Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-28-17, 01:02 PM   #1751
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 天子 查看文章
新手問:一開場係咪量捱前?同埋用咩武器好?

試過有次rm 我拎最高分 完全唔明d 高Lviv 做緊咩
第一波點都要盡早到射到魚膜嘅安全位置
見你話攞過高分,我諗你都應該掌握左隔段距離扔炸彈/機械彈/水袋/灑水器
唔會見個膜係敵人色同就爆都仲企得咁近

武器用兩款新手槍都OK
另有.52/.96Gallon,Rapid, Luna幾隻俾殺人高手用
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 01:25 PM   #1752
leungky1

引用:
作者: 蒼之星雲 查看文章
我用唔掂最基本
狙又係唔多掂,三文魚一拎中呢類型槍即變雷隊友

主力都係雙槍同銀噴好
練狙
1.發完一砲後即潛行去第二個位或即再差,搵目標可以差電時做,動作間唔可以有太長空檔
2.差盡後無人無魚殺都要盡早搵個最多敵油方向放,開路同封路都係重要貢獻
3.未有優勢前都同前場敵人保持距離,有優勢就要盡早推前,切忌企死一個位。
4.支野唔差都射到,油細牆唔好哂油,近戰打到埋嚟都可以狂按搏下,都叫幫後上隊友慳少少功夫
由手機版發出

此篇文章於 09-28-17 01:36 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-28-17, 01:26 PM   #1753
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 天子 查看文章
新手問:一開場係咪量捱前?同埋用咩武器好?

試過有次rm 我拎最高分 完全唔明d 高Lviv 做緊咩
Turf war 油地多根本唔代表乜
除非你唔計贏,淨油2000p再殺十個以上,0死
咁先代到到有實力
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 01:34 PM   #1754
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
唔係嘛,隻game,出左兩個月仲係日日怨d 隊友雷自己,捉戰犯,
仲會用個英文字同lv 做實力評估,傻的嗎wwwwww
睇唔開係咁
我都上過三 Mode S+1過安全線
而家落返A,係難升左
但無咁誇張
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 01:39 PM   #1755
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 01:45 PM   #1756
leungky1

引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
唔係嘛,隻game,出左兩個月仲係日日怨d 隊友雷自己,捉戰犯,
仲會用個英文字同lv 做實力評估,傻的嗎wwwwww
唔係個個人樣樣野都鬱埋響心裡面自己拆得掂

兩個月後都仲有野探究到
就係呢隻遊戲嘅長賣動力

同埋真係比更新前連輸多左
先會質疑老任上次改動係咪睇漏左野
由手機版發出

此篇文章於 09-28-17 01:51 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-29-17, 02:07 AM   #1757
leungky1

深夜RM普遍正常
遇到好多跳水氹神手
一入到敵陣企穩就已經擾亂到對手,嗰時比較易壓倒過去

係得一場某隊友不停搶魚後無視3 位隊友開路,不停玩射啲啲向前一步
延長戰都繼續唱遊貨櫃場
因為依啲不懂學習嘅人而俾人話傻,更加唔忿氣
由手機版發出

此篇文章於 09-29-17 02:27 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-29-17, 12:57 PM   #1758
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
SZ 咁多人用綠槍,又唔走位.. 射唔死人,又油唔到地,,真係輸死... 狙都好過佢,狙都知搵人殺
佢地就係貪佢長射程,龜縮玩家最愛又唔識用
6,7 次邊隊有綠槍都係輸, 殺數都唔過5

舊 09-29-17, 01:19 PM   #1759
leungky1

引用:
作者: 信長 查看文章
SZ 咁多人用綠槍,又唔走位.. 射唔死人,又油唔到地,,真係輸死... 狙都好過佢,狙都知搵人殺
佢地就係貪佢長射程,龜縮玩家最愛又唔識用
6,7 次邊隊有綠槍都係輸, 殺數都唔過5
一時時嘅
今朝一場係遇到支綠槍響櫃場口Mark爆我地
得我兩次行上路用到無限炸筒反擊
但好快又到其他三個對手響地面輾殺

另外有場送支水筆俾我隊.....
搵日我都想睇下油掃會配到咩人
由手機版發出

此篇文章於 09-29-17 01:33 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-29-17, 02:02 PM   #1760
信長
The Flash

我都知.. 不過SZ 比較多人想唔殺人就咁想攞zone, 攞到都keep 唔到長
同太多人集中企 zone中,人地baller 就殺人油地左一take過... 做唔到直接令對方無機會接近過zone
綠槍/Rapid 主副武可以封多好多位...打前少少好D
最理想半攻半守,評估兩邊油地能力,油地輸對方更加要主動殺人..

