Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-10-03, 09:10 PM   #1
popstars
Game Master

註冊日期: Dec 2001
邊本模型雜誌好?

電擊Hobby
Hobby Japan

出過幾多期呀?
有冇每期既cover 睇?

有冇官方 homepage?
popstars 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-03, 09:25 PM   #2
大粒麥
God of Gamer
最後衝刺......

hobby japan
http://www.hobbyjapan.co.jp/

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-03, 10:37 PM   #3
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
機動世界..
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-03, 10:40 PM   #4
cat@0079
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
我覺得電擊Hobby好D
港產書既話機動世界都唔錯
cat@0079 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-03, 10:45 PM   #5
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
兩本差唔多,想睇多E美少女figure可選電蚜obby。

小弟則比較喜歡Hobby Japan,可能因為老牌E的關係啦。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus

此篇文章於 12-10-03 11:18 PM 被 z_plus 編輯。
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-03, 11:13 PM   #6
victorsky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
機動世界都唔係太好, 因為內容係手辦多, 而且有時d模型成品都幾粗糙(夾口都唔補..... ), 同埋本書已經薄, 仲要有三分一係廣告黎....
最好係買電擊或者hobby japan, 驚睇唔明可以買電擊中文版, 另外聽聞全方位都唔錯, 不過我未買過, 不便評論

舊 12-10-03, 11:29 PM   #7
MAZINKAISER
Game Master

註冊日期: Aug 2002
引用:
Originally posted by victorsky :
機動世界都唔係太好, 因為內容係手辦多, 而且有時d模型成品都幾粗糙(夾口都唔補..... ), 同埋本書已經薄, 仲要有三分一係廣告黎....
最好係買電擊或者hobby japan, 驚睇唔明可以買電擊中文版, 另外聽聞全方位都唔錯, 不過我未買過, 不便評論
全方位好過機界好多
MAZINKAISER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-03, 11:58 PM   #8
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
Originally posted by MAZINKAISER :
全方位好過機界好多
X2~~v
不過全方位油d色有d怪.....台灣油~~

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-03, 09:02 AM   #9
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
以前買電擊
依家買hobby japan
因為有sic介紹資料

舊 12-11-03, 10:17 AM   #10
Ralf
Senior Gamer
武神達人...

註冊日期: Jan 2003
電擊!!
因為多介紹高達...

我的交換帖
Ralf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-03, 11:54 AM   #11
MΛkubeX
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2003
電擊Hobby HK 機動世界

hobby japan
MΛkubeX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-03, 12:07 PM   #12
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
Too Simple Too Naive.

模型雜誌王者係日本既Model Graphix.

- 做工務員之路 -

此篇文章於 12-11-03 02:01 PM 被 oogami 編輯。
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-03, 12:08 PM   #13
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
感覺上Hobby Japan較少講扭旦、食玩,是嗎?
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:22 AM

手機版 | APP版