Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 61 101 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 121 161 211  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
W!LL 12:35 AM 07-06-12
作者: wongkit23232223:
唔係話今次3ds唔會經代理而係老任既子公司自己出咩?
game都係去返由代理出?
而家行GAME與日版GAME已經有小量分別
由任天堂自己做返, 包裝都同日版有分別
最明顯係抽起分紙, 行貨貼紙貼左落膠盒後先再膠袋包GAME
shodanng2 05:10 AM 07-06-12
http://photoshowcase.nintendo.com/
已開站
1515 08:45 AM 07-06-12
若行機只玩到行game
咁日/美版機, 係咪玩唔到中文行games 呢?
一一 08:55 AM 07-06-12
作者: 他一個人:
其實任天堂是否推出行貨, 都沒有影響
其中是香港代理保養已經係一個問題
點解保養期內仍然要支付修理費用(當然唔講人為意外)
其二是香港代理商根本沒有代理大作作品
次次都要買貴game, 特別買了日版主機的人
代理十幾年真係相比sony比較真係差到極點
見到回應講玩唔到日版, 真係死多幾錢重.
真係百思不得其解.
我寧願代理好種類形遊戲比依個消息來得更好
老實, 如果GAF人, 我相信大家對行貨既期望, 而家只係for中文版games, 同埋「希望」d行貨games唔會好似d日版咁,跟yen價爆升(相對美版個價。。。 )
其實維修我又唔擔心, 買咁多部任天堂遊戲機, 真係未試玩到要上保養度整
LonelyBlue 11:16 AM 07-06-12
總之日機玩到中文game 就得
Netnet 11:55 AM 07-06-12
有中文版 game,
就算點鎖區都要支持一下
話哂 Zelda 同 啟示錄有中文版真係好感動,真係十年都遇唔到一次有漢化 = =

暫時中文 game 應該唔會太多太快
但有個好開頭, 先會有好結果, 中文漢化都要人工
有左銷量保證就會陸續有來 
ZlWS 02:03 PM 07-06-12
岩岩諗住上FACEBOOK睇下老任既消息
點知......無專頁=_=
點搞呀老任
有好耐啦
us: http://www.facebook.com/Nintendo
http://www.facebook.com/Nintendo3DS
shodanng2 05:31 PM 07-06-12
可能佢係FB唔係用Nintendo黎search
係咪打中文"任天堂"黎search呀?
噹噹dondon 08:19 PM 07-06-12
咁都係歐美facebook 老任自己個日本twitter只係發佈信息用 中文區更加冇
bomber 08:24 PM 07-06-12
唔知
日版機玩唔玩到中文版game
中文版機玩唔玩到日版game
希望可以啦
wongkit23232223 10:09 PM 07-06-12
作者: shodanng2:
可能佢係FB唔係用Nintendo黎search
係咪打中文"任天堂"黎search呀?
我意思係好似sony咁
佢整每一區都有自己既sony facebook
好似香港咁就有sony hong kong,而台灣又有sony taiwan
但老任只有一個國際性既Nintendo
想話睇下港台3DS既消息都無.....
MO 10:29 PM 07-06-12
如果有中文版動森
真係鎖區都一定買
W!LL 10:33 PM 07-06-12
作者: bomber:
唔知
日版機玩唔玩到中文版game
中文版機玩唔玩到日版game
希望可以啦
就算行機讀到日GAME都唔建議用行機玩
連唔到日本eshop什麼Add on, DLC都下載唔到
swatty 10:53 PM 07-06-12
可以玩到日版 就會買 3DSXL
如果只中文版game or 美版就細機好了

Zelda 本身都好吸引
如果有中文版動森同光神話...
chunmanx 11:00 PM 07-06-12
其實咩都冇公佈咁
再等等睇下佢d區碼點攪再下定奪
assy 11:43 PM 07-06-12
總覺得無鎖區的話新機主可玩數區著數
但已有日或美想再添一部,為eshop著想可放棄行

如果eshop變自家,無dlc, apps點都制唔過
好似pm 咁無app都好似少左樣野咁,不如正正常常用日/美機
仲有如果只可以玩亞版,隻隻都中文會好脫力,玩mario唔洗睇字都焗睇馬莉歐
只希望日機可以玩中文版咁就一絕
shwl 02:32 AM 07-07-12
日機玩唔玩到行game呢?如果玩到都不錯

另外,去photoshowcase度試upload相,停左係入名+email果版,load左好耐,按continue又無反應,唔知點好
ZlWS 03:33 AM 07-07-12
我意思係好似sony咁
佢整每一區都有自己既sony facebook
好似香港咁就有sony hong kong,而台灣又有sony taiwan
但老任只有一個國際性既Nintendo
想話睇下港台3DS既消息都無.....
港台3DS既消息只有 ..
www.nintendo.com.hk
www.nintendo.tw

aquarius 04:25 AM 07-07-12
睇完GW快報
我諗記當年嘅紅白機行版嘅灰機..
得個灰字..

希望日版機玩到行版game
neo2046 11:49 AM 07-07-12
T3 Nintendo 3DS XL Hands-on
http://youtu.be/-a_IXSo3N4Q
作者: :

wailala19 12:25 PM 07-07-12
GW話行機只對應行game...pass得la
shodanng2 02:52 PM 07-07-12
http://ap.ign.com/zh/news/1416/%E4%B...BB%B7%E6%A0%BC
任天堂3DS XL版并没有附送转接器/插座,因此任天堂决定削减能与XL版共用的3DS转接器的价格。7月12日起,价格将降低至$12美元,如今的零售价为$18美元

3DS XL版可使用普通3DS,DSi或DSi LL的转接器。
GN00508771 05:36 PM 07-07-12
行機只對應行版game
其餘地區一律不對應
野良猫 05:41 PM 07-07-12
作者: GN00508771:
行機只對應行版game
其餘地區一律不對應
可以當佢完全冇出過了
lineage19 06:01 PM 07-07-12
作者: W!LL:
而家行GAME與日版GAME已經有小量分別
由任天堂自己做返, 包裝都同日版有分別
最明顯係抽起分紙, 行貨貼紙貼左落膠盒後先再膠袋包GAME
最近出的BW2又好神奇咁將行貨貼紙貼O係膠上面
而且仲有分紙!

等我仲買左水貨~"~
第一 ... 11 61 101 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 121 161 211  ... 最後

返回主題版面