Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-29-05, 06:04 PM   #101
司狼壬無月
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: endolberry
\ 謝謝你喜歡~
那其實是用長毛的毛毛布車成一個袋的形狀再套上去的~
那就可以用手抓起毛毛做成jel頭效果了~ /

/ 那可是某火星人死命弄了好久的成果喔~
唔怪得啦, 我仲以為真係jel左

某火星人... ...

Hi Nu Gundam

雲鳥傲翔知倦返 白燕穿川枝頭還﹔
桃落漫天紅蓮誨 梅華遍地盡紅塵﹔
千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月
司狼壬無月 目前離線  
舊 11-29-05, 06:07 PM   #102
司狼壬無月

引用:
作者: Lilith
其實我成日都想買隻Azone 黎玩, 又覺Volks有D又好靚, 但係覺得太貴~~
[個人認為]Volks body 係靚過Azone播, 起碼關節靚d先啦 [個人認為]

不過講真, 價錢其實差唔多, $200 左右, 而衫就真係azone靚過volks, 冇得講, 手工靚d.

千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月

此篇文章於 11-29-05 06:12 PM 被 司狼壬無月 編輯。
司狼壬無月 目前離線  
舊 11-29-05, 10:52 PM   #103
飛燕
God of Gamer
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
報到~!!

其實曾經開過Doll討論的,不過沒時間update News= =

Volks body是好一點,體形和可動性也很好。

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線  
舊 11-30-05, 09:36 AM   #104
司狼壬無月

引用:
作者: 飛燕
報到~!!

其實曾經開過Doll討論的,不過沒時間update News= =

Volks body是好一點,體形和可動性也很好。
同感 同感

我好鐘意紅頭髮個樣

千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月
司狼壬無月 目前離線  
舊 11-30-05, 01:19 PM   #105
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 司狼壬無月
[個人認為]Volks body 係靚過Azone播, 起碼關節靚d先啦 [個人認為]

不過講真, 價錢其實差唔多, $200 左右, 而衫就真係azone靚過volks, 冇得講, 手工靚d.

遲D整隻試下先~~

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線  
舊 11-30-05, 05:01 PM   #106
飛燕
懺悔不用等

引用:
同感 同感

我好鐘意紅頭髮個樣
紅頭髮是「大女」XD
最早購入的,Body是Volks EB-Beauty 麗乳
當時頭部是買現成的,我只是選樣子

白頭髮紅眼就是「2女兒」XDDDD
髮型眼睛樣子是自己設計的,再找人代造XD
由於設定上她是打鬥角色,所以身體是Volks EB-Neo,取可動性、放棄了身形= =

「3女兒」在簽名檔,不過是27cm以外的doll。

p.s. 其實我覺得自己是她們的主人,女兒只是稱呼XD

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線  
舊 12-01-05, 01:01 AM   #107
Ultimate Gamer
二天

註冊日期: Mar 2002
我一直都想整隻 12" 日本武士既 figure
但係搵唔到 d 衫,之前係網上見過有人可以代整
不過我已經搵唔返點聯絡佢
唔知有冇人知邊間鋪/個人有整開可以代勞?
如果知道係邊度可以買到都可以
thanks alof

如果唔方便公開鋪名可以 p.m. 答

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線  
舊 12-01-05, 09:41 AM   #108
司狼壬無月

引用:
紅頭髮是「大女」XD
最早購入的,Body是Volks EB-Beauty 麗乳
當時頭部是買現成的,我只是選樣子

白頭髮紅眼就是「2女兒」XDDDD
髮型眼睛樣子是自己設計的,再找人代造XD
由於設定上她是打鬥角色,所以身體是Volks EB-Neo,取可動性、放棄了身形= =

「3女兒」在簽名檔,不過是27cm以外的doll。

p.s. 其實我覺得自己是她們的主人,女兒只是稱呼XD
褽12月我會多個新成員....無逢body

千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月
司狼壬無月 目前離線  
舊 12-01-05, 09:46 AM   #109
司狼壬無月

引用:
作者:
我一直都想整隻 12" 日本武士既 figure
但係搵唔到 d 衫,之前係網上見過有人可以代整
不過我已經搵唔返點聯絡佢
唔知有冇人知邊間鋪/個人有整開可以代勞?
如果知道係邊度可以買到都可以
thanks alof

如果唔方便公開鋪名可以 p.m. 答
其實男性衣服真係比較少, 多數係自己改, 香港比較少人做, 因成本幾高(部衣車要訂做or手做 )建議你可以睇鴾擖語ahoo有冇先, 唔係好貴....

ps.即係你M到人整頭?

