Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-07-15, 09:07 PM   #1026
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
昭弘先唔會死,機房果班就危險,男仔>>男人果個都危
疤大姐、瀨名都高危

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 09:08 PM   #1027
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: kev00269270 查看文章
便當大會要來了

昭弘應該走不掉了吧
感覺那團後宮也要死點
最壞係兩兄都領當~

好嘅戲劇,係令觀眾關心個角式嘅遭遇

舊 12-07-15, 09:09 PM   #1028
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
便當大會由大張主理,超期待
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 09:14 PM   #1029
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我覺得有機會係昭弘個細佬係對面海盜
葬送有機會係昭弘個細佬死

鐵華團作為一個組織最大既問題就係
雖然佢地以「家族」自居
但係今集見到其實畢竟有部份人都係有真正既家人
當真正既家人同鐵華團呢個家庭之間出現左要選擇放棄一邊既一刻,組織之間既關係就會開始有裂痕

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 12-07-15 09:18 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 09:24 PM   #1030
肉羊哩咖
griffin611

(再睇多次三日華麗出場)

咦?!睇真啲,海盗嗰邊下集會出埋青蛙高達(黃眼嘅,應該無睇錯)

據credit講,昭弘個細路叫昌弘

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
鐵華團作為一個組織最大既問題就係
雖然佢地以「家族」自居
但係今集見到其實畢竟有部份人都係有真正既家人
當真正既家人同鐵華團呢個家庭之間出現左要選擇放棄一邊既一刻,組織之間既關係就會開始有裂痕
少年動漫王道嘅做法係打敗細路吸納埋入大家族度,實行一家親;但呢套係鐵孤,預佢無咁理想。

此篇文章於 12-07-15 09:26 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 10:15 PM   #1031
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
兩個都咁大枝死亡flag
三日月一野就插爛左
呢套果然一反其慣性而行
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-15, 12:45 PM   #1032
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
我諗可能昭弘殺左自己細佬都唔知
跟住仲要講句希望有一天會係宇宙相會
係觀眾們SAD

舊 12-08-15, 12:52 PM   #1033
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
係觀眾們SAD
諗起班尼同古莉絲......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-15, 01:01 PM   #1034
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
還好插滿旗死唔去
唔係就老梗了
大哥好似越來越弱氣咁
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-15, 01:44 PM   #1035
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: kev00269270 查看文章
便當大會要來了

昭弘應該走不掉了吧
感覺那團後宮也要死點
昭弘點會咁快食

明明仲有部グレイズ改改未出

舊 12-08-15, 01:51 PM   #1036
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
大哥好似越來越弱氣咁
由手機版發出
童貞男比女食住格局
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-15, 02:31 PM   #1037
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
係觀眾們SAD
如無理解錯,佢下集就知(細路開高達?),而照透講第十二話會去搶返細路返嚟,搞到第十三話便當大會咁話~ (無打三集畀返兩集戰爭過你)

引用:
作者: J+1 查看文章
童貞男比女食住格局
有女就少咗提早領當嘅機會率

舊 12-08-15, 06:02 PM   #1038
京9999
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
我覺得今日跟黎果個細路 領當機會好高
京9999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-15, 10:24 PM   #1039
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
(再睇多次三日華麗出場)

咦?!睇真啲,海盗嗰邊下集會出埋青蛙高達(黃眼嘅,應該無睇錯)

據credit講,昭弘個細路叫昌弘

少年動漫王道嘅做法係打敗細路吸納埋入大家族度,實行一家親;但呢套係鐵孤,預佢無咁理想。
嗰部係高達嚟??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-15, 12:16 AM   #1040
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-15, 08:22 AM   #1041
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: HONDA 查看文章
嗰部係高達嚟??
呢部:

預告度有紹弘面對住嗰隻。全身:

http://gundam.wikia.com/wiki/ASW-G-11_Gundam_Gusion

同今集啲量產機個款好似,但係黃色眼,通稱青蛙高達,其突出程度史無前例。

予告中青蛙高達:

此篇文章於 12-09-15 11:51 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-15, 08:24 AM   #1042
ゆり

註冊日期: Nov 2004
我依家都未諗到青蛙點兼用gundam frame a
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-15, 08:29 AM   #1043
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ゆり 查看文章
由手機版發出
考起,又話加拉爾號角係唯一可以造MS(同爐)嘅組織,但啲MS相對地超廢

再諗落去咁外太陽系咁多猛人,點保得住火星?睇落去先;下集監察官應該返到地球,見佢老豆(?)

舊 12-09-15, 12:05 PM   #1044
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
考起,又話加拉爾號角係唯一可以造MS(同爐)嘅組織,但啲MS相對地超廢
段估~主力機係地球~宇宙用2手貨~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-15, 01:05 PM   #1045
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
段估~主力機係地球~宇宙用2手貨~
照整備大叔(第4話)個講法:號角用嘅係新啲,不過可能唔係最精銳嘅,反正火星上面得啲車仔,幾部MS應該夠殺有凸。

舊 12-09-15, 08:33 PM   #1046
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: HONDA 查看文章
嗰部係高達嚟??
機械嘅嘢(ry

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-15, 10:57 PM   #1047
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ゆり 查看文章
由手機版發出
?

http://gundamguy.blogspot.hk/2015/12...s-fan-art.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-15, 02:15 AM   #1048
ra2hk
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
包得仲密實過NT1
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-15, 10:49 AM   #1049
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
反而係調番轉諗 包咁多裝甲係個身度如果都仲操縱靈活都幾大獲
堆高達用兩個爐,推力大D先可以咁玩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-15, 02:01 PM   #1050
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
好老土,講完有個細佬,細佬就係海賊軍出現(模型說明書講的)

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 05:35 AM

手機版 | APP版