Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
手機資訊/電腦軟硬討論>電腦節電競節同場舉行 證明電競帶旺香港 IT 零售?
安安 09:31 PM 06-28-18
https://www.pcmarket.com.hk/2018/06/...B%B6%E5%94%AE/
作者: :
電競產業發展蓬勃,本港舉辦了不少國際電競比賽,孕育了很多電競隊及相關人才,亦吸引普羅大眾為打機打得更
流暢而購買新的電腦或手機等裝置,形成新客戶群。各家電子產品製造商也趕上電競風潮,紛紛推出電競系列產品,
藉「電競」刺激銷量,又積極贊助電競比賽活動,所以「電競」與「IT 零售業」可謂互利共生,關係密不可分。
作者: :
https://www.pcmarket.com.hk/2018/06/...0%9A%E8%A1%8C/
會展電腦節及電競音樂節同場舉行 正研究一票「通行」方案

david 05:29 AM 06-29-18
我可以睇成:(課金)電競不成氣候,要倚仗電腦節苟延殘喘
Terry仔 05:39 PM 07-02-18
作者: david:
我可以睇成:(課金)電競不成氣候,要倚仗電腦節苟延殘喘
你有幾多年無去過電腦節?定係一次都無去過?
鈴蘭 10:34 AM 07-02-18
例如點樣課金電競法?有無例子講下邊D電競係鬥課金?

btw就算有野要買都唔會同音樂有關囉.....
電腦場地賣設備反而好合理 即係你去EVO都會見到各廠擺攤賣大掣啦
chrischun 04:55 PM 07-05-18
我無去過,只係想知有無乜野平靚正,有既話去下見識下都好,關鍵係要有平靚正既產品
Eking 05:34 PM 07-05-18
電競香港好難做, 人口細, 普及程度低, 唔係話香港冇勁人, 但係電競係玩團隊, 香港大部份都係玩個人, 冇乜團隊意識~
Tano 02:33 PM 07-06-18
只玩車Game

要為追0.0001秒課硬件咁概念?
Reishin 04:21 PM 07-06-18
所謂電競產品咪又係電腦場平時都會賣開嘅嘢,不過係high-end d,最多賣埋家用機產品
叫埋咩電競節只不過係玩噱頭
Sar8 03:03 PM 07-07-18
作者: Tano:
只玩車Game

如果咁計咩競技泳衣應該全面禁止
剩係著條泳褲咁上陣就最唔課金
鈴蘭 03:33 PM 07-07-18
作者: Tano:
只玩車Game

大家都係行同一隻game 演算上限就係果度
我諗玩得既人都唔會有咩大分別啦.....
再講,車game槍game對Frame數操作入力要求應該唔會高到要去到1F單位掛...
鈴蘭 03:34 PM 07-07-18
作者: Eking:
電競香港好難做, 人口細, 普及程度低, 唔係話香港冇勁人, 但係電競係玩團隊, 香港大部份都係玩個人, 冇乜團隊意識~
睇咩game 打格鬥game既咪唔駛點講究果D團隊
但其實香港玩家最缺既係實質既support......
Iro 09:51 PM 07-07-18
「請唔到有份量的表演者 所以取消音樂部分」 來年可能唔再合埋一齊搞

返回主題版面