝 08:15 PM 03-01-18
ss飛龍2…
雷火武 11:55 AM 03-11-18
Biohazard 4

呢隻真係咁多隻Bh入面玩多幾次都覺得好玩
而且另人津津樂道既各種死法連之後既集數都係重現唔到
ps4boy 10:54 AM 03-12-18
近年去過機鋪玩過sf 2係咁!
https://youtu.be/WvUue09iHjY
wing 11:03 AM 03-12-18
作者: ps4boy:
近年去過機鋪玩過sf 2係咁!
https://youtu.be/WvUue09iHjY
講真, 呢D改版, 當年入一次錢玩一玩就厭啦, "玩兩玩" 都唔駛. 當年sf我入錢打街機真係5位數都有, 不過咩葵花寶典同降龍版之類, 真係只入過一次錢.
12號四分衛 01:14 PM 03-13-18
作者: ELT:
家用機會好似機鋪咁買少見少

依家手機game多到係一日唔知出幾多隻
依家好多小朋友由細到大都係玩手機,
可能冇咩機會接觸家用機
yep
未入學老豆老母就比個細路日日玩iPad, 小學生都名正言順拿手機番學的年代
仲要好多手機game錢都唔洗比 (以前抄碟都要錢啦 ... )
加上網上的免費娛樂 (以及睇人打機)
專登買部家用遊戲機去玩,其實好奢侈 。。。
jamsquare 07:41 PM 03-13-18
唔計GB 隻孖寶(尾關打飛機個隻)

認真d答既話應該係shining force 2
大懶財 10:27 PM 03-13-18
武藏伝

第一次玩好似十歲都冇,前後爆過十次八次

真係好中意呢隻game,大個突登揾返隻正版收藏
1 2 3 4 5

返回主題版面