Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-04-14, 03:01 AM   #1751
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
程度爭好遠丫
佢呢單好易比人抹黑成有心囉命
駛唔駛坐都其次,入唔番立法會先係最致命
長毛果D為抗爭而入冊,仲要其實都根本大家都知佢無做過咩衰野係比人明造佢既
佢出番黎照樣入番立法會架姐
一開始我都有少少擔心教主呢次掟杯响外間嘅反應會比較負面, 但睇落又唔係咁差. 首先, 一般人似乎唔覺得掟杯(相比起掟其他野)有幾大不了(似乎只有諗得太多或以河蟹角度出法諗嘅先會覺得危險). 第二, 可能近幾個月民怨實在太深, 689實在太乞人憎, 出奇地竟然有唔少外人覺得掟杯係大快人心.

整體民情同幾年前已經相差好遠. 如果當年長毛衝擊論壇單野係發生响而家, 外間反應相信會完全唔同.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!

此篇文章於 07-04-14 03:07 AM 被 YHW 編輯。
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 06:01 AM   #1752
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
何韻詩:
東北民生你不管。
吳亮星你不管。
80萬票選你不管。
51萬民意你不管。
學生的訴求你也不管。

現在卻要求全港市民高度重視你這個雞毛蒜皮的玻璃杯。

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
點解唔一下掟死隻689呢, 真可惜..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 07:47 AM   #1753
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
佢報左警,點解可以隨便郁件證先?
阻礙警方"守"證wor
神又係你,鬼又係你
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 10:48 AM   #1754
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
何韻詩:
東北民生你不管。
吳亮星你不管。
80萬票選你不管。
51萬民意你不管。
學生的訴求你也不管。

現在卻要求全港市民高度重視你這個雞毛蒜皮的玻璃杯。
呢O的咁有支那突色O既政治智慧,你O的香港人識條咩。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 11:20 AM   #1755
神鋼重工
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: YHW 查看文章
一開始我都有少少擔心教主呢次掟杯响外間嘅反應會比較負面, 但睇落又唔係咁差. 首先, 一般人似乎唔覺得掟杯(相比起掟其他野)有幾大不了(似乎只有諗得太多或以河蟹角度出法諗嘅先會覺得危險). 第二, 可能近幾個月民怨實在太深, 689實在太乞人憎, 出奇地竟然有唔少外人覺得掟杯係大快人心.

整體民情同幾年前已經相差好遠. 如果當年長毛衝擊論壇單野係發生响而家, 外間反應相信會完全唔同.
咁你過去高登時事台睇吓
包你火燒心
神鋼重工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 11:23 AM   #1756
婠婠

註冊日期: Mar 2005
引用:

外面已經瘋狂抹黑同埋劃清界線
有D人私怨大過天邊有計
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 11:51 AM   #1757
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 婠婠 查看文章
外面已經瘋狂抹黑同埋劃清界線
有D人私怨大過天邊有計
其實在下本黎覺得人力本身位置上幾適合做一哥,激進派又唔似黃生企得咁硬亦唔似社民連咁夕陽,,不過D私怨搞到自己臭朵。

舊 07-04-14, 11:53 AM   #1758
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
689真係仲小家過小嘉
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 12:35 PM   #1759
神鋼重工

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實在下本黎覺得人力本身位置上幾適合做一哥,激進派又唔似黃生企得咁硬亦唔似社民連咁夕陽,,不過D私怨搞到自己臭朵。
佢地有邊個企出來夠台型?
神鋼重工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 02:05 PM   #1760
James7s
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
五名參與民陣七一遊行的人士被捕, 其中有份組織遊行的民陣成員陳倩瑩、 大會司儀陳小萍, 早上被警方登門拘捕. 民陣召集人楊政賢、 另一名司儀洪曉嫻 , 及駕駛領頭車的司機岑永根, 到警察總部了解情況時, 亦被警方拘捕.
他們涉嫌違反不反對通知書, 及妨礙警務人員執行職務, 司機岑永根亦同時被控停車無熄匙.
毓民今次你死啦,實比人告你亂拋垃圾啦—﹗

Disclaimer: All the statement of this post is consider as fictional. Contains of this post should not be used in any legal action nor as evidence. The author of this post does not take any legal responsibility to any people that follow this statement.
免責條款︰此文章之所有內容應被視作虛構。文章之內容並不應被使用於任何法律行動或作為證據。本文之作者對跟從本文章指示之任何人士一律不負任何法律負任。
免責声明書:このポストの全て内容が虚構的と考えであります。ポストの内容が法律行動に使いなりません。まだは証拠になりません。このポストの著者が読者と使用者に全ての法律責任を受けません。
James7s 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 02:09 PM   #1761
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
其實我都覺得掟玻璃杯係太危險,過左火

中左真係可以搞出人命.....

