Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-12-16, 09:50 AM   #1251
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
大人裝唔到啦(有說只能還在發育中的人先可以安裝)
我懷疑朱古力個面具可能係相關代替的技術

舊 01-12-16, 10:00 AM   #1252
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Asurada 查看文章
我懷疑朱古力個面具可能係相關代替的技術
呢樣都係可能之一,第六話都講,號角輸蝕唔係因系統不良,又唔係機體同朱古力等技術差過人,係阿賴耶識犯規得滯~睇佢點扳回

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
今集思春大小姐確定走錯棚
邊個女人唔鍾意購物?思春,買鞋!

此篇文章於 01-12-16 10:03 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-16, 06:32 PM   #1253
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-16, 06:36 PM   #1254
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
諗返呢個世界觀D文明真係停滯得好厲害,三百年前O既機重高性能過現役機...
就好似而家坐住三百年前O既馬車打爆哂坦克咁...

舊 01-14-16, 07:13 PM   #1255
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
諗返呢個世界觀D文明真係停滯得好厲害,三百年前O既機重高性能過現役機...
未學D友仔講,當年整GUNDAM既技術真係行到好前前前前前前前前前前前前前前前囉

話時話300年,呢個數會唔會吹大左少少
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-16, 07:15 PM   #1256
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: fortel 查看文章
未學D友仔講,當年整GUNDAM既技術真係行到好前前前前前前前前前前前前前前前囉

話時話300年,呢個數會唔會吹大左少少
同Gundam 00爐一樣jer..

舊 01-15-16, 08:22 AM   #1257
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Rance 查看文章
戰爭係(軍事)科技進步嘅最大誘因嘛! 三百幾年以嚟無大交打,唔多發展呢方面嘅嘢咯。 軍事科技唔係文明嘅全部,而火星都係啲比較窮嘅地區,係落後啲咖喇,殖民星已經比較靚咁多,等落到地球可能見多啲先講。

舊 01-15-16, 08:36 AM   #1258
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
戰爭係(軍事)科技進步嘅最大誘因嘛! 三百幾年以嚟無大交打,唔多發展呢方面嘅嘢咯。 軍事科技唔係文明嘅全部,而火星都係啲比較窮嘅地區,係落後啲咖喇,殖民星已經比較靚咁多,等落到地球可能見多啲先講。
我反而覺得高達真的有明顯超越現在有出的機嗎?

小青蛙不是正規品另計

拾零件回來的那台和高達其實差不多吧

速度沒特別高
攻擊沒有特別(手用兵器其他機拿到一樣用到)
防守沒有特別
只有電源能自然回復是特別優勢
但消耗比回復快的話就好像舊青蛙一樣會無電

300年之前最高級>軍事獨佔>升級慢>追上最強機體

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-16, 09:53 AM   #1259
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: pet3 查看文章
我反而覺得高達真的有明顯超越現在有出的機嗎?

小青蛙不是正規品另計

拾零件回來的那台和高達其實差不多吧

速度沒特別高
攻擊沒有特別(手用兵器其他機拿到一樣用到)
防守沒有特別
只有電源能自然回復是特別優勢
但消耗比回復快的話就好像舊青蛙一樣會無電

300年之前最高級>軍事獨佔>升級慢>追上最強機體
唔敢講係定唔係,正如第六話朱古力人(而家應該改口叫「面具男」)話齋:係阿賴耶識系統太屈機啫;出力就算有兩個爐都唔見有優勢(唔通 sync 咗會再勁啲?)

號角軍個電腦輔肋系統應該唔差;三明加獵魔究竟有幾勁?作品有一拳超人少少同樣嘅問題:班配角完全畀唔到個明確比較(佢同他賓氏對戰唔計);啫係話如果號角軍同過海盜軍打過就咁結果,而三明可以秒到海盜,就咁咁喇。或者咁講,三明都要日日好勤力咁同班大姐姐操練特訓(唔好心邪!)咁個人技術可能仲爭啲咁講

亦可能在下太唔尊心睇/理解能力有限

舊 01-15-16, 10:08 AM   #1260
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
防守點會他特別 佢硬成倍架
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-16, 06:22 PM   #1261
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」公式HPを更新!

公式サイトにて下記情報を公開しました!

【Products】
[BD&DVD]
Blu-ray&DVD 第2巻~第3巻 の情報を追加
特典情報の追加
[Toy&Figure]
ROBOT魂<SIDE MS>ガンダムキマリス の情報を追加
http://g-tekketsu.com/products/index.php
引用:
Blu-ray & DVD 購入キャンペーン Vol.2 「特製バレンタインカード」実施決定!
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-16, 10:25 AM   #1262
肉羊哩咖
griffin611

第12話 JJ 版,無記

睇多次大半都係見隻古辛/智魔/青蛙大王係咁畀三明追,正真有威力捚牙甚少,希望再對住號角軍時會好啲。

舊 01-16-16, 10:37 AM   #1263
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
防守點會他特別 佢硬成倍架
由手機版發出
有比人近戰打中過咩?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-16, 11:02 AM   #1264
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
單以大修後,高速插胸果幕
已表演到速度有幾高,敵方三機,無人有警報出現

