Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 01-11-11, 09:42 AM   #1
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
勇敢一次卻失望更多

自09尾分手後,已經沒有再特意去找另一半
2010機緣下識到一個好女仔
以先了解後投資的方式
用左好多時間去了解大家

大家都認同對方
一直都好好
但今日已經完了
再坦白再真誠,都會懷疑我
既然唔夾,好心分手

此篇文章於 01-11-11 09:45 AM 被 POKA 編輯。
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-11, 09:57 AM   #2
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
點解突然完左?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-11, 09:59 AM   #3
POKA
Banned

引用:
作者: irismong 查看文章
點解突然完左?
性格不合,我再坦白佢都係會懷疑我
我受唔住被被被被被麻繩大綁的感覺
舊 01-11-11, 10:04 AM   #4
irismong
Goo ◕ ω ◕

你太口花花果種, 所以唔信你?

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 01-11-11, 10:11 AM   #5
POKA
Banned

引用:
你太口花花果種, 所以唔信你?
又唔係,少少啦
咁我已經好坦白,做過乜都報告比佢知
我同女仔傾計佢都已經會話我溝女
唔彩我
都廿幾歲喇,仲細路咩

此篇文章於 01-11-11 10:21 AM 被 POKA 編輯。
舊 01-11-11, 10:23 AM   #6
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: POKA 查看文章
又唔係,少少啦
唔彩我
都廿幾歲喇,仲細路咩
你地係有拍過定無拍過架 =.=?
定係只係曖曖昧昧咁?

舊 01-11-11, 10:25 AM   #7
POKA
Banned

引用:
你地係有拍過定無拍過架 =.=?
定係只係曖曖昧昧咁?
拍左啦
坦白到不得了
check唔緊要,唔好我講左又唔信
已經了解左對方咁耐,唔岩所以要早斷
舊 01-11-11, 10:39 AM   #8
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
拍左啦
坦白到不得了
check唔緊要,唔好我講左又唔信
已經了解左對方咁耐,唔岩所以要早斷
有冇對「坦白」呢回事尋求過共識先?
如果冇認真討論過,大家用返各自一套,好正常

btw,其實你到而家都仲係好唔捨得吧?

舊 01-11-11, 10:46 AM   #9
irismong
Goo ◕ ω ◕

但係~同口花花既男仔o係一齊真係好無安全感

此篇文章於 01-11-11 10:56 AM 被 irismong 編輯。
舊 01-11-11, 10:52 AM   #10
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
又唔係,少少啦
唔彩我
都廿幾歲喇,仲細路咩
she's too young and naive...bad timing, i guess. She's not ready, for you.

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-11, 10:57 AM   #11
POKA
Banned

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
有冇對「坦白」呢回事尋求過共識先?
如果冇認真討論過,大家用返各自一套,好正常

btw,其實你到而家都仲係好唔捨得吧?
溝通過,佢直頭去到要我同女仔絕緣,嚴禁同女人接觸
我地係咩都拎出黎傾個種
唔捨得都冇法,我冇可能接受佢個套 五花大綁
相愛唔係一方面就晒佢就可以,每個人都要接受對方的問題
任何人勉強自己都唔會忍得耐,每個人都有底線

引用:
同口花花既男仔o係一齊真係好無安全感
我唔口花
只係把口叻

引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章
she's too young and naive...bad timing, i guess. She's not ready, for you.
佢大過我的
我一向鐘情大我自己少少的女性
既然假桃花,及早分開免傷心

此篇文章於 01-11-11 11:01 AM 被 POKA 編輯。
舊 01-11-11, 11:01 AM   #12
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
溝通過,佢直頭去到要我同女仔絕緣,嚴禁同女人接觸
我地係咩都拎出黎傾個種
唔捨得都冇法,我冇可能接受佢個套 五花大綁
相愛唔係一方面就晒佢就可以,每個人都要接受對方的問題

