Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-20-13, 02:52 PM   #101
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
XCOM 出咗, 據外電報iPad2 同 Mini 唔洗諗住玩得順~

Spiral Ep. 1, 動作RPG, 出咗, 評價幾好。

滴住嚟隻Where is my Mickey?出咗, 手機同iPad版分開上, 其實玩法同Where is my water?相差無幾, 換過個嘜頭又當新game, 你係得嘅~

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 02:07 PM   #102
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
XCOM 出咗, 據外電報iPad2 同 Mini 唔洗諗住玩得順~

Spiral Ep. 1, 動作RPG, 出咗, 評價幾好。

滴住嚟隻Where is my Mickey?出咗, 手機同iPad版分開上, 其實玩法同Where is my water?相差無幾, 換過個嘜頭又當新game, 你係得嘅~
如果我唔係因緣巧合換左機, 我而家仲用緊 ipad2

原來已經有D game係ipad2都玩唔到, so sad
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 02:34 PM   #103
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: ahleung 查看文章
如果我唔係因緣巧合換左機, 我而家仲用緊 ipad2

原來已經有D game係ipad2都玩唔到, so sad
時代的眼淚

舊 06-21-13, 02:53 PM   #104
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
我部 iPod 4th 已經好多 game 都玩唔到......

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 04:04 PM   #105
肉羊哩咖
griffin611

呢個幾乎係XB360嘅完全移植作, 比IB2更挑戰而家iOS極限(成3.4GB容量!!!) iPad3都有尐地方會窒, iPad2叫玩到,不過聽講玩好似幻燈片播放咁~

不過成廿皮花旗紙, 又冇DLC又冇MP, 值唔值就睇過喇~

KOTOR一隻已經令人好唔得閒, 跟手仲有好多排住隊。

外國好行隻經典RPG: Shadow Run Returns七月尾上架。

舊 06-24-13, 04:07 PM   #106
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
時代的眼淚
咁係好定唔好真係見仁見智, 遲尐另一隻Dues Ex又係尐接近家用機級數嘅作品(畫質仲爭好遠), 公怖咗好似今年內會上, SQEX出嘅, wait-n-see喇~

另外KOTOR都移植到, 咁好多Bioware嘅前大作--Jade Empire, Mass Effect 1咁, 可能排住隊嚟~

舊 06-27-13, 01:37 PM   #107
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
其實用aeon 果張jcb 信用卡碌唔碌到日本store 啲野? 唔想買itunes card

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-13, 03:16 PM   #108
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 一小英口 查看文章
其實用aeon 果張jcb 信用卡碌唔碌到日本store 啲野? 唔想買itunes card
在下用緊呢張,冇問題。

另外:PvZ2脫期, 反而Limbo下個禮拜出。

箂頓教授外傳出咗, 第一二集免費, 3-6 US$2.99, 7-9 US$1.99

舊 06-27-13, 03:18 PM   #109
Matamata
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
小意見: 上2xxxfxn買卡係即時出點數比你... 都幾方便...
Matamata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-13, 05:30 PM   #110
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Matamata 查看文章
小意見: 上2xxxfxn買卡係即時出點數比你... 都幾方便...
願聞其詳
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-13, 11:28 AM   #111
肉羊哩咖
griffin611

隻PS年代嘅Colin McRae Rally出咗, 根據第二代嘅, 幾硬吓, 少咗尐車同賽道, 做得唔錯, US$4.99, universal -- 一劑過冇IAP

隻Ascension嚮Playdek出嘅最後Expansion上架(IAP)--Immortal Heroes, 出咗,US$2.99

舊 06-29-13, 08:18 PM   #112
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
在下用緊呢張,冇問題。
得閒去整張先 (因為成日都會去吉之島買野) thanks!

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-13, 09:23 AM   #113
肉羊哩咖
griffin611

引用:
得閒去整張先 (因為成日都會去吉之島買野) thanks!
〔疑似廣告〕最好趁(前)吉之島每個月嗰兩次特價嗰陣順手申請~

舊 07-03-13, 11:42 AM   #114
肉羊哩咖
griffin611

XBox(?)名作Limbo出咗,據報個操控做得好好,賣US$4.99

舊 07-07-13, 02:55 PM   #115
ahleung
The One
Bannnned

iOS 差唔多所有Telltale game (除左 Walling Dead) 都特價 HK$8 per episode

此篇文章於 07-07-13 02:59 PM 被 ahleung 編輯。
舊 07-08-13, 04:49 PM   #116
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
Infinity Blade II 免費中,未有既去下載囉。

舊 07-08-13, 09:40 PM   #117
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
慶祝成立五週年,Apple App Store 多項遊戲和程式免費

遊戲 程式

http://doope.jp/2013/0728546.html
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-13, 08:54 AM   #118
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 2dn 查看文章
Infinity Blade II 免費中,未有既去下載囉。
謝通知,已DL
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-13, 10:41 PM   #119
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
Pokemon 圖鑑限免中

https://itunes.apple.com/jp/app/poke...573135437?mt=8

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 07-13-13 11:14 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-13, 09:20 AM   #120
ahleung
The One
Bannnned

鬼佬STG "Sine Mora" 出左iOS版. 好似係 $4X 蚊.
唔知同PSN/XBLA版有無分別.

