Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-13-21, 01:19 PM   #301
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
如果個女角正堆娃娃頭XD
的確睇佢介紹已經係果處

暫時對劇情有一個問題係(只係玩完第一個國家)
既然300年前已被侵略奴役到咁既程度
咁點解仲會有咁多人=咁多人不停生仔

https://www.facebook.com/photo/?fbid...35989787894998
好似係咁

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-21, 01:24 PM   #302
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁班奴隸應該冇乜娛樂
相信又唔會有乜避孕措施
危難狀態亦可能激發生育本能

睇下非洲d內戰國家咪又係咁生
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-21, 01:26 PM   #303
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
lv19玩連戰彈隻lv26稀有種出嚟,打到無哂藥咁濟
琴晚我都係,突入果下真係屌左出來
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-21, 02:56 PM   #304
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: stephen1980 查看文章
琴晚我都係,突入果下真係屌左出來
龍吧

去到劇情接支線時
劇情直接說他說的那隻 我們已經殺了啦

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-21, 03:29 PM   #305
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: pet3 查看文章
龍吧

去到劇情接支線時
劇情直接說他說的那隻 我們已經殺了啦

後面係咪應該仲有呢啲亂入?
打到剛入第五個國家都未再試過有

鏟手遊保平安
舊 09-13-21, 04:41 PM   #306
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
入農場前面條龍?

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-21, 09:38 PM   #307
pet3
The One

話說
難得這次路人劇情很不錯

那一些自稱有好好看劇情 但50小時白金的人
有沒有看路人說話,例如路人外星人士兵喜歡上地球人奴隸
孩子說最喜歡老師 ,老師是好人

小男孩喜歡小女孩
但小女孩喜歡阿周娜
在3國最終戰時,小男孩和小女孩說 我絕對會保護你
最終戰後女孩又在說最喜歡阿周娜
小男孩不要放棄 說明明你還有我

我打完第3國後回皇宮和村中
慢慢看路人的更新對話都快一小時了
還沒看完

和軌跡一樣

不全路人談話完成
我不舒服

這次路人談話做得不錯
有點軌跡的味道 (還有跟隨故事更新的

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 09-13-21 10:39 PM 被 pet3 編輯。
舊 09-14-21, 01:20 AM   #308
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://blog.zh-hant.playstation.com...a/?smcid=psapp
善加運用這些實用提示來展開你的解放之旅——《破曉傳奇》今日推出

藉助這些戰鬥基礎掌握JRPG戰鬥系統

Ella BarthelemyBANDAI NAMCO Entertainment Europe助理製作人

很高興能順勢在9月10日《破曉傳奇》今天發行的時間跟大家分享本作的完整體驗!要是有玩家正在思索要如何上手《破曉傳奇》、或是有什麼出手前的助攻秘訣,那麼本文正符合你的需求!我們的實用提示將逐一分享本遊戲入門攻略和挺進要領。

現在你已經掌握了踏上《破曉傳奇》旅程的要領,遊戲現已上市!藉助HD次世代圖形表現、DualSense無線控制器的觸覺回饋功能、遊戲輔助支援以及PlayStation 5 SSD更快速的載入時間,在PlayStation 5上享受強化的《破曉傳奇》體驗。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-21, 02:51 AM   #309
terrycat
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
頂你個肺 DLC 個意途會唔會太明顯...本來想講 金錢道具長期 短缺個設計幾好...
點知原來一切都係為左DLC 舖路..食屎的BANDAI...
terrycat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-21, 07:30 AM   #310
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
玩到第三領地,主要靠支線賺錢
有得攞道具賣賺錢還好
玩過最奇怪既係ff8定期出糧
Lv都好難
Lv升高過敵人之後得好少exp
打第二領主唔夠打本來想練下lv先結果發現d雜魚得十幾exp

Btw雖然係為賣dlc但結果係好玩我覺得都ok
由手機版發出

此篇文章於 09-15-21 07:34 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-21, 08:06 AM   #311
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: terrycat 查看文章
頂你個肺 DLC 個意途會唔會太明顯...本來想講 金錢道具長期 短缺個設計幾好...
點知原來一切都係為左DLC 舖路..食屎的BANDAI...
唔係我一開波做乜鬧爆佢
內容大縮水冇to風格又引導人買dlc
冇馬場後重新嘅to真係失望
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-21, 08:18 AM   #312
野良猫
肥倫

引用:
作者: 真!DC 查看文章
玩到第三領地,主要靠支線賺錢
有得攞道具賣賺錢還好
玩過最奇怪既係ff8定期出糧
Lv都好難
Lv升高過敵人之後得好少exp
打第二領主唔夠打本來想練下lv先結果發現d雜魚得十幾exp