千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月
司狼壬無月 目前離線  
舊 12-01-05, 11:18 AM   #110
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
Bandai 和HotToys, Devilock 合作出的馬沙已在TOYC出現

http://www.tamashii.jp/etc/fb_01.html

此篇文章於 12-01-05 11:21 AM 被 redfish 編輯。
redfish 目前離線  
舊 12-01-05, 11:37 AM   #111
奇蹟少年J
高登駐GAF特派社員

呢個....好想要呀

舊 12-01-05, 12:23 PM   #112
二天

註冊日期: Mar 2002
個頭都諗好左,差在未俾錢同未開始整
body 會用 neo guy 大隻果個 (有冇人知邊度買平?我上皆旺睇賣成 $31x.............)
同埋可唔可以幫幫手睇睇以下衫既 size
我唔係好識分係咪 12" 用
thanks alof

http://page5.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e51682127
http://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/81440774
http://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/83082045
http://page2.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/b62400561
http://page11.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/n27963305
http://page9.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/k25303870

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線  
舊 12-01-05, 02:09 PM   #113
endolberry
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDtomoyohk
XBox Live Gamertagendolberry
你果d全都不是1/6size的喔...
男裝真係比較難搵人整....
可能要找人訂做...orz

 = (大約)60 cm人偶
 = (大約) 40 cm人偶

此篇文章於 12-01-05 02:12 PM 被 endolberry 編輯。
endolberry 目前離線  
舊 12-01-05, 02:11 PM   #114
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 奇蹟少年J

呢個....好想要呀
嘩~~ 好得意呀~~~

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線  
舊 12-01-05, 04:11 PM   #115
redfish
Game Master

http://www.akibablog.net/archives/2005/12/_ver_1.html

舊 12-01-05, 05:53 PM   #116
司狼壬無月

仲有拉克斯....遲d有相

千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月
司狼壬無月 目前離線  
舊 12-01-05, 06:00 PM   #117
司狼壬無月

旺角a-zone22cm-27cm衫「半價」大平賣, 日內搬遷!!!!

今日行過見到, 全面半價, 我買左兩件都係$60... 佢話會搬先咁平, 要買就快喇
(要地址可pm俾你地)

千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月
司狼壬無月 目前離線  
舊 12-01-05, 06:01 PM   #118
redfish
Game Master

引用:
仲有拉克斯....遲d有相
拉克斯不是這系列的.

舊 12-01-05, 06:02 PM   #119
司狼壬無月

引用:
作者: 奇蹟少年J

呢個....好想要呀
......冇得睇正面

千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月

此篇文章於 12-01-05 06:25 PM 被 司狼壬無月 編輯。
司狼壬無月 目前離線  
舊 12-01-05, 06:04 PM   #120
司狼壬無月

引用:
作者: redfish
拉克斯不是這系列的.
唔係架, 不過個「頭」都好吸引

千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月
司狼壬無月 目前離線  
舊 12-01-05, 07:35 PM   #121
提子
Crazy Gamer
Gemma Ward

註冊日期: Jul 2002
[QUOTE飛燕

Volks body是好一點,體形和可動性也很好。[/QUOTE]

就係因為飛燕之前開的Doll討論
令我跌入bjd 的大坑 (不過跌得心甘情願 )

我買了一個43 cm 的娃

舊 12-01-05, 07:39 PM   #122
飛燕
懺悔不用等

引用:
旺角a-zone22cm-27cm衫「半價」大平賣, 日內搬遷!!!!

今日行過見到, 全面半價, 我買左兩件都係$60... 佢話會搬先咁平, 要買就快喇
(要地址可pm俾你地)
關●店嗎?

其實本來就平得出奇XD
那裡的Azone衫雖然舊,但是很多種類XD

飛燕 目前離線  
舊 12-01-05, 07:49 PM   #123
飛燕
懺悔不用等

引用:
褽12月我會多個新成員....無逢body
http://www.volks.co.jp/jp/dollfie/pr...y/elegant.html
這種嗎?

小心,特別容易污糟沾塵、也很難清理,
還有深色衣服、高壓緊身的、彈性的可能會脫色上膠裡= =
也要小心高溫或濕氣

引用:
作者: 提子
就係因為飛燕之前開的Doll討論
令我跌入bjd 的大坑 (不過跌得心甘情願 )

我買了一個43 cm 的娃
呵呵呵XD 又有人中毒了XD
恭喜,你更難發達了@w@

是哪個牌子的~?
http://www.gigglegeek.dk/bjd.htm

=======================================
順帶一說,
SD真紅出現在Doll Party 14的list上,未有圖,未知會否如期推出了。

此篇文章於 12-01-05 07:52 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
舊 12-01-05, 07:51 PM   #124
提子
Crazy Gamer
Gemma Ward

註冊日期: Jul 2002
引用:
http://www.volks.co.jp/jp/dollfie/pr...y/elegant.html
這種嗎?

小心,特別容易污糟沾塵、也很難清理,
還有深色衣服、高壓緊身的、彈性的可能會脫色上膠裡= =
也要小心高溫或濕氣

呵呵呵XD 又有人中毒了XD
恭喜,你更難發達了@w@

是哪個牌子的~?
http://www.gigglegeek.dk/bjd.htm

係luts kid-delf
ani girl type

另 sd 真紅有圖片了

此篇文章於 12-01-05 07:57 PM 被 提子 編輯。
提子 目前離線  
舊 12-01-05, 08:01 PM   #125
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: 提子
怎麼官網沒放出來了OTL

請問有更大的版本和圖源嗎?

相信是天價的XD

===============================

剛查過,聽說真紅的圖曾出現在官網,但後來被抽走了?

此篇文章於 12-01-05 08:07 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 10:12 PM

手機版 | APP版