Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後
影音館>耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (07)
HAKAIDER 01:11 PM 04-21-15
作者: teealpha:
音悅覆左我……$1137
找台灣露天代購好過..............
teealpha 11:58 AM 04-22-15
作者: HAKAIDER:
找台灣露天代購好過..............
整鬼佢……我扮腦殘EMAIL問音悅佢報俾我個價係咪一對,琴日收工之後佢先EMAIL覆返俾我,佢之前報錯價,$1137係兩組價
HAKAIDER 12:22 PM 04-22-15
整鬼佢……我扮腦殘EMAIL問音悅佢報俾我個價係咪一對,琴日收工之後佢先EMAIL覆返俾我,佢之前報錯價,$1137係兩組價
新台幣2200 左右一對, $1137 寄兩對叫OK 啦
teealpha 12:30 PM 04-22-15
新台幣2200 左右一對, $1137 寄兩對叫OK 啦
個價我OK嫁,計落先五舊水一對($137當運費)
家陣係未定實落幾對,我自己就三對
6eo 09:51 AM 04-24-15
舊個對入耳式耳塞開始爛爛地
平時雜食咩都聽下咁, 試過幾隻, 諗緊Ckm99好唔好
依家買會唔會太舊?
HAKAIDER 11:11 AM 04-24-15
作者: iamleoluk:
依家買會唔會太舊?
CKM99 特別版A.T.EVA HQ-3.0 全新Box set 跌到10,000 円以下
teealpha 11:12 AM 04-24-15
依家買會唔會太舊?
買耳機不外乎都係果幾個問題(客觀上):
1. BUDGET
2. 之前用開邊款耳機/邊間廠?
3. 用乜機推

CKM99係動圈機,呢對係要些少時間煲下佢,不過出黎個聲我自己聽過幾啱我口味
呢對係好難得我呢個唔用全入耳式既人都有衝動想買…不過果期冇錢放棄左

老生常談都講返句:
出面舖頭應該仲有得試,出去試下先啦
teealpha 11:16 AM 04-24-15
CKM99 特別版A.T.EVA HQ-3.0 全新Box set 跌到10,000 円以下
唔好咁啦,呢對特別版擺明係收藏用多
再講ATH佢D奇怪特別版耳機成日都同一般版唔同聲(時好時壞)
HAKAIDER 11:28 AM 04-24-15
唔好咁啦,呢對特別版擺明係收藏用多
再講ATH佢D奇怪特別版耳機成日都同一般版唔同聲(時好時壞)
CKM99 日本都係6,000 円上下

A.T.EVA HQ-3.0 仲要有件T 同得一首歌o既PLAYBUTTON

點都係買特別版啦
6eo 11:55 PM 04-24-15
買耳機不外乎都係果幾個問題(客觀上):
1. BUDGET
2. 之前用開邊款耳機/邊間廠?
3. 用乜機推

CKM99係動圈機,呢對係要些少時間煲下佢,不過出黎個聲我自己聽過幾啱我口味
呢對係好難得我呢個唔用全入耳式既人都有衝動想買…不過果期冇錢放棄左

老生常談都講返句:
出面舖頭應該仲有得試,出去試下先啦
budget都係千幾左右, 唔打算買太高階, 遲d先再慢慢上

之前用開d平野vsonic gr02, 不過其實都唔差, 幾抵玩
另外都有聽denon既耳機
機應該都係普通mp3/sony z3 tab

出去試左陣, 覺得對ckm99都唔錯,
再試多左幾個牌子同model, 個人應該都係 ckm 99 / cks 1000
感覺各有長短但99平一截

CKM99 日本都係6,000 円上下

A.T.EVA HQ-3.0 仲要有件T 同得一首歌o既PLAYBUTTON

點都係買特別版啦
6000yen
似乎搵人代購有得諗
HAKAIDER 12:05 AM 04-25-15

6000yen
似乎搵人代購有得諗
http://auctions.search.yahoo.co.jp/s...KM99&x=24&y=25
6eo 12:10 AM 04-25-15
Tenzan 12:48 AM 04-25-15
http://av.watch.impress.co.jp/docs/n...23_699224.html
有無板友會去訂。
HAKAIDER 09:08 AM 04-25-15
作者: Tenzan:
http://av.watch.impress.co.jp/docs/n...23_699224.html
有無板友會去訂。
要電話予約...........而且無講明製作時間
teealpha 11:41 AM 04-25-15
琴晚問過下舖頭D人,而家出面有既CKM99都係貨尾,賣晒就冇,要買就買CKB系列…(WHAT)
HAKAIDER 03:49 PM 04-25-15
琴晚問過下舖頭D人,而家出面有既CKM99都係貨尾,賣晒就冇,要買就買CKB系列…(WHAT)
洗鬼問咩, 你睇吓ATH 年年出新款就知啦, 成個CKM 系列根本就係炮灰

