Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-09-14, 11:10 PM   #176
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
要數近年可操作飛行船既RPG,
就係FF零式, 跟住就係TOV.. 跟住... 就冇印象
PSV的to都有飛船(3年之內)

不是船是龍也可以的話
ps3版 2之國

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 11:15 PM   #177
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
睇現場,square章然係全場掌聲雷動氣氛激昂既時間播段咁既片。。。。
真係無曬計。。。

舊 12-09-14, 11:21 PM   #178
FURIMUKI
God of Gamer
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
唔驚,我地仲可以期待FFX-3
FFX-2.5最後寫to be continued架

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 11:23 PM   #179
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
咁講FF7 都有仲有ec ~ zc可以出喎

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 11:28 PM   #180
HM

註冊日期: May 2007
艾莉絲係太早死,身為女主角,角色戲份同描寫都未足夠就俾人一刀桶死
其實佢要退場我覺得可以故事過左3分2先做,將雲哥找尋自我果度都順便重新鋪過

雖然呢...一直有個艾莉絲可以復活既廢案
據說係製作時間關係CUT左

引用:
呢隻唔出好過出囉
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 11:28 PM   #181
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: pet3 查看文章
PSV的to都有飛船(3年之內)

不是船是龍也可以的話
ps3版 2之國
pokemon寶石

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 11:30 PM   #182
HM

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
pokemon寶石
呢隻我覺得D新增要素好求其
尤其捉舊神獸果度
舊 12-09-14, 11:30 PM   #183
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

出黎睇下今次點樣整死ティーダ
本X2.5真係極品

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 11:31 PM   #184
HM

引用:
出黎睇下今次點樣整死ティーダ
本X2.5真係極品
我理解唔到,點解清純溫柔既ユウナ會變到令人想一巴打落佢度
舊 12-09-14, 11:38 PM   #185
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: Terry仔 查看文章
其實,多邊形數量無改善
即使3D左又有乜用?
3D 大方向係令玩家有置身其中嘅感覺
對住個起晒角嘅人物,點會有代入感
接上文我係講緊 X HD REMASTER
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 11:39 PM   #186
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
BRAVELY DEFAULT 都有飛空艇

而家game 著重真實比例,唔似舊時多Q版
要整得飛空艇就要整到世界好大好大先合比例

FF14都會有飛雞陸行鳥
不過佢MMO世界都係當然大

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 11:40 PM   #187
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
shu~~~~~shu~~
唔好劇透啦 Se 知道重有好多人未玩過7 先出咋

舊 12-09-14, 11:41 PM   #188
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
上頁#173貼片好似令到下面睇唔到,條片又ERROR
可唔可以改改佢

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 11:46 PM   #189
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
艾莉絲係太早死,身為女主角,角色戲份同描寫都未足夠就俾人一刀桶死
其實佢要退場我覺得可以故事過左3分2先做,將雲哥找尋自我果度都順便重新鋪過

雖然呢...一直有個艾莉絲可以復活既廢案
據說係製作時間關係CUT左
睇晒成個故事TIFA先似女主角
同CLOUD有童年約定, 又幫助佢肯定自我既人

當年艾莉絲死果幕冇乜感覺, 因為唔相信會死得咁易
結果估唔到佢真係夠膽殺同伴中最重要既補師迫我TIFA轉職

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 03:16 AM   #190
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
SE 真係幾厚顏無恥…
咁都可以播得出咁既影片………

FFVII 既真正重製版,係咪諗住真係要關閉先肯出?

FFX、FFX-2 咁經典之作,之前又係唔肯重製…(剩係高清化)
依家仲想係PS4搵多筆? 請問唔重製,仲有咩進步空間?

PS. 如果SE真係技窮到諗唔到新作,不如真係重製返 FFX、FFX-2、FFVII啦!
肯重製既話,一定大賣! 重製得好,根本可以當係新GAME,
坦白講,重製得好既呢3代經典舊作,
要好過(佢地自以為好受歡迎) FFXIII (3部曲) ,真係難度唔高!
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 09:51 AM   #191
HM

引用:
作者: 真!DC 查看文章

幼馴染大勝利既例子之一
舊 12-10-14, 10:04 AM   #192
Waverider
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
PSN  IDwavehk
引用:
作者: 真!DC 查看文章

本來制作組會復活
又係條野村私心捧tifa
Waverider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 10:18 AM   #193
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
想當年正方廠因FF而復活, 睇黎閉廠亦會因為最終幻想技窮而閉廠

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 10:48 AM   #194
HM

不過黎到而家,番轉頭要艾莉絲吐便當既可能性微乎其微sosad
由手機版發出
舊 12-10-14, 10:50 AM   #195
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
艾莉絲唔係CC女主角咩

舊 12-10-14, 10:52 AM   #196
pet3
The One

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
不過黎到而家,番轉頭要艾莉絲吐便當既可能性微乎其微sosad
由手機版發出
現在復活也只會像FF X-2.5咁(抱頭

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 12-10-14, 11:00 AM   #197
Sar8
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
現在復活也只會像FF X-2.5咁(抱頭
2.5係咪Tidus復活一星期打水球爆頭瓜Q左果個版本

舊 12-10-14, 11:01 AM   #198
pet3
The One

引用:
作者: Sar8 查看文章
2.5係咪Tidus復活一星期打水球爆頭瓜Q左果個版本
女主角:其實我沒想像中這樣喜歡你(COPY品)

FGO 目標預算
舊 12-10-14, 11:03 AM   #199
Sar8
The One

唔復活仲好啦,Zack都死鬼埋

舊 12-10-14, 11:08 AM   #200
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
佢邊有死到

次次陸行鳥唔夠打時佢都走出黎放大絕又爆隕石又放全體復活術

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 03:55 PM

手機版 | APP版