我唔口花
只係把口叻

佢大過我的
咁仲衰

唔好太傷心喇~
反正都過左個開心的聖誕 (?)
情人節前搵過個啦

舊 01-11-11, 11:05 AM   #13
POKA
Banned

引用:
咁仲衰

唔好太傷心喇~
反正都過左個開心的聖誕 (?)
情人節前搵過個啦
要先了解後投資
即興呢味已經唔岩
舊 01-11-11, 11:06 AM   #14
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
或者咁講, 當你認為對方係可發展對象時, 即使有所謂"先了解, 後投資", 晌"先了解"時段, 大家都難免唔多唔少會"謹慎地"推銷自己; 於是雙方其實都不過係落力地推銷"自己心目中既自己"俾對方~

同時, 亦唔多唔少, 會對對方既推銷晌心底有保留~

而到底"你心目中既你自己"同"佢心目中既你"是否一樣? 始終都需要時間去證明~

於是, 晌過去一年, 即使你認為你自己已經好坦白, 從對方既角度睇, 點樣都仍然會有保留~

有時候, "求證", 難免需要用到"試探".

"佢會唔會瞞住我去追其他女仔呢?" 有時候佢可能真係懷疑, 亦有時候佢可能只係想"試探"下你, 搬哩個話題出來測試你反應, 緊唔緊張佢之類.....

其實, 差不多每對男女, 都或多或少要deal with哩d情況架喇....

當然, 每一對既情況都唔同, 可能你地既問題大d卦.....
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-11, 11:17 AM   #15
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 斷空我 查看文章
或者咁講, 當你認為對方係可發展對象時, 即使有所謂"先了解, 後投資", 晌"先了解"時段, 大家都難免唔多唔少會"謹慎地"推銷自己; 於是雙方其實都不過係落力地推銷"自己心目中既自己"俾對方~

而到底"你心目中既你自己"同"佢心目中既你"是否一樣? 始終都需要時間去證明~

於是, 晌過去一年, 即使你認為你自己已經好坦白, 從對方既角度睇, 點樣都仍然會有保留~

"佢會唔會瞞住我去追其他女仔呢?" 有時候佢可能真係懷疑, 亦有時候佢可能只係想"試探"下你, 搬哩個話題出來測試你反應, 緊唔緊張佢之類.....

其實, 差不多每對男女, 都或多或少要deal with哩d情況架喇....

當然, 每一對既情況都唔同, 可能你地既問題大d卦.....
但係無可否認係有d女仔係迫得太緊...

之但係!!
亦都係有好多男仔....
一方面係有女朋友, 另一方面, 上到網 (msn, facebook, xyz 地方) 會勁flirt其他女仔
好難怪 "d" 女仔架wor

舊 01-11-11, 11:27 AM   #16
POKA
Banned

引用:
作者: 斷空我 查看文章

除左訓覺坐車,返工,幾乎全部時間都見面或者傾計
正常人都難有第2個

引用:
但係無可否認係有d女仔係迫得太緊...

之但係!!
亦都係有好多男仔....
一方面係有女朋友, 另一方面, 上到網 (msn, facebook, xyz 地方) 會勁flirt其他女仔
好難怪 "d" 女仔架wor
佢係連我login pw都要知個種
點止迫得太緊,去到呢個地步都不停質疑,我諗唔係咁岩我

此篇文章於 01-11-11 11:32 AM 被 POKA 編輯。
舊 01-11-11, 11:35 AM   #17
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
除左訓覺坐車,返工,幾乎全部時間都見面或者傾計
正常人都難有第2個

佢係連我login pw都要知個種
點止迫得太緊,去到呢個地步都不停質疑,我諗唔係咁岩我
法官我無野問喇, haha
你有冇俾埋你msn佢? 等佢o係屋企都開住你個msn? 定佢可以mon住你呀?

