Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-18, 08:48 PM   #3676
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
作者: ShinDou 查看文章
ALTEMA話魔法劍佬招SP係降74%咋喎,雖然係多過其他人少少,技師AURON係70%,但技師仲有LB79%喎,睇落魔法劍佬應該唔大力,應該AURON勁佢好多啦,咁冇乜必要射喎

睇埋性天使勁唔勁先,唔知點解ALTEMA今次咁快收到料,平時佢好似等REDDIT UPDATE﹖
如果以SP已經有74已經叫強....74%的只有雙劍將軍及阿樂的LB技先可以做到...

而且必須滿LV...技師的確是79%但是又係LB技.......而且又係滿Lv先有的能力...

咁而家有個只要Lv120就有74%既 nerf……仲想要求啲咩…?

舊 05-30-18, 08:54 PM   #3677
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
咁你有晒技師AURON其實冇乜必要1定要抽佢架﹖佢只係第1TURN1定上到74%(暫時最大)

唔知而家技師裝晒加LB既裝可唔可以第1TURN出到LB,好似軍師都有得2連加LB﹖唔知加幾多

就算唔得,正常應該第2TURN已經出到LB﹖出得技師好多時都係因為秒唔到要頂對面D招,捱到第1TURN得70% DEBUFF唔死既話第2TURN1出到LB 79%就會俾人扣少好多

如果當佢DEBUFF人用正常應該都係用番技師好D

如果當第2打手好似AURON咁既話,不如用番AURON﹖雖然未出,但佢玩2刀既又冇話有T招,攻擊性能應該唔會勁得過AURON掛﹖

我覺得佢起碼要有80%,真正全GAME最大DEBUFF先好D

此篇文章於 05-30-18 08:58 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 09:55 PM   #3678
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
咁你有晒技師AURON其實冇乜必要1定要抽佢架﹖佢只係第1TURN1定上到74%(暫時最大)

唔知而家技師裝晒加LB既裝可唔可以第1TURN出到LB,好似軍師都有得2連加LB﹖唔知加幾多

就算唔得,正常應該第2TURN已經出到LB﹖出得技師好多時都係因為秒唔到要頂對面D招,捱到第1TURN得70% DEBUFF唔死既話第2TURN1出到LB 79%就會俾人扣少好多

如果當佢DEBUFF人用正常應該都係用番技師好D

如果當第2打手好似AURON咁既話,不如用番AURON﹖雖然未出,但佢玩2刀既又冇話有T招,攻擊性能應該唔會勁得過AURON掛﹖

我覺得佢起碼要有80%,真正全GAME最大DEBUFF先好D
老玩家既LB技滿Lv好正常……但又係唔係人人做到...?

你自己都知升滿個LB滿lv需要幾多時間......

而且而家我都唔知招SP 74%係維持幾耐...本身人夫自己招LB都係最大為74%

強定弱好睇點用……

舊 05-30-18, 10:01 PM   #3679
ShinDou

而家要滿LB易過以前好多啦,以前POT都冇得食真係唔知點升 XD

而家勤鬥雞活動打晒既話要升爆LB30都唔係話好難,不過真係唔可以亂升,要揀隻勁既谷,每隻食D梗係升唔爆 XD

咁俾你爆晒LB你自己都唔會用佢啦 XD

唔係話廢,只係而家純DEBUFF同2ND ATTAKER睇落都有上位互換,好似冇乜要出佢既必要姐
舊 05-30-18, 10:07 PM   #3680
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
而家要滿LB易過以前好多啦,以前POT都冇得食真係唔知點升 XD

而家勤鬥雞活動打晒既話要升爆LB30都唔係話好難,不過真係唔可以亂升,要揀隻勁既谷,每隻食D梗係升唔爆 XD

咁俾你爆晒LB你自己都唔會用佢啦 XD

唔係話廢,只係而家純DEBUFF同2ND ATTAKER睇落都有上位互換,好似冇乜要出佢既必要姐
等佢出左黎係咩先啦…始終而家咩都未有……

聖天使又係點都未知……等聽日就知龍與鳳定蟲與雞.......

舊 05-31-18, 07:15 PM   #3681
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
更新完
正常返
乜都出返晒

舊 05-31-18, 08:12 PM   #3682
ShinDou

有DATA了,性天使有驚喜,不過唔係D魔法招,係佢竟然有招降80%精DEBUFF @@ 不過得第1TURN,其實都係冇乜用,唔射了

魔法劍士就冇驚喜,同埋佢招SP DEBUFF原來係得第1TURN出先會74%,之後每TURN會減到60%,咁真係冇用了

此篇文章於 05-31-18 08:15 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-31-18, 09:58 PM   #3683
ShinDou

