Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-15-15, 11:32 AM   #826
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
只準黑炎燼滅入內

其實都哂氣…真係識打就4百幾防咩都夠,我都係411防左右打套黑炎lv10番黎
唔識打比佢600防咪又係要死…只係死得慢d姐
咁技術唔夠都好應該用高防, 食藥,貓飯搭救.

不過好多人連呢種自覺都未有
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:37 AM   #827
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
矛碎槍裝都好用架
有泡泡有窮地有反動+2

荒轟槍裝都ok
高耳,通彈強化,破壞王

舊 12-15-15, 11:40 AM   #828
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
矛碎槍裝都好用架
有泡泡有窮地有反動+2
我唔應該話無用...應該話個付出同收入唔成正比..
為左整套lv10我而家record係打左42條白疾風(唔知點解 )
如果矛碎套泡窮地業物 就咁用泡狐+護石打10場內就配得出 連埋裝飾品應該夠配多招自選技

好少一套四招都有用 d咩早食力之解放真係流流地

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:42 AM   #829
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 大破人間 查看文章
我有一套。
弩裝升盡唔過300

今集佢仲要明顯計過數, 特登將弩裝頭SET成白疾風3, 劍裝頭白疾風2.

等你唔可以弩裝身用劍裝頭, 除非用白疾風護石....
三百都唔過好難拎出街喎
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:44 AM   #830
野良猫
肥倫

引用:
矛碎槍裝都好用架
有泡泡有窮地有反動+2

荒轟槍裝都ok
高耳,通彈強化,破壞王
泡泡其實係點?
見佢有反動2可以用佢配風仔重弩
不過成套裝冇哂攻擊力咁…
舊 12-15-15, 11:45 AM   #831
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
二名lv8,9,10會唔會出lv7卷,聽聞7好難打
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:47 AM   #832
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
隻眼作為Gunner裝其實幾勁啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:48 AM   #833
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 野良猫 查看文章
泡泡其實係點?
見佢有反動2可以用佢配風仔重弩
不過成套裝冇哂攻擊力咁…
窮地+泡泡我自己睇係攻擊力+20 大概同攻大差唔多
唔知會心有無加

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-15-15, 11:48 AM   #834
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: tao08 查看文章
雖然唔比帶彈藥外道具但其實支給品有10支大回...小心d打其實真係唔難

舊 12-15-15, 11:48 AM   #835
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

講實用二名裝 點可以唔講寶纏

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-15-15, 11:52 AM   #836
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
講實用二名裝 點可以唔講寶纏
俺はガンダムだ

舊 12-15-15, 11:55 AM   #837
野良猫
肥倫

引用:
窮地+泡泡我自己睇係攻擊力+20 大概同攻大差唔多
唔知會心有無加
泡泡算異常狀態發動到窮地
舊 12-15-15, 11:59 AM   #838
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
自己名右手邊有就算 所以泡泡裝係自己發電型 有泡個碌又有回1咁上下

舊 12-15-15, 12:05 PM   #839
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: tao08 查看文章
會, 我試過出.

其實唔算太難打, 因為道具箱有四套各十支的大回, 仲有兩粒秘藥(好明顯官方的目的係留俾死左既人去食, 加最大HP, 但野團好自然會有人無自覺咁搶左左同食埋)

最難既地方係捉隻龍

此篇文章於 12-15-15 12:21 PM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 12:07 PM   #840
野良猫
肥倫

引用:
作者: reiyaw 查看文章
自己名右手邊有就算 所以泡泡裝係自己發電型 有泡個碌又有回1咁上下
咁睇嚟要轉整佢套裝
舊 12-15-15, 12:12 PM   #841
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
引用:
而且二名裝完全無洞 所以十套有七套都廢廢地
(我自己覺得得黑炎王燼滅刃白疾風實用 金雷公隻眼一半半 淨返在座各位都係垃圾 )
荒轟做大劍裝好勁喎
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 12:27 PM   #842
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: integrator 查看文章
荒轟做大劍裝好勁喎
拔刀會心無集中係差咁d 破壞王我自己覺得唔算好有用(趕住0分針虐怪爆部位用?)
除非一定要配埋高耳(+15) 唔係的話淨係拔刀會心+集中 好輕鬆就可以配到多1招+10技
(正常1洞+1 2洞+3既技啦 )

相反二名裝因為1洞都無既關係 你需要一粒5/6集中 3洞護石先可以開埋集中

此篇文章於 12-15-15 12:30 PM 被 reiyaw 編輯。
舊 12-15-15, 12:41 PM   #843
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
算 我而家其實用緊泡+窮地

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-15-15, 12:48 PM   #844
野良猫
肥倫

引用:
算 我而家其實用緊泡+窮地
啱啱打咗場兩丁友,易打咁多早知整佢套裝先

你用緊咩弩?
舊 12-15-15, 02:55 PM   #845
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
https://www.youtube.com/watch?v=L_aU78OoHLA

呢段片真係一路睇一路笑
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 03:25 PM   #846
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
快過人打

鎖頭
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 03:28 PM   #847
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

我隻ニャンター係ISIS

舊 12-15-15, 03:48 PM   #848
貓部
Insane Gamer
愚かな姫

註冊日期: Jun 2004
長槍都係用番striker....其他style第三下真係用到講粗口....

PAD:164 378 676
MAIN :HYPER龍8 & 狗頭 & 月讀 & BBA_SYS

強討大大們好友

貓部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 03:50 PM   #849
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
引用:
拔刀會心無集中係差咁d 破壞王我自己覺得唔算好有用(趕住0分針虐怪爆部位用?)
除非一定要配埋高耳(+15) 唔係的話淨係拔刀會心+集中 好輕鬆就可以配到多1招+10技
(正常1洞+1 2洞+3既技啦 )

相反二名裝因為1洞都無既關係 你需要一粒5/6集中 3洞護石先可以開埋集中
拔刀會心同高耳已經好勁
今集實在太多怪識嗌,仲要嗌既頻率太高

有埋集中緊係好
等配裝器資料完善D,再掘到d勁既石
先試下砌唔砌到拔刀+高耳+集中

否則暫時拔刀+高耳我覺得對大劍黎講已經好用過其他二名裝
當然武器一定要用d滿白斬
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 04:00 PM   #850
野良猫
肥倫

打咗粒白疾風+3石出嚟

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
3DSLL Monster Hunter 機身貼紙 monkeylove 買賣專區 1 10-19-13 06:30 PM
賣 Monster Hunter 4 雄火龍裝 Figure 堅尼夫 買賣專區 1 09-18-13 12:19 PM
(賣) monster hunter - 雄火龍戰士 figure 重高達 買賣專區 2 09-15-13 12:00 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 10:29 PM

手機版 | APP版