Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-30-16, 10:38 AM   #28351
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: fami~yan 查看文章
黑貞白貞天草巖窟王?
白貞天草巖窟王黑貞
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 10:41 AM   #28352
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: gingq7 查看文章
其實成個討論係基於營運話跟class分池, 所以推斷唔再係4騎池3騎池, 咁因為某d職非限定角太少, 所以就順理成章假定係 分8池, 兼連限定角
如果分8池限抽一次……應該說佛心還是惡意……

引用:
白貞天草巖窟王黑貞
幸好我黑貞配JACK效果不錯

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 10:41 AM   #28353
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
昨晚再倒4券+10抽都冇午餐肉, 真係 唯有繼續用金星女....

=======
劍蘭能10/x/10 吧, 而且配搭上和沖田無沖突, 升無壞
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 10:41 AM   #28354
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
https://twitter.com/aozaki_n/status/814365294248411136

對運營寶具

舊 12-30-16, 10:41 AM   #28355
gingq7

引用:
作者: teealpha 查看文章
我怕佢到時唔係分職,係分1 3 5 7章、2 4 6章STORY角咁出渣
好似講明了分職
應該明天生放送完後就有得抽
舊 12-30-16, 10:43 AM   #28356
digiharuka

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
一次過出晒 ... =3 =
舊 12-30-16, 10:58 AM   #28357
gingq7

引用:
作者: digiharuka 查看文章
劍蘭能10/x/10 吧, 而且配搭上和沖田無沖突, 升無壞
而家都好少機會成關的敵人都係槍了, 劍蘭夾弓王/小黑易chain好多
打柱時試過劍蘭夾沖田真係唔太順手

不過我同意劍蘭係點都值10/x/10既, 剩係用佢供星都抵, 佢一個抵得住2張2030

此篇文章於 12-30-16 11:17 AM 被 gingq7 編輯。
舊 12-30-16, 12:01 PM   #28358
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
有冇孔明分別在3回打完同7,8回打完吧
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 12:07 PM   #28359
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
https://twitter.com/zakkorin/status/814310934369816576

就知道會出現
可能係最受歡迎既cosplay
https://twitter.com/kentms13/status/814491560515506176

這麼快就遇上金時了嗎

舊 12-30-16, 01:04 PM   #28360
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
都係果句,缺術/殺既話建議抽呢兩個優先(有愛另計)

仲未諗好抽槍定殺
槍只有師匠
殺只欠JACK

槍最大問題係驚中雷....
殺可以話唔會輸sosad

舊 12-30-16, 01:33 PM   #28361
digiharuka

魔術協会カルデア査察録

twitter 上找這keyword 笑死了
舊 12-30-16, 01:41 PM   #28362
廢‧人一個
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2016
引用:
中村睇到呢篇野嘅話會唔會喊...
廢‧人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 01:46 PM   #28363
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 6078 查看文章
都係果句,缺術/殺既話建議抽呢兩個優先(有愛另計)

仲未諗好抽槍定殺
槍只有師匠
殺只欠JACK

槍最大問題係驚中雷....
殺可以話唔會輸sosad
你有沒有黑貞lilly? 有的話也不需急於抽鎗了

當然要選的話還是選最不會輸那個吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 02:13 PM   #28364
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
你有沒有黑貞lilly? 有的話也不需急於抽鎗了

當然要選的話還是選最不會輸那個吧
有,基本上送既4星都齊
係吸引在好大機會係自己既新5星,重覆都可以師匠寶2

舊 12-30-16, 02:17 PM   #28365
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
我而家真係唔知應該抽邊個
希望大家指點下 x)
劍:小莫/高文
弓:弓傻/rin
槍:小恩
殺:X傻
騎:征服王
術:梅林/伊利雅/三藏/術閃
狂:南丁
尺:天草/聖女
冇仇

我原本一心抽劍pool因為想要沖田而且冇劍5星 但抽小恩咁岩出左小莫
而且諗諗下劍pool都幾伏下w
弓騎術狂不考慮,術太多、騎狂冇野想要、弓似乎唔急
槍好似都ok,師匠槍傻都想要
殺...其實好似真係唔會輸,但對酒吞同jack冇乜愛
限定pool都幾得人驚下,兩個尺都唔想要但好想要黑貞,監獄王都ok....1/2機會

