Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-29-14, 03:47 PM   #876
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
黃爺爺既重頭戲又係輕輕帶過~
吳國人著墨太少~到依家~得孫策1個有重戲份~
要怪就怪陳某對姓張嘅偏心喇!

黃蓋開頭傍住孫淑都叫有尐戲, 不過坐唔到正~ 孫權比大耳更路人~ (火哥連影都無!!!)

有追開之後嘅話...
個計完全被識破, 呢段白造~

此篇文章於 04-29-14 03:49 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 12:14 AM   #877
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
老七嘅"火"計玩到咁大....
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-14, 08:02 PM   #878
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

成期都講曹操估中晒周瑜/諸葛亮點玩~周瑜無晒計~好想知下期陳某點寫到周瑜反勝~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-14, 08:37 PM   #879
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
瑜:我o既苦肉計你以為得黃爺爺???其實係成個吳國一齊發的夠苦肉未

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-14, 02:48 PM   #880
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
今期好好睇, 好想知到底可以點反勝
老七又唔知想搞咩, 賈詡今期尾仲要慶祝左, 下期唔通俾人打臉?

舊 08-04-14, 02:25 PM   #881
肉羊哩咖
griffin611

52期書已買, 二公子出賣咗邊個換華陀?又有蒙臉人,斷估係有名人仕; 照歷史阿闘生無咁早領檔噃

舊 08-04-14, 09:55 PM   #882
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

忍唔住~睇左連載~
原來係苦肉計中計~不過條計成本好貴~

舊 08-04-14, 11:50 PM   #883
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
忍唔住~睇左連載~
原來係苦肉計中計~不過條計成本好貴~
唔通係人肉炸彈?!XD

舊 08-05-14, 07:21 AM   #884
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
唔通係人肉炸彈?!XD
火燒連環人咁恐怖~

舊 09-07-14, 10:37 PM   #885
肉羊哩咖
griffin611

真係嚟一味火燒,曹軍仲未衰輕敵--睇你吳軍陸戰無重裝備點打。

舊 11-22-14, 09:48 AM   #886
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
記得新一本單行已出
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 11:00 AM   #887
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
8奇開始多出埸...
呢個8奇係精天文.....?
會係邊個...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 11:31 AM   #888
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
8奇開始多出埸...
呢個8奇係精天文.....?
會係邊個...
譙周

同埋按歷史
文若應該都要退場
唔通係今次許昌兵變?

舊 11-22-14, 01:59 PM   #889
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 利家 查看文章
譙周

同埋按歷史
文若應該都要退場
唔通係今次許昌兵變?
應該唔會係譙周,佢赤壁時仲好細個…同埋如果真係佢的話,無乜故講…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 02:08 PM   #890
yeah yeah

引用:
作者: 利家 查看文章
譙周

同埋按歷史
文若應該都要退場
唔通係今次許昌兵變?
2奇無咁快住..
係都周瑜先.....

NTR.......
舊 03-26-15, 10:52 PM   #891
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
連大耳賣草鞋既典故都可以咁樣攞嚟講,劉字牌水鞋
忍唔住挖番個topic上嚟

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-15, 07:35 PM   #892
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
單行出左....大仙

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 08:44 PM   #893
肉羊哩咖
griffin611

第伍拾肆冊

赤壁係玩先讀,但又讀唔晒,搞到要有Plan B,下半場好戲先出嚟

楊修好似專整8奇咁,怪在係佢好聽話,跟足指示做

二公子係咁玩「叛變」,到真嗰陣無信~

火哥都係得少少表現,好過無 -- 而周瑜已經為跣大耳,舖定好路

係唔係都要呂小強還個魂先心息~

金句:工心之極,最強兵法--邪教。

此篇文章於 04-13-15 08:58 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 12:37 PM   #894
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

新一期關例書展出, 但街見未?
舊 07-31-15, 10:49 PM   #895
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
睇完55期, 個感覺係就算係尼個位完左成本書我都覺得OK

舊 08-02-15, 01:28 PM   #896
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
二公子: 這世上最暸解亮的就只有我!
孔明: 果然沒有比懿更清楚我想法的人!!

郭嘉註定淚目
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-15, 07:02 PM   #897
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: fmptsrhk 查看文章

郭嘉註定淚目
佢地兩個先係命中注定
舊 08-03-15, 11:19 AM   #898
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
經歷左55期,2個命中注定的終於牽手了!(羞)

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-15, 11:24 AM   #899
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
唔怪得封面用藍色底色....(?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-15, 01:40 PM   #900
yeah yeah

引用:
作者: fmptsrhk 查看文章

郭嘉註定淚目
能成為密友大概總帶著愛

NTR.......

論壇跳轉

現在的時間是 07:47 AM

手機版 | APP版