CKM99 日本Price.com 一早己落架

依家ATH 除左某幾對係會keep 住出改版外, 新款返應唔好下年就砍掉重練
6eo 10:27 PM 04-25-15
香港尋日行左成個MK, 得2間有, 仲要勁費

bid左等運過黎算
teealpha 12:48 AM 04-26-15
洗鬼問咩, 你睇吓ATH 年年出新款就知啦, 成個CKM 系列根本就係炮灰

CKM99 日本Price.com 一早己落架

依家ATH 除左某幾對係會keep 住出改版外, 新款返應唔好下年就砍掉重練
咁我都係搭單問下姐
我主要都係問另外兩隻ATH耳機有冇行貨同幾錢之嘛…
spikekit 01:44 AM 04-26-15
各位大大, 3, 4k筆直有咩女毒大耳牛好
teealpha 10:04 AM 04-27-15
屋企頹用的話ATH-AD2000X
其他牌子我都好似好耐冇玩,近兩年少左買耳機
TSZ 02:04 PM 04-28-15
各位師兄,請問sony xba 30一般用手機聽系咪都好ok ? 上網睇開箱文好多都讚
歌絲˙暮斯 09:23 AM 04-29-15
屋企頹用的話ATH-AD2000X
其他牌子我都好似好耐冇玩,近兩年少左買耳機
A900X 用到悶, 想轉下口味但又堅持 NOT MADE IN CHINA, 恐怕都係得 ATH 揀.

未用過 AD 系, 係咪會漏到出面都聽到 ?

德發仲有 A950 LTD 賣, 都係 BUDGET 內, 評價如何 ?
HAKAIDER 10:27 AM 04-29-15
作者: 歌絲˙暮斯:
A900X 用到悶, 想轉下口味但又堅持 NOT MADE IN CHINA, 恐怕都係得 ATH 揀.

德發仲有 A950 LTD 賣, 都係 BUDGET 內, 評價如何 ?
任何牌子o既開放式都係

你預座隔離可以聽到2~3 成音量左右 (視牌子不同)
teealpha 04:02 PM 04-29-15
三對ATH-EM7x今朝已經收到

好令人懷念既掛耳式耳機,好滾動
簡單比較下同以前舊EM7外觀上既唔同(聲音同數值就唔講啦):
1. 轉左做L插,好似街邊幾十蚊果款膠插,不過個插頭都仲係鍍金頭
2. 直接一條1M線,唔係以前咁0.5M線+1M延長線
3. 掛耳條軸有兩個幼圈坑紋,應該係預做卡位,之前用開EW9唔記得舊EM7有冇呢兩條坑
4. 主軸夾埋會聽到好似上LOCK咁既卡一聲

相就返屋企先補

作者: 歌絲˙暮斯:

AD系係一定會漏音,所有開放式耳機都一定會雙向漏音,至於個漏音情況同做成既效果就要視乎返間廠既功力而定,不過可以講,聽過開放式既AD系再聽返A系好多時都會接受唔返A系既聲,返唔到轉頭(主要係聽感而唔係聲音取向問題)

另,AD1000X同AD2000X既聲係兩回事,有聽過AD2000X再比較之下係唔會想買AD1000X,除非budget真係緊到只夠買AD1000X

A950LTD嘛~
我就將以前人家舖頭老闆同我講果番話轉述下俾你聽下:
日本只係有A900LTD,A950LTD呢個型號你響日本ATH官網係搵唔到(其實就連台灣都好少人知有呢隻型號),因為呢隻係大中華自己搞出黎既野,所以係先會見到個型號係"50"尾咁怪仲要其他地區搵唔到既"LTD"

我都講到咁白,你自己明啦
HAKAIDER 06:36 PM 04-29-15
A950LTD嘛~
我就將以前人家舖頭老闆同我講果番話轉述下俾你聽下:
日本只係有A900LTD,A950LTD呢個型號你響日本ATH官網係搵唔到(其實就連台灣都好少人知有呢隻型號),因為呢隻係大中華自己搞出黎既野,所以係先會見到個型號係"50"尾咁怪仲要其他地區搵唔到既"LTD"

我都講到咁白,你自己明啦
A950LTD 100% 係MADE IN JAPAN

正確黎講係日本ATH 做比大中華ATH 賣中國市場

而且A950LTD 好出名架, 最出名o既地方係限量2000 對但賣到依家都仲有

不過應真的説A950LTD 質素絶對無問題, 只係價錢太貼近A1000.................
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後

返回主題版面