F/GO 834697628

此篇文章於 12-30-16 02:21 PM 被 NexTony 編輯。
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 02:23 PM   #28366
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
只希望營運福袋直接送十個靈基給我自選wwwww

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 02:25 PM   #28367
鐵之侍

Nex tony你的情況我倒覺得應去抽狂或其他呢

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 12-30-16, 02:29 PM   #28368
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: TOAKO X 查看文章
只希望營運福袋直接送十個靈基給我自選wwwww
你當左係白貓

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 02:46 PM   #28369
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
都想問下各大大意見
有2個save, 如果有得選究竟抽咩pool好

save1 (係唔係應該追孔明?)
劍: 吾王
槍: カルナ
法: 三藏, C狐
狂: 奶光, 三公

save2 (呢隻真係唔知抽乜好)
劍: 吾王, 軍神劍
弓: 奶茶, rin
殺: 酒吞
法: 三藏, 孔明, 梅林, 文西
尺: 白貞, 天草

舊 12-30-16, 03:02 PM   #28370
gingq7

其實邊個職無5星就抽邊個職吧,
就算中地雷, 衰極都可以打剋制和叫做有隻新角色

如果全職都有5星,
> 想要卡面 > 殺職, 全女, 戰力唔差, 地雷率25%, 無得輸
> 想要戰力
-> 睇有無孔明/梅林 > 兩隻都無就術優先
-> 完全唔想要孔明/梅林 > 4星送角之中: 全體劍, 全體弓, 單體/全體槍 較弱, 如果無相對的5星可優先考慮
-> 十分想要黑貞又唔介意75%中雷, 可以搏extra池
-> 以上皆非 > 狂池

此篇文章於 12-30-16 03:11 PM 被 gingq7 編輯。
舊 12-30-16, 03:05 PM   #28371
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
劍:小莫
槍:カルナ, 白乳上, 小恩, 槍狐
弓:弓傻, 凛
騎:船長
術:孔明, C狐, 伊莉雅
殺:JACK, 酒吞
狂:賴光
他:黑貞,白貞

唔多識選
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 03:53 PM   #28372
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 廢‧人一個 查看文章
中村睇到呢篇野嘅話會唔會喊...
中村都同光頭好熟 佢應該叫光頭去抽

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 03:55 PM   #28373
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: ko121314 查看文章
都想問下各大大意見
有2個save, 如果有得選究竟抽咩pool好

save1 (係唔係應該追孔明?)
劍: 吾王
槍: カルナ
法: 三藏, C狐
狂: 奶光, 三公

save2 (呢隻真係唔知抽乜好)
劍: 吾王, 軍神劍
弓: 奶茶, rin
殺: 酒吞
法: 三藏, 孔明, 梅林, 文西
尺: 白貞, 天草
1號抽殺 除非佢又將尺計埋一Pool
如果拉埋一齊就抽騎,零事故

2號唔駛諗啦,狂或者騎

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 03:58 PM   #28374
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
其實邊個職無5星就抽邊個職吧,
就算中地雷, 衰極都可以打剋制和叫做有隻新角色

如果全職都有5星,
> 想要卡面 > 殺職, 全女, 戰力唔差, 地雷率25%, 無得輸
> 想要戰力
-> 睇有無孔明/梅林 > 兩隻都無就術優先
-> 完全唔想要孔明/梅林 > 4星送角之中: 全體劍, 全體弓, 單體/全體槍 較弱, 如果無相對的5星可優先考慮
-> 十分想要黑貞又唔介意75%中雷, 可以搏extra池
-> 以上皆非 > 狂池
我5星只冇殺,但經過最近幾次活動後發覺用殺師匠都夠做,有諗過90佢

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 04:05 PM   #28375
鐵之侍

引用:
作者: GGGG 查看文章
劍:小莫
槍:カルナ, 白乳上, 小恩, 槍狐
弓:弓傻, 凛
騎:船長
術:孔明, C狐, 伊莉雅
殺:JACK, 酒吞
狂:賴光
他:黑貞,白貞

唔多識選
劍,騎和狂選一個吧,這3 個你都欠單寶具角色

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 11:09 AM

手機版 | APP版