係火星時已說,部機無資料。根本唔知點維修
當時性能已和同世代機相等

始終高達係72部(好似講明係終結戰爭用,而唔係試作機)罕有機,而唔係量產機
放部獨角獸去V高時代,打到量產機一仆一碌我覺得好正常

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-16, 11:33 AM   #1265
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
暫時睇家下連量產機都係希有品, 72部高達全部未爆嘅話好似好q多

舊 01-16-16, 04:03 PM   #1266
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 神龍 查看文章
暫時睇家下連量產機都係希有品, 72部高達全部未爆嘅話好似好q多
設定講過話300年後既依家現存得番26部gundam frame

老實講300年前既ms經過大革命消除所有資料後性能上追得上300年後既ms唔出奇

不過係鐵血入面駕駛補正比較重要d

舊 01-17-16, 04:30 PM   #1267
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
打金元那兩個雜碎算你們走狗運,不然三明一定將你們五馬分屍

面具果然是朱腳是也

革命那班人應凶多吉少了

女僕會領便當嗎

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-16, 05:48 PM   #1268
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
op完後就全裸
果然服務至上

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-16, 07:03 PM   #1269
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
變態假面

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-16, 07:10 PM   #1270
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
哥哥完全係社畜的樣子...

引用:
作者: T.K. 查看文章
op完後就全裸
果然服務至上
ウホッ!いい男

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
打金元那兩個雜碎算你們走狗運,不然三明一定將你們五馬分屍
押返本國用藥

又有薄本題材了

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 01-17-16 07:58 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-16, 08:38 PM   #1271
肉羊哩咖
griffin611

第15話:

1. 三明真係如某貼所講,佢係察覺到女僕有啲嘢,但係唔係完全知係咩事。
2. 唔係好明點解阿$要跟餅乾去見阿哥
3. 不過佢阿哥為保身,真細路都出賣,主要係佢受咗大小姐金主啲錢?點到好都係人渣
4. 話分轉頭,阿$真係好勇
5. 名瀨好生意人,殖民星啲內亂佢唔想掂,不過佢應付「家事」都好唔得閒
6. 三明今次好有分寸,救人先唔係唔會死咁少人;澳加唔插手都啱,佢都自身難保
7. 面具男點解可以知咁多嘢嘅?新高達出場,而朱古力旁人好想打一場咁
8. 女僕啲死亡 flag 插到滿晒,下回宇宙戰點到又開打喇
9. 繼續無戰鬥繼續好睇,估唔到餅乾同阿$都有戲
10. 碼頭工人抗爭唔多睇好,但就算號角壓到呢場,遲早都一劑大鑊
[後加]予告見昭弘噴鼻血,佢部高達出擊得噃

P.S. OP2 Survivor (TV Size) by BLUE ENCOUNT 嚮日本 iTunes 上架
P.P.S. 紫色高達模型都見街,Weapon Set (主要係青蛙用)都有得賣,連號角軍 MW 一隻

此篇文章於 01-17-16 10:26 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-17-16, 09:13 PM   #1272
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
明明企前想保護女主
最後都係反了
女僕你............

艦長:「今天是我女兒生日啊」
插旗嗎

果然繼續內心戲,雖然我鐘意岡嗎style
但2集都唔打會俾人丙的ww

舊 01-17-16, 09:13 PM   #1273
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
女僕死旗已立
名瀨多左個兄弟後個後宮就有問題....
面具男點解要咁做呢?
可唔可以做低果兩個打雅朵拉的雜兵
班工人下場, 就要睇鐵華團了...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-16, 09:37 PM   #1274
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 利家 查看文章
明明企前想保護女主
最後都係反了
女僕你............

艦長:「今天是我女兒生日啊」
插旗嗎

果然繼續內心戲,雖然我鐘意岡嗎style
但2集都唔打會俾人丙的ww
1. 畀面具男一嘢踢爆咗,唔好意思再留,因為兩主僕信任已經無晒,「責任」同「忠誠」之間,女僕揀咗逃走;估面具男都離間大小姐身邊嘅人,好等大小姐投入佢懷抱之中(變態)

2. 話分兩頭,佢隻艦係目前為止最似模似樣;朱古力旁人好鍾意紫色咁噃。

3. 或者好多人唔受,但在下好受呢種戲味好夠嘅表形式,但真係呢三四集算幾拖戲。

p.s. 從某版看到:

個「便當」咁派?!

p.p.s. 同版拗緊點解大小姐咁「出名」都無人知佢個長相,咁就拉錯人?咁,唔好忘記宇宙空間長距離通訊,全被號角支配,火星支部做嘢又咁CCTVB新聞,唔好話住同一個城嘅阿$都未見過佢個素頻,就算咁神通廣加嘅提華茲大佬都未見過本尊,金主又好自信咁唔畀多啲料,下游嘅老散未見過,點錯相一啲都唔奇。

此篇文章於 01-18-16 08:25 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-18-16, 12:31 AM   #1275
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
呀哥哥....我覺得你隨便路邊抓一個人回來說是古迪妮亞都可以

一邊看一邊忍唔住吐糟....普通人也就算了,士兵都唔知大小姐個樣係點架....

咁既發展,估計下一話仲未有MS戰睇
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 11:47 PM

手機版 | APP版