PSN/XBLA版舊post:
http://gaforum.org/showthread.php?t=214450

引用:
睇左eurogamer果篇preview:
- 故事係 time travel, 你回到過去改變歷史. (怒XX蜂?)
- 每關限時. 殺敵可加時, 中彈會減時. timeout = die

引用:
玩左demo, 係唔錯.

畫面靚, 而且活用2.5D. 經常會有敵人嚮立體空間穿插, 製造空間感. 或者cutscene影住你架機點樣3D飛黎飛去, show下場景.
有難度. 尤其insane mode會有死屍彈. 其他STG你可以選擇唔好殺咁多敵人, 但呢隻唔殺敵人你會timeout.

不過都有缺點:
音樂單調.

overall 都值1200msp既, 但暫時唔會買住~~
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
今次Sine Mora呢隻GAME真係絕好評喎。
睇完更多Sine Mora的遊戲畫面,
我真係好懷疑點解仍然有咁多日式STG碟版可以維持係上世代的畫面水平,
又夠膽死收人4、5、6百蚊一隻GAME…

Sine Mora,GameSpot 8.5分

http://asia.gamespot.com/sine-mora/

Sine More,GameTrailers 9.1分

引用:

此篇文章於 07-18-13 09:22 AM 被 ahleung 編輯。
舊 07-18-13, 04:42 PM   #121
肉羊哩咖
griffin611

Sine Mora入咗手, 賣US$5.99:
https://itunes.apple.com/hk/app/sine...669096796?mt=8

TA班友評論:

1. Graphics 連 Vita 版都不如,但係都仲係靚絕~(在下按:除女角外!!!)
2. 操控一就得virtual stick二則唔準再加埋Vita版relative touch,搞到好多人燥底咗~

佢肯加翻relative touch同/或iCade支援,在下收貨!

=====

R.Type再出翻,之前個國際版因為版權過咗期, 而摺咗; 呢個係universal, 兼且有RD同埋懷舊模再搭埋relative touch加iCade支援,AA+!再加埋GC leaderboard 同埋 unlockable添~

=====

如果嫌XCOM要求太苛刻太貴,而Frozen Synapse太隨機,可以諗諗呢隻Breach & Clear, 好似Rainbow 6玩法(係冇FPS部份啫),不過諗得要快,而家做緊US$1.99初發特價。

舊 07-18-13, 04:49 PM   #122
ahleung
The One
Bannnned

引用:
Sine Mora入咗手, 賣US$5.99:
https://itunes.apple.com/hk/app/sine...669096796?mt=8

TA班友評論:
TA即係咩?
舊 07-18-13, 06:41 PM   #123
肉羊哩咖
griffin611

引用:
TA即係咩?
Touch Arcade http://forums.toucharcade.com/

係一個iOS遊戲為主嘅網站+討論區,影響力可以咁講,唔細,尤其係好多中小獨嘅開發者都駐場討論回應問題; 在下係常客之一; 奇就奇在,Android咁多人用,都唔多覺有個拍得住嘅網站。

舊 07-18-13, 10:40 PM   #124
ahleung
The One
Bannnned

引用:
Touch Arcade http://forums.toucharcade.com/

係一個iOS遊戲為主嘅網站+討論區,影響力可以咁講,唔細,尤其係好多中小獨嘅開發者都駐場討論回應問題; 在下係常客之一; 奇就奇在,Android咁多人用,都唔多覺有個拍得住嘅網站。
thanks!
舊 07-19-13, 05:06 PM   #125
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
「スターオーシャン」シリーズ最新作となるGREE「スターオーシャン マテリアルトレーダー」の事前登録がスタート

うおおおお

(´-ω-`)

トライエース新作キター!!(´・ω・`三´・ω・`)

http://www.gamer.ne.jp/news/201307190052/

引用:
「スターオーシャン」シリーズ最新作となる「スターオーシャン マテリアルトレーダー」は、シリーズプロデューサー山岸功典氏監修のもとに制作されたソーシャルカードRPG。

「スターオーシャン」シリーズの多くのキャラクターがカードとなって登場するほか、「スターオーシャン」シリーズでお馴染みのアイテムクリエイションが大きくフィーチャーされており、アイテムを作り出すことでキャラクター(カード)を強化していく、新たな楽しさを体験できる。

事前登録をすることで、「スターオーシャン3」のキャラクター「スフレ・ロセッティ(SR)」のカードが、ゲーム開始時にプレゼントされるぞ。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ios] derby owners club 交流討論區 Vol. 2 二打六車手 c.p 手機平板遊戲討論版 687 01-15-14 09:15 AM
[ios/android]時空獵人 kanone 手機平板遊戲討論版 0 05-12-13 09:19 PM
Google Play - Android 全方位綜合遊戲討論區 ZlWS 手機平板遊戲討論版 84 08-18-12 09:44 PM
iOS 5.1 是否香港未有得update呢 minekaoru Mac 討論區 7 03-08-12 11:12 PM

現在的時間是 11:04 PM

手機版 | APP版