Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Apple iPhone/iPad/iPod + iTunes 討論區 XI
Kris 08:48 PM 12-13-12
但例如我用交通搵車站既app,或者openrice,可唔可以將個map由apple變去google?
Anson225 09:02 PM 12-13-12
作者: Kris:
但例如我用交通搵車站既app,或者openrice,可唔可以將個map由apple變去google?
nope. but google has also released google map SDK for iOS today, so if the app developer wanna use google map instead of apple's, they can do that
小白熊 09:04 PM 12-13-12
作者: Kris:
再等下
http://chinese.engadget.com/2012/12/...ches-maps-sdk/
Dangerous-boy 02:06 AM 12-14-12
終於等到google maps回來,感動到差點流淚!

終於尋回枝盲公竹了!
無賴男 10:52 AM 12-14-12
作者: 小白熊:
由 12-11 23:41 到而家都重係黑貓個倉入面
打左上去 apple, 訂單處理部姐姐話嘗試幫我安排自提,
結果岩岩打返比我話佢都打吾到比黑貓

姐姐話會反應返比公司
case 一樣, 話屋企無人,(但全日屋企都係有人,而且佢無電話)

黑貓借假籍口無送貨扮退倉, 之後我打上黑貓28292200諗住#$%^佢, 但永遠打吾到的

要打返比apple幫手跟進 正病貓!
小白熊 01:27 PM 12-14-12
作者: 無賴男:
case 一樣, 話屋企無人,(但全日屋企都係有人,而且佢無電話)

黑貓借假籍口無送貨扮退倉, 之後我打上黑貓28292200諗住#$%^佢, 但永遠打吾到的

要打返比apple幫手跟進 正病貓!
今朝 apple 位姐姐打返比我,幫我安排左自己上去羅

edit : 終於到手....
Dangerous-boy 10:14 PM 12-14-12
剛剛收到iPhone5了!

估唔到DHL咁夜都送貨!
Marco 05:15 AM 12-16-12
問一下iPhone既問題,最近唔知點解iPhone入面個Phone Book經常都會變成空白,冇哂Contact Lists
岩岩頭先熄過機再開,連同步上 iCloud 既 Contact Lists 都唔可以Sync返落 iPhone
之前已經係間唔中個Phone Book被Format (?)
Using iPhone 4, Please Help
Metal Gear NT 07:57 AM 12-16-12
作者: Marco:
問一下iPhone既問題,最近唔知點解iPhone入面個Phone Book經常都會變成空白,冇哂Contact Lists
岩岩頭先熄過機再開,連同步上 iCloud 既 Contact Lists 都唔可以Sync返落 iPhone
之前已經係間唔中個Phone Book被Format (?)
Using iPhone 4, Please Help
iCloud最初出時都試過
呢排iCloud server都有幾次有事(對部份用戶影響),可能你係其一
其實用返同一account去iCloud.com睇睇係咪真係齊
冇事就只好off and on iPhone上iCloud contact sync試試...

iOS ver幾?
無賴男 11:15 AM 12-17-12
今朝 apple 位姐姐打返比我,幫我安排左自己上去羅

edit : 終於到手....
我post完, 就明早送到

唔話唔得的, 老屈客戶的黑店 形同虛切的hotline
希望apple 會好似TNT咁BLACK LIST埋依隻貓
草薙さん 11:55 AM 12-17-12
so far 我今年大部份都係DHL送
只有1次黑貓, 算準時到無老屈
(印象中係樓下管理處代收)
ZlWS 01:42 PM 12-17-12
作者: 草薙さん:
樓下管理處代收咁屈機
草薙さん 01:58 PM 12-17-12
個哥仔話屋企冇人, 叫佢放嚮管理處
簽名佢自己搞掂, 當然有咩事唔會負責
小白熊 03:11 PM 12-17-12
3 張單.... 分左 3 間吾同速遞

FedEx >>> DHL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 黑貓
無賴男 03:30 PM 12-17-12
作者: 草薙さん:
哈哈, 我都係大部份DHL, 1次黑貓
除左老屈外,都叫準時14號送到
3 張單.... 分左 3 間吾同速遞

