Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 最後
體育版>NBA 討論區 VOL. 45
搖搖 07:40 AM 10-06-21
家嫂退休了\
湖人會退休佢件16號
6eo 02:51 PM 10-12-21

笑左
Penny仔 04:11 PM 10-12-21
作者: 6eo:

笑左
要收返佢份頂薪
搖搖 06:09 AM 10-13-21
https://twitter.com/malika_andrews/s...693091841?s=21

KI客場都唔駛打......
原地退休算啦
6eo 12:04 PM 10-15-21
作者: Penny仔:
要收返佢份頂薪
今年睇好佢MIP

河仔畫個個好熟口面, 原來係3年前既logo

作者: 搖搖:
https://twitter.com/malika_andrews/s...693091841?s=21

KI客場都唔駛打......
原地退休算啦
唔明點解nets要咁做 , 雖然佢個case真係想Trade都難
完全唔打可以扣哂份糧? 定想比壓力KI?

打到客場都叫仲有一半場數打丫, 到時可能主場修例或者KI打得番呢?
搖搖 07:35 AM 10-16-21
KI應該連主場室內團練都唔去得, 實際仲有幾多戰力.......唔識講
籃網算係用錢施壓啦, 好似Wiggin咁就屈服左
不過ki企得幾硬下
6eo 12:43 PM 10-16-21
KI應該連主場室內團練都唔去得, 實際仲有幾多戰力.......唔識講
籃網算係用錢施壓啦, 好似Wiggin咁就屈服左
不過ki企得幾硬下
團練可以, 因為練波個場地當係私人地方
KI 神經刀, 一陣直接引退我都唔會驚訝

BTW BEN仔真係好垃圾
罰左100萬就已經縮去番打波, 咁好心之前唔好講咁盡啦
我都唔知佢仲點同隊友夾, 同埋主場球迷實噓爆佢,
佢咁玻璃心點頂
76人都係早賣早著
Sar8 08:56 PM 10-19-21
今年勇士好似值得期待
搖搖 09:00 PM 10-19-21
Poole熱身賽打得幾好, 睇下聖誕KT復出埋仲有幾多成功力...

---

Ayton無頂薪續約嬲嬲
6eo 09:35 AM 10-20-21
作者: Sar8:
今年勇士好似值得期待
Poole熱身賽打得幾好, 睇下聖誕KT復出埋仲有幾多成功力...
---
Poole仔進步左好多, 打起哂
內線多左Belijca, 側翼有OPJ, 仲有AI帶下新人, 人腳充足左唔少, 之後就睇下Wiseman造化

kumiga同moody第一年, 加上人手充足, 除非又傷患多唔係都唔預佢地有得點上場
Sar8 10:21 AM 10-21-21
內線多左Belijca, 側翼有OPJ, 仲有AI帶下新人, 人腳充足左唔少, 之後就睇下Wiseman造化

kumiga同moody第一年, 加上人手充足, 除非又傷患多唔係都唔預佢地有得點上場
好彩中尾段開始醒先還到派膠專員curry條屎忽數
6eo 02:40 PM 10-20-21

---

睇番唔比Ayton頂薪都合理既,
雖然年輕又有潛力, 但始終定位容易被取代, 感覺二千幾萬左右1年就差唔多
不過問題係太陽係市場上又未必搵得番差唔多既人腳
搖搖 04:10 PM 10-20-21

Wiseman其實唔太岩勇士, 上季無佢果段打得好好多
今季再無大幅度進步都幾難搞

Moody好啲, 見人分析已經算係即戰力果種等級
應該慢慢會入到輪替
Kuminga 就預左要慢慢養, 如果下半季有戰績壓力應該唔會點見到佢落場

睇番唔比Ayton頂薪都合理既,
雖然年輕又有潛力, 但始終定位容易被取代, 感覺二千幾萬左右1年就差唔多
不過問題係太陽係市場上又未必搵得番差唔多既人腳
Ayton有個疑慮係無cp3既情況下仲有幾多貨賣
太陽老細計到咁盡, 唔比頂薪都係意料之中
睇佢個款都係想唔比豪華稅既情況下盡力搏一兩年, 唔掂就再重建
Penny仔 11:01 PM 10-20-21
Ayton 係應該比頂薪的,

行完新秀約續5yrs max 而家算得咩....正正常常新秀都比架啦
Adebayo 咪一樣頂薪轟落去

人地playoff 成個內線幫你防晒
然後就話你自主進攻唔夠好, 唔比頂薪你了
咁點解我仲要打防守?
6eo 04:35 PM 10-21-21
作者: Sar8:
好彩中尾段開始醒先還到派膠專員curry條屎忽數
咖哩比Bazemore守死左
不過又附碌有大三元

第4節全靠勇第二梯隊既良好表現, 再加西書敗家先反敗為勝

btw估唔到勇士無簡到Avery Bradley而要左Gary Payton II

作者: jason 仔:
其實而家nba有啲唔覺有幾勁都可以頂薪,本身就已經好奇怪…
搞到個個都大頭症咁
作者: Penny仔:
Ayton 係應該比頂薪的,

行完新秀約續5yrs max 而家算得咩....正正常常新秀都比架啦
Adebayo 咪一樣頂薪轟落去

人地playoff 成個內線幫你防晒
然後就話你自主進攻唔夠好, 唔比頂薪你了
咁點解我仲要打防守?
雖則依家比頂薪都係好常見, 但假設Ayton要5 yr max
收同樣價錢既有D77, Trae Young, SGA, MPJ
望落就覺得有d落差

Adebayo防守同策應都強, 暫時Ayton比我感覺係有射術+年輕版既Capela,
唔係話打得唔好/唔好用, 但總係覺得差左DD野先值max

我估太陽既諗法係反正明年佢都係Restricted Free Agent
傾唔掂明年睇情況先再報價都得
jason 仔 11:41 PM 10-20-21
其實而家nba有啲唔覺有幾勁都可以頂薪,本身就已經好奇怪…

搞到個個都大頭症咁
搖搖 07:34 AM 10-21-21
睇番好似話太陽想開3-4年Max, 但Ayton企硬要5年max
傾唔掂
POISON 09:49 PM 10-21-21
睇番好似話太陽想開3-4年Max, 但Ayton企硬要5年max
傾唔掂
3-4年Max咁跟人地報價就得啦,企硬到時變運鈔車3.0就好笑
進攻方面,今日都射左3球3分,可能佢自已都諗住刷下俾其他隊睇
okabe 10:25 AM 10-22-21
熱火一開季就報仇咁報
搖搖 02:20 PM 10-23-21
第2場就咁

https://twitter.com/clutchpointsapp/...600590336?s=21
okabe 06:53 PM 10-23-21
今年公牛都有點期望
BALL 哥可能搵啱隊

搖搖 09:43 PM 10-23-21
球哥解放左Lavine, 加上3分穩定左又有威脅
係東區應該會打到d成績出黎
6eo 10:25 AM 10-25-21
Ball 仔一向防守同閱讀球賽能力都唔錯
改左射姿同加強番D得分慾望後就即刻強左好多
6eo 10:04 AM 11-05-21
GPII呢幾場表現證明左GSW簡佢唔簡AB既決定係岩既
dc97sing 12:32 PM 11-07-21
湖人又輸~潮偉
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 最後

返回主題版面