Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-20-16, 03:13 PM   #1276
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: wing 查看文章
香港唔興3D格鬥, 冇計.

之前仲有部360果時, 我打鐵拳搵場時都有同樣諗法.
我自己就覺得3D格鬥好玩d,make sense d,真d。
如果DOA5可以對應PSVR,真真實實就正囉。

舊 05-20-16, 03:24 PM   #1277
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我自己就覺得3D格鬥好玩d,make sense d,真d。
如果DOA5可以對應PSVR,真真實實就正囉。
打到飛起晒都仲唔係一下跌死,有咩話真唔真
不過其實唔只DOA,基本上SF/KOF以外所有格GAME喺香港都係差唔多命運

舊 05-20-16, 03:37 PM   #1278
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
打到飛起晒都仲唔係一下跌死,有咩話真唔真
不過其實唔只DOA,基本上SF/KOF以外所有格GAME喺香港都係差唔多命運
3D格我覺得D動作真係有型好多.

VF/TK/DoA就多招難學所以香港少人玩, BB果D照計日式人設又2D打法, 點解少人玩呢?

舊 05-20-16, 04:34 PM   #1279
神人ではない!新人だ

引用:
3D格我覺得D動作真係有型好多.

VF/TK/DoA就多招難學所以香港少人玩, BB果D照計日式人設又2D打法, 點解少人玩呢?
觀點角度問題,爭議蘋果定橙邊樣好食D係冇意思既

GGXX(算係)紅過一時既。
BB一開始已經少街機做,之後完全冇得做嘛…
不過BB又好GG又好,始終都係要好了解系統先算係入門,香港好多都係即食派黎,生活咁多野煩本身已經好難有閒情逸緻練,你肯練都要有人陪你癲先得。
一條友練好快就會好似在下依家咁HEA架,久而久之就開都未必會開…

此篇文章於 05-20-16 04:39 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-16, 10:32 PM   #1280
gingq7

註冊日期: May 2008
我覺得最大問題係機鋪式微,但家中玩既連線質素始終差d, 唔係講緊差幾frame, 係差1-2秒, 再唔係就好似樓上咁講等人開局要等好耐, 家用機又唔似得PC咁一路等一路可以做其他野

橫向對比,我用PC去玩battlefield,接近零waiting time(只有loading time),一入server就可以不停玩無數場, 而格game就呆等3-5分鐘先有一場打得3-5分鐘跟住又呆等, 仲要唔知lag唔lag, 久而久之我當然係去玩battlefield或其他唔駛等既game

此篇文章於 05-20-16 10:34 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-16, 11:43 PM   #1281
wing
格鬥低手

引用:
作者: gingq7 查看文章
我覺得最大問題係機鋪式微,但家中玩既連線質素始終差d, 唔係講緊差幾frame, 係差1-2秒, 再唔係就好似樓上咁講等人開局要等好耐, 家用機又唔似得PC咁一路等一路可以做其他野
sf係可以一路等一路打單機
tk都可以一路等一路練招

舊 05-21-16, 12:16 AM   #1282
DOA xA2raeL
Insane Gamer
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
換左pccw 同台灣日本打順左 請多多支持小弟頻道

DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-16, 12:34 AM   #1283
神人ではない!新人だ

引用:
作者: gingq7 查看文章

橫向對比,我用PC去玩battlefield,接近零waiting time(只有loading time),一入server就可以不停玩無數場, 而格game就呆等3-5分鐘先有一場打得3-5分鐘跟住又呆等, 仲要唔知lag唔lag, 久而久之我當然係去玩battlefield或其他唔駛等既game
咁依家唔係連去外地基本上都OK既,除非你同在下一樣住喺荒野享受PCCW既似係3M多過6M既所謂歡貧。
等機依家有電話其實可以搞好多野,不過打格GAME唔集中好易輸,輸又要再等,等你又會更加分心…
其實依家ARC既格GAME通常都亂鬥/分台對戰,相對等少咗時間。

此篇文章於 05-21-16 12:41 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-16, 09:09 AM   #1284
fiohk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
XBox Live GamertagFio HK
引用:
sf係可以一路等一路打單機
tk都可以一路等一路練招
DOA都得。

舊 05-21-16, 09:16 AM   #1285
fiohk

引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
換左pccw 同台灣日本打順左 請多多支持小弟頻道
...]

我好支持㗎!但成日都你贏,有啲悶!

你可唔可以練Hitomi?我想睇勁Hitomi!

