Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-06-12, 12:35 AM   #2751
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: wongkit23232223 查看文章
唔係話今次3ds唔會經代理而係老任既子公司自己出咩?
game都係去返由代理出?
而家行GAME與日版GAME已經有小量分別
由任天堂自己做返, 包裝都同日版有分別
最明顯係抽起分紙, 行貨貼紙貼左落膠盒後先再膠袋包GAME

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 05:10 AM   #2752
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
http://photoshowcase.nintendo.com/
已開站
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 08:45 AM   #2753
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
若行機只玩到行game
咁日/美版機, 係咪玩唔到中文行games 呢?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 08:55 AM   #2754
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: 他一個人 查看文章
其實任天堂是否推出行貨, 都沒有影響
其中是香港代理保養已經係一個問題
點解保養期內仍然要支付修理費用(當然唔講人為意外)
其二是香港代理商根本沒有代理大作作品
次次都要買貴game, 特別買了日版主機的人
代理十幾年真係相比sony比較真係差到極點
見到回應講玩唔到日版, 真係死多幾錢重.
真係百思不得其解.
我寧願代理好種類形遊戲比依個消息來得更好
老實, 如果GAF人, 我相信大家對行貨既期望, 而家只係for中文版games, 同埋「希望」d行貨games唔會好似d日版咁,跟yen價爆升(相對美版個價。。。 )
其實維修我又唔擔心, 買咁多部任天堂遊戲機, 真係未試玩到要上保養度整
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 11:16 AM   #2755
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
總之日機玩到中文game 就得
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 11:55 AM   #2756
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
有中文版 game,
就算點鎖區都要支持一下
話哂 Zelda 同 啟示錄有中文版真係好感動,真係十年都遇唔到一次有漢化 = =

暫時中文 game 應該唔會太多太快
但有個好開頭, 先會有好結果, 中文漢化都要人工
有左銷量保證就會陸續有來 
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 02:03 PM   #2757
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
岩岩諗住上FACEBOOK睇下老任既消息
點知......無專頁=_=
點搞呀老任
有好耐啦
us: http://www.facebook.com/Nintendo
http://www.facebook.com/Nintendo3DS

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 05:31 PM   #2758
shodanng2
留言太密會比人ban

可能佢係FB唔係用Nintendo黎search
係咪打中文"任天堂"黎search呀?
舊 07-06-12, 08:19 PM   #2759
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
咁都係歐美facebook 老任自己個日本twitter只係發佈信息用 中文區更加冇
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 08:24 PM   #2760
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
唔知
日版機玩唔玩到中文版game
中文版機玩唔玩到日版game
希望可以啦

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 10:09 PM   #2761
wongkit23232223
Registered User

註冊日期: Apr 2012
3DS Friend Code3480 3388 7812
PSN  IDcatkit1990
XBox Live GamertagCatson1990
引用:
作者: shodanng2 查看文章
可能佢係FB唔係用Nintendo黎search
係咪打中文"任天堂"黎search呀?
我意思係好似sony咁
佢整每一區都有自己既sony facebook
好似香港咁就有sony hong kong,而台灣又有sony taiwan
但老任只有一個國際性既Nintendo
想話睇下港台3DS既消息都無.....
wongkit23232223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 10:29 PM   #2762
MO

如果有中文版動森
真係鎖區都一定買
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 10:33 PM   #2763
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: bomber 查看文章
唔知
日版機玩唔玩到中文版game
中文版機玩唔玩到日版game
希望可以啦
就算行機讀到日GAME都唔建議用行機玩
連唔到日本eshop什麼Add on, DLC都下載唔到

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 10:53 PM   #2764
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
可以玩到日版 就會買 3DSXL
如果只中文版game or 美版就細機好了

Zelda 本身都好吸引
如果有中文版動森同光神話...
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 11:00 PM   #2765
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
其實咩都冇公佈咁
再等等睇下佢d區碼點攪再下定奪

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 11:43 PM   #2766
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
總覺得無鎖區的話新機主可玩數區著數
但已有日或美想再添一部,為eshop著想可放棄行

如果eshop變自家,無dlc, apps點都制唔過
好似pm 咁無app都好似少左樣野咁,不如正正常常用日/美機
仲有如果只可以玩亞版,隻隻都中文會好脫力,玩mario唔洗睇字都焗睇馬莉歐
只希望日機可以玩中文版咁就一絕

舊 07-07-12, 02:32 AM   #2767
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
日機玩唔玩到行game呢?如果玩到都不錯

另外,去photoshowcase度試upload相,停左係入名+email果版,load左好耐,按continue又無反應,唔知點好
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-12, 03:33 AM   #2768
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
我意思係好似sony咁
佢整每一區都有自己既sony facebook
好似香港咁就有sony hong kong,而台灣又有sony taiwan
但老任只有一個國際性既Nintendo
想話睇下港台3DS既消息都無.....
港台3DS既消息只有 ..
www.nintendo.com.hk
www.nintendo.tw

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-12, 04:25 AM   #2769
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
睇完GW快報
我諗記當年嘅紅白機行版嘅灰機..
得個灰字..

希望日版機玩到行版game
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-12, 11:49 AM   #2770
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

T3 Nintendo 3DS XL Hands-on
http://youtu.be/-a_IXSo3N4Q
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-12, 12:25 PM   #2771
wailala19
Insane Gamer
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
GW話行機只對應行game...pass得la
wailala19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-12, 02:52 PM   #2772
shodanng2
留言太密會比人ban

http://ap.ign.com/zh/news/1416/%E4%B...BB%B7%E6%A0%BC
任天堂3DS XL版并没有附送转接器/插座,因此任天堂决定削减能与XL版共用的3DS转接器的价格。7月12日起,价格将降低至$12美元,如今的零售价为$18美元

3DS XL版可使用普通3DS,DSi或DSi LL的转接器。
舊 07-07-12, 05:36 PM   #2773
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
行機只對應行版game
其餘地區一律不對應

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-12, 05:41 PM   #2774
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: GN00508771 查看文章
行機只對應行版game
其餘地區一律不對應
可以當佢完全冇出過了

此篇文章於 07-07-12 05:44 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-12, 06:01 PM   #2775
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: W!LL 查看文章
而家行GAME與日版GAME已經有小量分別
由任天堂自己做返, 包裝都同日版有分別
最明顯係抽起分紙, 行貨貼紙貼左落膠盒後先再膠袋包GAME
最近出的BW2又好神奇咁將行貨貼紙貼O係膠上面
而且仲有分紙!

等我仲買左水貨~"~
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 10:43 PM

手機版 | APP版