Btw雖然係為賣dlc但結果係好玩我覺得都ok
由手機版發出
因為佢要你玩連戰儲值就會有bouns
最高儲到4級,但會發現後期條bar好難儲,打兩三場升到一級
然後望望道具店會見到樣嘢

戰鬥速度係快咗尤其埋牙嘅合體攻擊,望住佢出招然後結束戰鬥好滿足
但個just迴依然仲有廠唔識用
mh係特別,因為佢設計就係一招一招中間會有幾秒俾你出just迴而且唔係玩爽快連技
即係玩b姐、2b嗰種動作面對一堆敵人時連技途中唔俾just迴避招的話係會爽度大減
特別toa遠處有人出星靈術嘅時候
舊 09-15-21, 12:52 PM   #313
pet3
The One

引用:
因為佢要你玩連戰儲值就會有bouns
最高儲到4級,但會發現後期條bar好難儲,打兩三場升到一級
然後望望道具店會見到樣嘢

戰鬥速度係快咗尤其埋牙嘅合體攻擊,望住佢出招然後結束戰鬥好滿足
但個just迴依然仲有廠唔識用
mh係特別,因為佢設計就係一招一招中間會有幾秒俾你出just迴而且唔係玩爽快連技
即係玩b姐、2b嗰種動作面對一堆敵人時連技途中唔俾just迴避招的話係會爽度大減
特別toa遠處有人出星靈術嘅時候

出左技
佢係咁連
無得迴避,睇住佢比敵人打飛

過去的to 可以防後退取消技

FGO 目標預算
舊 09-15-21, 05:14 PM   #314
LR猫
ˊ_>ˋ

Tales of DLC
睇完DLC List本來好Game都覺得垃圾
雜貨特價,料理時間2倍,料理耗材歸1
連玩單機Game都要課VIP
笨大直追EA喎

鏟手遊保平安
舊 09-15-21, 08:40 PM   #315
Vincent_XIII
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
PSN  IDViVi-Vincent
我又冇太大感覺關於DLC
因為好似之前幾集都有出呢類賣錢,LV,道具既DLC?
不過今集的確錢好難賺...一開始玩左一陣發覺自己都係得0GALD, 先發現打怪冇錢拎
但玩到去水城, 錢多數都係要黎買防具同整武器既, 解下支線, 賣少少素材都岩岩好夠用,
只係唔會有幾多淨, 難度一直都KEEP住HARD, 係試過有D BOSS苦戰D (打風領主),
其他捉到打法後都覺得還好, 反而覺得呢集戰鬥系統都幾爽唔錯, 係連段上好似冇上集TOB咁好連,
但其他系統好似CP咁, 中期開始會幾唔夠用, 有時BOSS MAP行到一米就要傳返去CAMP補一補, 一係食橙,
呢個係幾多限制...其他既系統就冇乜特別, 冇以往既TALES咁豐富既..
但呢次算係一次全新既風格咁行, 我覺得都算係咁
Vincent_XIII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-21, 10:09 PM   #316
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
出招到收招時間長既技基本都因為攪到無得迴避而廢左。
剩係得平時打普通怪用黎延長對方break既時間先用
boss 戰玩難基本唔用得
同埋個lockon 視點好麻煩,攪到全手動好易斬空氣
但半自動又要不停轉鎖定又好影響節奏
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-21, 11:37 PM   #317
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
玩到中期真心覺得爽,節奏快,係隻盾有D難用... 故事暫時都OK,已經收貨了...
至於課金問題...我都買左2個$29DLC,當隻GAME本身$500會舒服D,有玩開手遊既都知課一單都唔只,當支持下已家少有既家用機....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-21, 10:16 AM   #318
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
故事長度適中,冇日式RPG通病,故弄玄虛,直接表達想講既野
人物設定靚,亦基本做到每日既背景故事,冇左廣井就係好
劇情上有突兀既地方,特別係角色心情轉變上好奇怪,但未到好嚴重

戰鬥表現力係歷代最強,真心睇到眼花,同時好爽快
前期用男主,炎劍好爽
中期-後期用女主,手動回血+水線連發
爆機-隱藏要素都用最強法師,高速4級術技loop, 隕石玩到lag機,睇唔到畫面

不滿就每用完結技都係8成cut combo
用法師更慘,用完cut埋個連續詠唱短縮buff, 變左用法師時候多數唔用完結技,除左打boss 2階段焗用,某d怪都要焗用
秘奧義都會cut buff,而且打完個秘奧義dps都唔夠法師高,搞到我要off埋AI個秘奧義