相信好多香港人都接受唔到掟玻璃杯....更加大問題係比位D建制派入....我覺是不智

此篇文章於 07-04-14 02:13 PM 被 蒼森.laio 編輯。
蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 02:16 PM   #1762
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
頂, 我成日都見D警車唔熄匙差佬係入面喎

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 02:18 PM   #1763
James7s
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 蒼森.laio 查看文章
其實我都覺得掟玻璃杯係太危險,過左火

中左真係可以搞出人命.....

相信好多香港人都接受唔到掟玻璃杯....更加大問題係比位D建制派入....我覺是不智
掟唔中係好大問題LOR,會傷到無辜的人。
唔該你掟之前出左必中先啦。

Disclaimer: All the statement of this post is consider as fictional. Contains of this post should not be used in any legal action nor as evidence. The author of this post does not take any legal responsibility to any people that follow this statement.
免責條款︰此文章之所有內容應被視作虛構。文章之內容並不應被使用於任何法律行動或作為證據。本文之作者對跟從本文章指示之任何人士一律不負任何法律負任。
免責声明書:このポストの全て内容が虚構的と考えであります。ポストの内容が法律行動に使いなりません。まだは証拠になりません。このポストの著者が読者と使用者に全ての法律責任を受けません。
James7s 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 03:08 PM   #1764
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:

事實係相反,我去多幾到睇下先,多左人覺得暴力昇級,當然同869段說話有關
而且掟杯應該係意外,一時失手多

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 03:34 PM   #1765
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: James7s 查看文章
毓民今次你死啦,實比人告你亂拋垃圾啦—﹗
想知揾咩理由拉
乜而家d 警察倒退到60/70年代咁咁興砌人生豬肉
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 03:40 PM   #1766
vov430
黑色疾風丸

引用:
作者: 小嘉 查看文章
想知揾咩理由拉
乜而家d 警察倒退到60/70年代咁咁興砌人生豬肉
冇熄鍉都告得,有咩唔得

今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
舊 07-04-14, 03:42 PM   #1767
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
上面主場新聞個FB
真係好有趣,大家不彷睇下下面堆回文話何韻詩不是既人有幾多連廣東話都未識打

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 03:50 PM   #1768
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 神鋼重工 查看文章
咁你過去高登時事台睇吓
包你火燒心
高登都係有五毛的
而且平心而論,事實上掟杯同掟紙掟鞋掟蕉的確係危險程度上係有分別的
就算本身幾討厭689同政府既人會引起佢既反感亦都唔係一件好出奇既事
只係去到高登就梗係會多好多粗口地表達呢種反感咁解

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-04-14, 03:55 PM   #1769
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
最搞笑係有人以為教主講唔過人掟杯囉,而且仲有好多人認同

啲港豬係咪咁識選擇性失憶,知唔知呢8年黎立會有80%以上金句(有紋有路唔係搞笑nonsence果啲)係出自邊個把口?

*雖然唔係教徒,但最少知道以「講野」來講
黃毓民真係冠絕全港行法行政機關在朝在野既任何一個人
雖然呢2年明顯冇哂中氣,應該係年紀大thethe地.....

毓民呢個人有好多問題,但一定唔包括講野囉

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 04:08 PM   #1770
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我覺得淨係講把口既
全個政府連埋立會 可能都無人夠佢講

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-04-14, 04:12 PM   #1771
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
我覺得淨係講把口既
全個政府連埋立會 可能都無人夠佢講
全個政府連埋立會 可能都無人夠佢講 X
全個政府加埋立會 可能都唔夠佢講 O

條友狀態好既時候真係九品芝麻官個包龍星黎,唔係講笑

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 04:17 PM   #1772
vov430
黑色疾風丸

引用:
作者: 緋村 光 查看文章
全個政府連埋立會 可能都無人夠佢講 X
全個政府加埋立會 可能都唔夠佢講 O

條友狀態好既時候真係九品芝麻官個包龍星黎,唔係講笑
其實係對手太弱遮,袋巾其實都好talk得,不過佢比律師身分阻礙表現

今天是好日子嗎?
舊 07-04-14, 04:17 PM   #1773
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
上面主場新聞個FB
真係好有趣,大家不彷睇下下面堆回文話何韻詩不是既人有幾多連廣東話都未識打
香港人仲大問題
講起何韻詩
同一個page入面
一個post講何韻詩在71遊行時企同性戀平權組織街站,就被人罵到阿媽都唔認得(然而當日行過就知道他們都是爭取大是大非,LGBT議題都先放一邊
另一個post講何韻詩發post罵政府,成班人就有讚冇彈
簡直把對事不對人發揮到極致
極致到精神分裂的程度

舊 07-04-14, 04:35 PM   #1774
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
其實而家到底係咩野既環境:O
姐係郁民自己一丁友大戰泛民建制?
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 04:42 PM   #1775
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 廢人 查看文章
689真係仲小家過小嘉
由手機版發出
用689來比,咁又侮辱了小嘉!
689份人小器、心胸狹窄、又記仇,仲要無敵面皮厚!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 08:33 AM

手機版 | APP版