Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-15-13, 09:13 AM   #551
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
仍然是bahamut
好想試下巴術, 開頭應該勁多人做

舊 08-15-13, 03:25 PM   #552
Tomatoxi
Junior Member

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: holsety 查看文章
仍然是bahamut
好想試下巴術, 開頭應該勁多人做
係不得不做, 舊生好多全50
Tomatoxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-13, 03:36 PM   #553
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
有舊PC ACC , 可唔可以續用? OR 係PS3用

舊 08-15-13, 04:10 PM   #554
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: Fungfelix 查看文章
有舊PC ACC , 可唔可以續用? OR 係PS3用
PC版可以沿用舊account,唔駛再買game。
但要係PS3玩就點都要再買PS3版,可link 番舊account。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-13, 04:13 PM   #555
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: GN00508771 查看文章
完全新手一名 想問下 龍騎士會唔會好難玩?
都係未玩過, 但網上做功課時發現這個:

http://spoiler.sakura.ne.jp/srv/ff14...3A9E382B9.html

引用:
初心者にオススメのクラス
槍術か弓術。
理由としては、操作が比較的容易、パーティプレイでの役割が明確なため。
曰: 弓術/槍術比較容易玩, 推薦新手試用.
咁由槍術升出來的龍騎應該都唔會太難 ...

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-13, 05:40 PM   #556
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
FF11 時代可以借ps2 碟install, 再用pc版 login 在ps2 上玩, 唔知ff xiv 得唔得...

舊 08-15-13, 07:50 PM   #557
JeanChan

註冊日期: Aug 2013
Tonberry係日服國際server,包括星港日韓玩家,唔需要擔心同日本玩家溝通唔到
JeanChan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-13, 08:04 PM   #558
littleyip
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDlittleyip
XBox Live Gamertagyip616
點解次次比我個BETA CODE 都用唔到?
littleyip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-13, 08:31 PM   #559
真十人€
Game Master

引用:
作者: littleyip 查看文章
點解次次比我個BETA CODE 都用唔到?
錯psn region? 個code要跟番你係邊度申請個beta。
舊 08-15-13, 09:49 PM   #560
holsety

download 左, 禁入game後hang 左, 連標題都唔俾我望下^^¡

舊 08-15-13, 10:18 PM   #561
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
聽日先行オープンβ了,大家決定咗係邊個server玩未?
諗住繼續係bahamut, 大家係咪都一樣?
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 01:20 AM   #562
蕃茄牛肉麵
Senior Gamer
MMO 廢人

註冊日期: May 2006
引用:
作者: Eking 查看文章
FF11 時代可以借ps2 碟install, 再用pc版 login 在ps2 上玩, 唔知ff xiv 得唔得...
唔得, 要買哂兩個version先得

舊 08-16-13, 02:02 AM   #563
Tomatoxi

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 蕃茄牛肉麵 查看文章
唔得, 要買哂兩個version先得
佢PS3版要認證 Promotion code 先俾入GAME, 而且日版GAME對日版PSN
不過唔知open beta 果個可唔可以沿用到 launch le.. 應該無可能...
Tomatoxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 09:40 AM   #564
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: holsety 查看文章
download 左, 禁入game後hang 左, 連標題都唔俾我望下^^¡
解決方法
1)去del 咗個system file
2)del 咗FF14 beta,再重新DL
3)用日本PSN, set主機做日文

不過留意,你用JP PSN係會link咗你SE個Acc., 之後無得轉

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 10:45 AM   #565
holsety

引用:
作者: daihamlop 查看文章
解決方法
1)去del 咗個system file
2)del 咗FF14 beta,再重新DL
3)用日本PSN, set主機做日文

不過留意,你用JP PSN係會link咗你SE個Acc., 之後無得轉
唔該曬,今晚再搞

舊 08-16-13, 03:23 PM   #566
蕃茄牛肉麵
MMO 廢人

FFXIV Developers' Commentary "Party Play"

舊 08-16-13, 05:13 PM   #567
nefrezx

可以入到, 整緊人物
舊 08-16-13, 05:39 PM   #568
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
用番7月dl個beta玩唔到?

試過樓上嘅方法重新download都係開唔到
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 05:55 PM   #569
真十人€
Game Master

引用:
作者: aquarius 查看文章
用番7月dl個beta玩唔到?

試過樓上嘅方法重新download都係開唔到
要重新download, 應該有新dl code email俾你。
舊 08-16-13, 05:59 PM   #570
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
整完人入吾到server
另好似查到你ip吾比你選日本server

舊 08-16-13, 06:02 PM   #571
nefrezx

淨係可以揀NA/EU server咁絕
舊 08-16-13, 06:07 PM   #572
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: ist 查看文章
整完人入吾到server
另好似查到你ip吾比你選日本server
E+又入到日本server了
但有時登日入,會出日文話"你地區不是日本,請選NU,之後無曬日本server比你"
好怕玩玩下,之後吾比你再入日本server

舊 08-16-13, 06:49 PM   #573
tomhk

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
login唔到........
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 06:52 PM   #574
nefrezx

試左N次終於有得揀JP server
開始
舊 08-16-13, 07:29 PM   #575
蕃茄牛肉麵
MMO 廢人

好鬼多人, 多過cb 果陣幾十陪 ~_~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
<未完>Final Fantasy XIII まだお仕事は終わらなそうです! neo2046 電視遊戲討論版 766 09-17-14 07:29 PM
[動畫] 『FINAL FANTASY Vll ADVENT CHILDREN COMPLETE』Blu-ray版 好評発売中 money 日本動漫畫討論版 400 07-19-09 04:43 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
[NDS] Final Fantasy III -Vol 2- Shing 手提遊戲機討論版 428 02-02-07 02:28 PM

現在的時間是 08:16 PM

手機版 | APP版