例如樓梯場,個zone 係中間,實質你放大佢.. 控制埋左面同狙擊位平台,已等於加大防守線,防到比人偷zone
好過兩邊互射油地

此篇文章於 09-29-17 02:08 PM 被 信長 編輯。
舊 09-29-17, 02:29 PM   #1761
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
我都知.. 不過SZ 比較多人想唔殺人就咁想攞zone, 攞到都keep 唔到長
同太多人集中企 zone中,人地baller 就殺人油地左一take過... 做唔到直接令對方無機會接近過zone
綠槍/Rapid 主副武可以封多好多位...打前少少好D
最理想半攻半守,評估兩邊油地能力,油地輸對方更加要主動殺人..

例如樓梯場,個zone 係中間,實質你放大佢.. 控制埋左面同狙擊位平台,已等於加大防守線,防到比人偷zone
好過兩邊互射油地
根本唔打到對面係狙擊位走係唔會搶到
雖然我自己做狙/重格都唔企果個位 我會行去斜坡果邊打對面狙擊位

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-17, 05:58 PM   #1762
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
聽日更新把大遮,食正可以一發死
高攻高防型
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-17, 06:47 PM   #1763
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
公佈左1發死!?!?!?
副武竟然係跳躍器....

舊 09-30-17, 10:15 AM   #1764
leungky1

帳幕遮遠處要2正,近可以打200一發死
兩個人企得近應該可以似油掃咁齊爆

試左場油地都上到千
不過嗰場叫極無人追後守地
未係發揮到把遮護航作用
由手機版發出

此篇文章於 09-30-17 10:18 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-30-17, 10:31 AM   #1765
信長
The Flash

射速好慢....要殺人的話,用blaster 系仲好
不過用得件帳幕都係佢要支援性, 都係好食隊友能力
玩暗殺可能有潛力

TC,SZ 應該用到, 貨櫃場

此篇文章於 09-30-17 10:34 AM 被 信長 編輯。
舊 09-30-17, 10:53 AM   #1766
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
唔只連發速慢,開傘速度都慢...
1挑1時想開傘擋擋,但未開到都已經被射死
之前把傘可以夠時間黎擋落地,呢把有機會唔得...(仲未試到)

舊 09-30-17, 11:19 AM   #1767
leungky1

因為用慣格靈同狙,所以適應開遮安全距離唔難
不過油地時通常隊友四散,確係無絕對優勢
等TC RM
由手機版發出
舊 09-30-17, 05:02 PM   #1768
信長
The Flash

好彩用副acc .. 咁多人用新武雷人地

舊 09-30-17, 05:04 PM   #1769
leungky1

帳幕遮玩RM 好OP
主要係開路夠快同打膜火力夠勁
擋人擋彈就唔肯定係咪B級對手未適應,相對都唔弱
我諗只係得樓梯場會因為窄而限制發揮
由手機版發出
舊 09-30-17, 05:09 PM   #1770
信長
The Flash

我那場隊中2帳幕, 比對面快槍打到七個一皮

舊 09-30-17, 05:31 PM   #1771
leungky1

引用:
我那場隊中2帳幕, 比對面快槍打到七個一皮
企得太近吧
真係除左打膜開路會去得較前外
防守通常都係鎖定對手必經之路準備開遮
通常對手避一避嗰下,己方都已經番齊嚟

由手機版發出
舊 09-30-17, 08:29 PM   #1772
leungky1

今日都有8-10魔咒
用咩武都可以三個人唔上塔
個個打到個塔無敵人就番屋企,連去殺人都唔係
好似完全唔識規則咁
由手機版發出
舊 09-30-17, 11:03 PM   #1773
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
最近玩SZ TC都停濟不前...什至有d倒退...
感覺A仲難打過S+
試緊用Rapid Blaster Pro 打依2個mode,
感覺好少少
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-17, 01:44 AM   #1774
信長
The Flash

Rise of the Sharks Tournament
https://goo.gl/shCKpY

https://go.twitch.tv/inktvsplat

舊 10-01-17, 12:50 PM   #1775
信長
The Flash

歐版splatfest
2017-10-07 16:00 CET

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 06:05 AM

手機版 | APP版