舊 05-21-16, 10:47 AM   #1286
神人ではない!新人だ

比起以往果D被平和地解決,位結城晶算係有戰鬥過架嘞…

舊 05-21-16, 11:19 AM   #1287
sorido

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDsorido
本身玩開VF, 都想試下玩DOA , 但係點睇都覺得怪怪地咁,唔知點入手
sorido 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-16, 12:05 PM   #1288
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: fiohk 查看文章
我好支持㗎!但成日都你贏,有啲悶!

你可唔可以練Hitomi?我想睇勁Hitomi!
咁想睇hitomi 咁呢位算唔算勁
舊 05-22-16, 01:27 PM   #1289
神人ではない!新人だ

引用:
作者: sorido 查看文章
本身玩開VF, 都想試下玩DOA , 但係點睇都覺得怪怪地咁,唔知點入手
唔知你呢隻GAME既認知去到邊,好難教你入門架喎。
基本上最好都係直接打,不過問題係家陣香港好似淨係得xA2raeL大人打,
正常人同佢果個LV打既除咗知道自己可以飛到好高同跌好多次之外,應該理解唔到其他野…

舊 05-22-16, 01:49 PM   #1290
fiohk

引用:
唔知你呢隻GAME既認知去到邊,好難教你入門架喎。
基本上最好都係直接打,不過問題係家陣香港好似淨係得xA2raeL大人打,
正常人同佢果個LV打既除咗知道自己可以飛到好高同跌好多次之外,應該理解唔到其他野
佢個小龍癡線架。

舊 05-22-16, 01:50 PM   #1291
fiohk

引用:
咁想睇hitomi 咁呢位算唔算勁

打贏先算勁,你快啲練Hitomi打贏其他人啦!

舊 05-22-16, 02:22 PM   #1292
DOA xA2raeL
DOA玩家

勁日本hitomi

另加琴晚打既片
舊 05-22-16, 06:10 PM   #1293
神人ではない!新人だ

引用:
打贏先算勁,你快啲練Hitomi打贏其他人啦!
你有冇打算改寫為「贏成局先算勁」?唔係既,佢好可能會繼續POST D贏一RD就俾佢和平解決既HITOMI出黎…

舊 05-22-16, 07:40 PM   #1294
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
乜現在還有人打既咩...

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-16, 08:47 PM   #1295
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
你有冇打算改寫為「贏成局先算勁」?唔係既,佢好可能會繼續POST D贏一RD就俾佢和平解決既HITOMI出黎…
Dai-vidson係日本5打5 festival比賽mvp黎架XD
舊 05-22-16, 09:30 PM   #1296
神人ではない!新人だ

引用:
Dai-vidson係日本5打5 festival比賽mvp黎架XD
咁唯有期待你速成HITOMI嘞

其實EIN同HITOMI唔少招都共通,於你而言唔係難事吖

此篇文章於 05-23-16 09:58 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 05-23-16, 08:50 AM   #1297
fiohk

引用:

掂到當贏!

舊 05-23-16, 09:20 AM   #1298
wing
格鬥低手

引用:
掂到當贏!
贏硬.

你比佢打, 都係你個身掂到佢個拳頭喎

舊 05-23-16, 10:09 AM   #1299
神人ではない!新人だ

引用:
贏硬.

你比佢打, 都係你個身掂到佢個拳頭喎
女天狗好似有得出大風
脷伸: 在下冇用過佢

舊 05-25-16, 07:07 PM   #1300
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
http://www.gamecity.ne.jp/doa5/lastround/dlc.html
『GUST』合作活動服裝 $248 已出:

PSHK:
由5月25日起至31日,只要你購買PlayStation®4遊戲的季票滿指定金額便可獲回贈PlayStation™Network 預付金額:
1)滿HK$150而未滿HK$268可獲回贈價值HK$15的預付金額
2)滿HK$268獲回贈價值HK$40的預付金額

我Season Pass 2,3,4都未買。(3 x $721 = 超過$2xxx )
$40雖然好過無,但都係等DOA 半價/以上先…
用黎買住其他Season Pass先。

此篇文章於 05-25-16 07:33 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] DEAD or ALIVE 5 Plus martinyau1979 手提遊戲機討論版 139 10-09-23 08:17 PM
賣PSV DEAD OR ALIVE 5+ hokhin 買賣專區 2 08-06-13 02:11 PM
Dead or Alive Online imgahou PC電腦遊戲討論版 18 11-13-08 08:38 PM
dead or alive 扭蛋 Miffy~~ 收藏品討論版 8 12-11-03 01:51 PM

現在的時間是 06:09 AM

手機版 | APP版