整體上值得買嚟玩,而且感覺到制作組真係有用心做,我唔介意買DLC課下金

此篇文章於 09-16-21 10:32 AM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-21, 10:21 AM   #319
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: LR猫 查看文章
Tales of DLC
睇完DLC List本來好Game都覺得垃圾
雜貨特價,料理時間2倍,料理耗材歸1
連玩單機Game都要課VIP
笨大直追EA喎
值得買既得exp x2果個dlc
其他就冇乜所謂
爆機後我覺得制作組有用心做,我又唔介意課下金買佢果堆換衫公仔

舊 09-16-21, 10:28 AM   #320
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: STRIFE 查看文章
值得買既得exp x2果個dlc
其他就冇乜所謂
爆機後我覺得制作組有用心做,我又唔介意課下金買佢果堆換衫公仔

如果一早同人講佢啲衫綁Skill嘅一早買咗豪華版
但如果買咗普版先發現再後追返啲衫個差價多咗個double

我又唔覺得關制作組事,係笨大營運嘅決策嚟
制作組個感覺會做少少嘢抗衡返營運,好似真之仲間咁永久離隊後都仲有武器賣
今代真係未玩過一隻Tales咁多箱都係執錢

鏟手遊保平安
舊 09-16-21, 10:36 AM   #321
野良猫
肥倫

引用:

制作組個感覺會做少少嘢抗衡返營運,好似真之仲間咁永久離隊後都仲有武器賣
唔怪睇amazon評價有留言係話咩dlc奧義、dlc skill
但咁就更加反感,即係好似以前咁將原本有嘅嘢拆出嚟收多次錢

你話賣衫賣後日談都接受到,俾咗錢買game然後再俾錢買齊應有內容就好反感

即係為咗衫賣多啲將skill一齊作綑綁式銷售

尋日番屋完全冇動力開佢,反而走去開tob,然後發覺loading toa都輸埋俾佢
舊 09-16-21, 11:09 AM   #322
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
唔怪睇amazon評價有留言係話咩dlc奧義、dlc skill
但咁就更加反感,即係好似以前咁將原本有嘅嘢拆出嚟收多次錢

你話賣衫賣後日談都接受到,俾咗錢買game然後再俾錢買齊應有內容就好反感

即係為咗衫賣多啲將skill一齊作綑綁式銷售

尋日番屋完全冇動力開佢,反而走去開tob,然後發覺loading toa都輸埋俾佢
就算衫以前啲泳裝都係in game架,係合作服式先DLC,宜家仲要綁Skill,後追返又貴,又無得差價普版升級做豪華版

然後睇返TOB已經有店舖減價嘅DLC,唔怪得TOB開始Tales好似咁缺錢 (申利無買無睇TOZ)
但今次嘔心到回%HP嘅變回數值,中期時啲平藥已變垃圾,補藥會越來越貴

雖然我宜家進度去到五城清咗一堆支線後好似好多錢,但可能又一下更新裝之類會用晒

鏟手遊保平安
舊 09-16-21, 12:03 PM   #323
terrycat
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
隻game 本身冇咩問題架, 講黎講去都係個DLC 賣法真係仆街到一個點...咁以後打機唔駛設計難度啦...
俾d錢 就有VIP 級享受,一隻單機game都要攪到咁...仲要個廣告大大個怕人睇唔到咁..
terrycat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-21, 12:14 PM   #324
pet3
The One

引用:

佢講到明殺怪唔會有錢

又做了有一些套現的錢道具

好心佢就打金屬系怪時就會跌一些套現錢道具啦

FGO 目標預算
舊 09-16-21, 12:34 PM   #325
野良猫
肥倫

引用:
作者: terrycat 查看文章
隻game 本身冇咩問題架, 講黎講去都係個DLC 賣法真係仆街到一個點...咁以後打機唔駛設計難度啦...
俾d錢 就有VIP 級享受,一隻單機game都要攪到咁...仲要個廣告大大個怕人睇唔到咁..
簡單講就係為賣dlc而扭曲遊戲本質
單係一個cp已經滿滿嘅惡意,當然佢唔會設計到過唔到
但會好綁手綁腳,為咗留cp回血銳招來都可能要停用

嚟緊機戰30如果都係咁玩…
取得金錢大減,打三四關儲錢先升到一格
part要用錢買
精神sp共用且上限極少

然後出一堆金錢、加sp上限嘅道具
想信都一堆人唔覺有問題吧?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Tales of Phantasia randy 日本動漫畫討論版 14 03-08-06 11:14 PM
Tales of Phantasia Hayami 日本動漫畫討論版 139 12-21-05 11:47 PM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM
[機種未定]Tales Of系列新作發售決定,Next Tales Of..... 神祕人1號 手提遊戲機討論版 18 02-16-05 09:33 PM
Tales of Phantasia...... hopeless 日本動漫畫討論版 3 12-12-04 11:11 PM

現在的時間是 07:05 PM

手機版 | APP版