Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-16, 11:07 PM   #2001
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
唔???不明白
買3盒變了買3箱吧?

舊 03-25-16, 10:27 PM   #2002
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
外伝「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ月鋼」

ホビージャパン ジオラマノベル 6月号より連載スタート
ガンダムエース コミカライズ  6月号より連載スタート

引用:

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-16, 11:32 PM   #2003
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

大艾因用咩科技??
求其整可以勁過gframe?
但又其他現役機去唔到gframe級
起碼冰棒身為七星,都要挖古董,能登整頭無
單純阿賴耶識強就當解釋?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 09:21 AM   #2004
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
我覺得單純係反應速度的問題?

大艾恩睇成真係打巨大化艾恩就得?
其他就算有阿賴都仲要用手操作 但大艾恩就真係即睇即反應

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 02:08 PM   #2005
T.K.
很黃很暴力

好難明白如果劈晒手手腳腳會勁好多,鐵華團前身/海賊團班污穢的大人會唔做囉

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 03-26-16, 03:57 PM   #2006
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
復活節
究竟會唔會復活呢wwwwwww

舊 03-26-16, 04:25 PM   #2007
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
咁mw冇手手腳腳,你斬晒手腳用阿賴耶識都唔會感受到部機有手腳,操作起上來咪只會更違和

CGS幫隊員手術都因為錢問題唔打麻醉導致攤好多人,斬晒手腳仲要養活佢咪更蝕錢

海盜同理,佢只係用人屑去做駕駛,部機仲值錢過佢地條命,又點會肯用大筆錢去搞呢d野

而艾恩呢單case明顯係貴野,要連接晒全身,所以要大家族先比得起

由手機版發出

此篇文章於 03-26-16 04:27 PM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 05:30 PM   #2008
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
第廿二話 JJ 版語錄

1. 帶到嘉達大人走已經要還神喇
2. 「澳加,跟住落嚟應該要點做?」
「啊?你都係放過我喇,三日,我真係⋯⋯」
「唔可以㗎澳加,我仲未可以停低⋯⋯」
「等多一陣喇⋯⋯」
「話我知喇,澳加⋯⋯」
「我咪同你講咗等多陣囉⋯⋯」
「呢度係我哋安身之處咩?係去到嗰度之前,我係唔會停低,我停唔到,我決定咗,係嗰一日,就決定咗;喂!仲要殺幾多個人?仲要殺幾多個人先可以去到嗰度?你話我知喇澳加!澳加伊祖卡,你會帶我去嗰度過呵?跟住落嚟應該要點做?」
「放開我呀!得喇!我知道喇!我會帶你去呀!橫掂都無得返轉頭㗎喇,我帶你去喇咁得未吖?!唔理前面有啲咩地獄等緊我哋,我都會,帶住你哋,去到嗰個地方為止!」
「呀!講得無錯,帶我去喇,跟住唔理要殺邊個都好,唔理要破壞啲咩都好,只要係澳加講嘅目的地嘅話,要我做咩我都會做!」(雷鳴)

-----

面具男向嘰哩嘰哩展示「論述」,要「莫忘初衷」?!

-----
阿賴耶識,嚮鐵華呢個應用係直接將機體sensors嘅資訊,傳入大腦。都要用手腳去控制機體,見第一、二同十七話

此篇文章於 03-26-16 05:54 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 08:22 PM   #2009
T.K.
很黃很暴力

斬晒手腳,用唔掂就唔養堆填架啦
斬完唔好變艾恩級
個個變到三日月差唔多都勁得多
人,捉之嘛

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-26-16, 09:30 PM   #2010
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

咁三明哥又唔同其他人呢-.-佢阿賴洞有3個....

舊 03-26-16, 09:45 PM   #2011
T.K.
很黃很暴力

三明係可以回饋三次系統,個個都有三個洞吧?
我問題係大艾恩咁勁,其實說服力好低

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 03-26-16 09:47 PM 被 T.K. 編輯。
舊 03-26-16, 10:04 PM   #2012
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

我冇想太多 (亦可以話我蠢)

單純係覺得只係佢依家係人機一體 所以反應總比用手操作既快
上集日笠都有講 完全預測唔到佢的動作 我解讀成用手操作的話 有經驗的駕駛員可以從動作中一定程度預測接下來的動作

大艾恩因為機=佢 佢想點郁就隨時點郁 所以預測唔到 再加上佢大質量 所以造就成佢的強

舊 03-26-16, 10:45 PM   #2013
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實部大艾恩睇落性能唔係特別超班
係佢100%反映艾恩哥動作先顯得幾動力超班
防禦力其實又未睇得出 因為佢未實際被彈....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 11:21 PM   #2014
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
之前有講過
機體動作要靠OS點寫預設動作 (用機戰OG果種去理解啦->每次按掣都會即時由電腦OS選擇當下情況最合用的動作去做出來)
阿賴就可以直接即時想點動作就feedback入部機即時架構動作
所以先可以做到搶武器一類行動

亦因此大艾因先可以有難以預料的動作
再加上比例大步幅動作都大,自然就回避行動,直接打擊力都會更強(當然首先要機件頂得到

至於話現役普通GRAZE唔夠GUNDAM FRAME打
當然啦又係不計成本的ONE-OFF機同著重整備性共通性的量產機的分別了

舊 03-27-16, 04:46 PM   #2015
windart
Moderator
海產類

3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
最終回

高達傳統,主要角色不見全屍都會吐便當

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 04:49 PM   #2016
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008

原來係真的

舊 03-27-16, 04:55 PM   #2017
supermanlady
The One
あかん

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 04:56 PM   #2018
windart
Moderator
海產類

第二季2016年秋

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
舊 03-27-16, 05:01 PM   #2019
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
ガリガリ・・・・・・真心唔想佢死

舊 03-27-16, 05:01 PM   #2020
鐵之侍

好彩大部份人都平安無事,只是可憐的冰棒……(有機會死不了吧……)

艾恩倒是死得好啦

其實這樣就完了其實也不錯,但一堆伏線有二季還是走不了的,只怕那時才是真正便當大放送

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 05:02 PM   #2021
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

收得好完美 都仲可以出到第2季

舊 03-27-16, 05:06 PM   #2022
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
三明:終於知呢把嘢點用了。
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 05:06 PM   #2023
windart
Moderator
海產類

引用:
作者: Thaws 查看文章
ガリガリ・・・・・・真心唔想佢死
反而覺得死係對佢最好結局,我不想佢下一季變臉具男

舊 03-27-16, 05:35 PM   #2024
利家
Game Master

又玩節日梗wwww
復活真堅復活

舊 03-27-16, 05:50 PM   #2025
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
餅乾:便當淨派俾我

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 03:57 AM

手機版 | APP版