舊 01-11-11, 11:40 AM   #18
碧克

註冊日期: Aug 2003
讚樓主一個

有時女性自覺仍然年輕就有這種陋習,一切以自己為先,一句「我覺得係咁咯」你就百詞莫辯.
真的是廿幾歲人想以婚姻為目標的,唔應該事事對伴侶有所猜忌吧.
所以樓主唔駛灰心,放下了包袱,你只會找到更好的.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-11, 11:46 AM   #19
POKA
Banned

引用:
法官我無野問喇, haha
你有冇俾埋你msn佢? 等佢o係屋企都開住你個msn? 定佢可以mon住你呀?
比左啦,幾乎一日有6-8小時都陪佢(見面或者傾計)
去到咁都不停質疑我,我諗我唔岩佢

引用:
作者: 碧克 查看文章
讚樓主一個

有時女性自覺仍然年輕就有這種陋習,一切以自己為先,一句「我覺得係咁咯」你就百詞莫辯.
真的是廿幾歲人想以婚姻為目標的,唔應該事事對伴侶有所猜忌吧.
所以樓主唔駛灰心,放下了包袱,你只會找到更好的.
何止廿幾歲,大把30up都仍然係呢種格
明知唔岩,唔好浪費大家時間,對佢好,女人時光寶貴

我而家搵另一半 目標係以結婚對像為前題,要搵賢妻型
所以我會好坦白真誠
舊 01-11-11, 11:49 AM   #20
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
比左啦,幾乎一日有6-8小時都陪佢(見面或者傾計)
去到咁都不停質疑我,我諗我唔岩佢

何止廿幾歲,大把30up都仍然係呢種格
明知唔岩,唔好浪費大家時間,對佢好,女人時光寶貴

我而家搵另一半 目標係以結婚對像為前題,要搵賢妻型
所以我會好坦白真誠
男友陪到我咁耐~ 我已經幾乎唔會問佢d咩野 XD'
因為我無野唔知~~ XD

賢妻型? 駛唔駛識煮飯? @O@!

舊 01-11-11, 11:55 AM   #21
POKA
Banned

引用:
男友陪到我咁耐~ 我已經幾乎唔會問佢d咩野 XD'
因為我無野唔知~~ XD

賢妻型? 駛唔駛識煮飯? @O@!
基本啦
冇可能搵個港女激心
唔想再浪費大家時間,拍左一段時間又分手

佢msn:
xx說:
你太識講野啦
說:
覺得你同其他女仔講既野都係一樣
說:
比人個感覺係唔知你邊句先係真
說:
你對好多女仔都好好

明明係佢面前斷晒聯絡

此篇文章於 01-11-11 12:00 PM 被 POKA 編輯。
舊 01-11-11, 12:06 PM   #22
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
基本啦
冇可能搵個港女激心
唔想再浪費大家時間,拍左一段時間又分手

佢msn:
xx說:
你太識講野啦
說:
覺得你同其他女仔講既野都係一樣
說:
比人個感覺係唔知你邊句先係真
說:
你對好多女仔都好好

明明係佢面前斷晒聯絡
冇意思架,講得多咪比人話你多藉口咯.
一個人可以有無數個理由理解你,亦可以有無數個理由質疑你,
對方唔信,你百詞莫辯

如果我口花女友質疑我會唔會對出面女仔都咁口花,
咁我鹹濕的話咪隨時比人質疑出面收埋最少幾件sp?
與其搞到自己咁辛苦我不如唱返隻高登版「愛與誠」好過啦

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-11, 12:08 PM   #23
POKA
Banned

斬纜正確

我真係聽緊愛與誠

此篇文章於 01-11-11 12:12 PM 被 POKA 編輯。
舊 01-11-11, 12:17 PM   #24
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
其實對方1直咁問,又check... 理應你應該知點滿足對方......就係放D 對方想見到的野law...
1直搵唔到,咪1直問,點解唔整D野出黎滿足下對方....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-11, 12:19 PM   #25
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
佢大過我的
Maturity doesn't come with age

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:42 AM

手機版 | APP版