FedEx >>> DHL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 黑貓
黑貓可能好TNT 少少 , HAHA
pet3 03:37 PM 12-17-12
非蘋果牌 新iphone線
現在係唔係一般都做到 傳資料和充電了?
不會充壞機吧 ?
小白熊 03:46 PM 12-17-12
FedEx 最好交帶, 公司休息無人收貨, 立即打電話約我問幾時可以再送, 重可以講定大約咩時間到
DHL 無人收就羅返去 Hold 左係倉, 今朝打去, 下午就立即可以再送過來
黑貓就....
草薙さん 03:53 PM 12-17-12
作者: pet3:
不會充壞機吧 ?
安全計梗係買多條原裝既好
可以等下個月CNY sales (approx. 10% off)

或買部 iPod nano 都有lightening跟
iPod nano $1188 - $158 - $238 = $792
16GB 又有多一套EarPods+lightening線好抵玩
八仙果 04:14 PM 12-17-12
由 12-11 23:41 到而家都重係黑貓個倉入面
打左上去 apple, 訂單處理部姐姐話嘗試幫我安排自提,
結果岩岩打返比我話佢都打吾到比黑貓

姐姐話會反應返比公司
Apple 知道都好,
以前 TNT 又係,每次 Apple send 個問卷來,
我都詳細如實向 Apple 反映,
如果 Apple send 個問卷給你,
都可以自己再反映一下。

ps:現在 Apple 是否沒用 TNT 了?

作者: pet3:
不會充壞機吧 ?
相信這個沒有人敢肯定的答到你。
個人建議還是買原裝吧!
劍路 08:36 AM 12-19-12
睇黎黑貓同TNT死因一樣,冇咁大個頭但就笠咁大頂帽,啃死
不過so far試過送apple野最差係中郵x港郵(EMS/Speed Post),家居6pm後唔送星期六日唔送

其實Apple HK AOS好應該要搞Personal Pickup(專門店自取),
果三間玻璃屋笨唔係蝗蠙蝻專用的

http://store.apple.com/us/browse/home/personal_pickup

作者: 八仙果:
ps:現在 Apple 是否沒用 TNT 了?
友壇O燈眼紅post曾經有巴打聲稱中了TNT……(難分真與假
小白熊 09:53 AM 12-19-12
DHL 都送吾切了

尋日 ship, 即日 DHL 就派件.... 放假無人收
今朝打返去約, 最快已經要聽日先有得再派
無賴男 10:08 AM 12-19-12
DHL 都送吾切了

尋日 ship, 即日 DHL 就派件.... 放假無人收
今朝打返去約, 最快已經要聽日先有得再派
你打ng打到apple hotline ?
依3日我都打唔到入去,,,條線係咪o朗起左
小白熊 10:20 AM 12-19-12
作者: 無賴男:
你打ng打到apple hotline ?
依3日我都打唔到入去,,,條線係咪o朗起左
呢 2 日無打過, DHL 同 FedEx 都送得好順利
呢張係放左假先收吾到, 不過無所謂, 公司野, 吾趕

之前我打上去... 係按"1"叫佢轉過去的, 按"2"十次有十次都係等等下話線路繁忙, 叫你轉頭打過, 跟住自動 cut 線
無賴男 10:29 AM 12-19-12
呢 2 日無打過, DHL 同 FedEx 都送得好順利
呢張係放左假先收吾到, 不過無所謂, 公司野, 吾趕

之前我打上去... 係按"1"叫佢轉過去的, 按"2"十次有十次都係等等下話線路繁忙, 叫你轉頭打過, 跟住自動 cut 線
昨天我按"4"叫鎖售部轉過去, 但佢轉左好多次都轉唔到,,,,
以前按"2"都唔會次次話線路繁忙, 叫轉頭打過, 跟住自動 cut 線, 好似近排先有依個情況

DHL 同 FedEx 都送得好順利 <----我都覺,讚

另外我想問除左
電話, 送貨地址, credit card, acc 外, 仲有咩唔可以重覆?
now_loading 12:36 AM 12-20-12
請問有冇apps 可以入相, 但不會出現在相薄, 只要用那個apps 先睇到d 相
例如入d 甜相
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面