Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-21-16, 08:32 PM   #1451
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
如果大杜現在還是停留在這個級別、沒進步過;超的小杜也好打過佢了!
點會呀,小杜單拖應該打唔贏18號喎,
而大杜如果無退步的話,應該贏到18號

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 09:47 PM   #1452
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
點會呀,小杜單拖應該打唔贏18號喎,
而大杜如果無退步的話,應該贏到18號
小杜唔夠18號打是在打布歐前的武道會;之後經過修練、打完布歐後,應該已超越了18號吧?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 10:11 AM   #1453
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
小杜唔夠18號打是在打布歐前的武道會;之後經過修練、打完布歐後,應該已超越了18號吧?
超48

媽媽: 去草地出你的全力

看看有沒有閃電

有就超2
沒有就超1(睇樣似得超一第一階)

同一個體 同樣用過2天精神時間房
但有比達天天強迫練習
有悟天和他跟進度

唔計歲數 做成身體差距(但成年和未成年,體能差好多)
小的應該完勝

另外2個18號唔同計法
斯路篇已有說
主線世界的17,18號勁過佢世界的好多

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 10:46 AM   #1454
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
就算係主線18號,超1第2階都超越到
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 10:46 AM   #1455
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
咩超西第幾階根本唔洗認真

講真反而烏山明講得最白既超2係最唔知有咩分別果隻
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 10:46 AM   #1456
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: pet3 查看文章
超48

媽媽: 去草地出你的全力

看看有沒有閃電

有就超2
沒有就超1(睇樣似得超一第一階)

同一個體 同樣用過2天精神時間房
但有比達天天強迫練習
有悟天和他跟進度

唔計歲數 做成身體差距(但成年和未成年,體能差好多)
小的應該完勝

另外2個18號唔同計法
斯路篇已有說
主線世界的17,18號勁過佢世界的好多
小杜係咁易爆超西已經可以做到悟飯爆到虛脫既發信器

不過近排既龍珠都已經唔係單講戰鬥力,大杜既經歷同實戰經驗,我覺得2個比應該仲係大杜拉勁D
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 10:50 AM   #1457
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Kain 查看文章
咩超西第幾階根本唔洗認真

講真反而烏山明講得最白既超2係最唔知有咩分別果隻
超2 咪超1幾種階的優點集合版

有1-3力量
1-1 的平衡 之類
只取最好的部份
再效果強化

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 10:57 AM   #1458
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
超2咪金人+立巴既全力狀態EFFECT囉

舊 06-22-16, 11:09 AM   #1459
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: pet3 查看文章
超2 咪超1幾種階的優點集合版

有1-3力量
1-1 的平衡 之類
只取最好的部份
再效果強化
電影/超 佢地平時咪又係變超1
就算超1谷到FULL POWER,但都唔見佢地變超2
一係超1,一係超3
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 08:22 PM   #1460
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
其實超乜超物都假,先改一改一變身就囂嘅遺傳病先啦
除咗悟空細個撞傻咗,全族人一變身就囂到冇朋友然後俾人打面
大杜:斯路篇以為大隻大晒
悟飯:囂到累死老豆
比達:基本上佢由出場開始就囂完轉過頭就被打面
悟天格斯:…………有咩好講,根本係出嚟搞笑

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 08:59 PM   #1461
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: casio 查看文章
除咗悟空細個撞傻咗,全族人一變身就囂到冇朋友然後俾人打面
大杜:斯路篇以為大隻大晒
悟飯:囂到累死老豆
比達:基本上佢由出場開始就囂完轉過頭就被打面
悟天格斯:…………有咩好講,根本係出嚟搞笑
囂到無朋友係撒亞人特徵WOR, 改左就無特色架LA....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-16, 08:54 PM   #1462
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
漫畫版超紅 可以比超藍勁咁超藍存在把鬼。

幾時追加左變身變得多會弱化設定。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-16, 11:05 PM   #1463
次期Cekehe
Game Master

我一直以為超紅勁過超藍,
漫畫設定似乎係超藍比較勁,但會消秏過多體力......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
舊 06-23-16, 11:53 PM   #1464
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
唔做D弱點出黎仲有戲唱咩?
咁不如叫DC漫畫改到超人唔怕氪星石,魔法同埋紅色太陽,睇下克拉克變成毫無弱點之後仲有冇精采劇情畀大家睇...

舊 06-24-16, 05:43 AM   #1465
casio

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
咁不如叫DC漫畫改到超人唔怕氪星石,魔法同埋紅色太陽,睇下克拉克變成毫無弱點之後仲有冇精采劇情畀大家睇...
原來劇情精唔精采同角色有冇弱點有關架,受教了

舊 06-24-16, 02:02 PM   #1466
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
>我一直以為超紅勁過超藍,

罸你讀超藍全名1000次

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-16, 02:05 PM   #1467
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
原來劇情精唔精采同角色有冇弱點有關架,受教了
我都差D笑到噴飯

舊 06-24-16, 02:12 PM   #1468
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
(望向琦玉......)

舊 06-25-16, 05:46 PM   #1469
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: 廢人 查看文章
>我一直以為超紅勁過超藍,

罸你讀超藍全名1000次
超級撒亞人之神的超級撒亞人?

我以為呢個名既意思係:
「曾經變過超級撒亞人之神的撒亞人所變成的超級撒亞人」~

變超紅麻煩咁多,又要齊人又要儀式,
而超藍就隨時變到,所以我以為會較弱.......

P&D

舊 06-25-16, 11:43 PM   #1470
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
超級撒亞人之神的超級撒亞人?

我以為呢個名既意思係:
「曾經變過超級撒亞人之神的撒亞人所變成的超級撒亞人」~

變超紅麻煩咁多,又要齊人又要儀式,
而超藍就隨時變到,所以我以為會較弱.......
紅其實劇場版悟空自發(定元氣彈形式?)變左一次(一瞬)
漫畫可以自由控制

舊 06-26-16, 11:08 AM   #1471
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
個大杜已經識變超2...
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-16, 11:59 AM   #1472
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
以為成集都輕鬆
黠知中後段有戲肉

大杜識變超2,係未來仲阻止左布歐復活

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-16, 12:33 PM   #1473
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
以為成集都輕鬆
黠知中後段有戲肉

大杜識變超2,係未來仲阻止左布歐復活
今集都證明左
如果悟飯有維持斯路篇實力+悟空比達唔內鬥
基本上布歐無可能會復活到
大杜強到連石化口水都唔怕

舊 06-26-16, 12:37 PM   #1474
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
作者: exiazero 查看文章
今集都證明左
證明左撤雅人真係好麻煩

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-16, 12:41 PM   #1475
casio

引用:
作者: exiazero 查看文章
今集都證明左
証明咗鑊鑊地球大災難都係因為撤亞人搞事

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 04:41 PM

手機版 | APP版