無啦啦送左幾個章,開始有得整隻屈機戒エクシードリング,効果 HP+30%、MP+30%、攻撃+50%、防御+50%、魔力+50%、精神+50%

但隻戒要3粒3種野,但果3種野係要整另外3隻戒得3%會出,咁難整,不過好似見過有人掛出黎 @@

此篇文章於 05-31-18 10:01 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-31-18, 11:57 PM   #3684
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

又拿拿聲追晒成個故事……果然係咁樣爆出黎...所以解釋晒點解會有CG既原因

舊 06-01-18, 07:55 AM   #3685
ShinDou

冇睇過故事,始終而家d game成日要衝時間刷野,好難有心機睇

十2張飛射咩左rem上7星,兩隻4星龍女,仲爭2隻bonus人先收得手,半價算

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 06-01-18, 01:06 PM   #3686
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

我通常出新故事就會清左先,而且睇埋佢講咩…

只係Rain用咁既方式爆番自己就係修/獵豹。明正言順咁同基友打對抗。

舊 06-01-18, 04:25 PM   #3687
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
唔好意思,我都冇FOLLOW故事.
即係主角就係電劍?

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-18, 05:51 PM   #3688
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: GP03D 查看文章
唔好意思,我都冇FOLLOW故事.
即係主角就係電劍?
正確,先認左當初唔想斬肥娜……

之後仲要係基友,父親大人同肥娜面前變番四鬪星形態。

而且好大提示架啦…新封面用肥娜基友同四鬪; 仲要四鬪有CG既

唔係主角系邊會有CG

舊 06-01-18, 05:56 PM   #3689
ShinDou

抽多2隻bonus人,收得手儲石儲飛,今次魔人都係1隻飛夠

舊 06-02-18, 12:50 AM   #3690
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

基加真降臨果然又是要用老師……

舊 06-02-18, 01:34 AM   #3691
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

大概知道點打真基加.....不過要試左先

舊 06-02-18, 01:34 AM   #3692
kcwoo
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDKC_HK
今次活動隻4星角 魔力異常地高?
全game排第3
kcwoo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-18, 08:22 AM   #3693
ShinDou

龍女又真係幾高基本魔力,不過得6星又少PASSIVE,招同7星比又爭太遠都係冇乜用

真GILGAMESH擺明叫人用飛打啦,有得隨時用6屬,又唔駛俾裝備武器限死屬性

睇ALTEMA見人5TURN秒左 @@

此篇文章於 06-02-18 08:30 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-02-18, 10:49 AM   #3694
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
龍女又真係幾高基本魔力,不過得6星又少PASSIVE,招同7星比又爭太遠都係冇乜用

真GILGAMESH擺明叫人用飛打啦,有得隨時用6屬,又唔駛俾裝備武器限死屬性

睇ALTEMA見人5TURN秒左 @@
第4Turn會解除晒所有防禦+可降魔精,就係要到呢一局做一擊殺

前提一定要削到81%+自身超高攻擊力

此篇文章於 06-02-18 10:54 AM 被 Orage 編輯。
Orage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-18, 12:39 PM   #3695
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

原來Game裡面有 gallery 有角色圖同封面圖

舊 06-03-18, 04:38 PM   #3696
ShinDou

3TURN掉屬性道具俾佢食會BREAK,果TURN佢淨係反擊之後唔打你,即係總共有2TURN可以打佢,俾野佢食果TURN同之後果TURN

頭先勁4眼FD冇上水是但搵左個2千攻街客試,最多80幾CHAIN由99%打到落68%,要夠火力每TURN扣過到50%先得

我係王之盾擋全體,REM全體自動復活,技師,ELLY,飛,街客4眼

源氏箭好似幫唔到人擋咁﹖王之盾平時D單體招都擋唔晒,唔知係咪爭左個挑,下次用番判官試先

原來帝國盾有招100%免死1次,唔怪得個個都用,等我升爆埋佢試下先,而家得114LV

點解見個個都話頭3TURN要控住唔好打到超過81%﹖好硬喎隻野不過我冇落攻BUFF,可能爭左個BUFF,因為冇AURON,用左技師出超分析

岩岩先發現原來我未衝主線執石,不過而家咁多野刷唔衝住了又冇野要抽,等冇野好搞先打

此篇文章於 06-03-18 05:03 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-03-18, 09:07 PM   #3697
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
3TURN掉屬性道具俾佢食會BREAK,果TURN佢淨係反擊之後唔打你,即係總共有2TURN可以打佢,俾野佢食果TURN同之後果TURN

頭先勁4眼FD冇上水是但搵左個2千攻街客試,最多80幾CHAIN由99%打到落68%,要夠火力每TURN扣過到50%先得

我係王之盾擋全體,REM全體自動復活,技師,ELLY,飛,街客4眼

源氏箭好似幫唔到人擋咁﹖王之盾平時D單體招都擋唔晒,唔知係咪爭左個挑,下次用番判官試先

原來帝國盾有招100%免死1次,唔怪得個個都用,等我升爆埋佢試下先,而家得114LV

點解見個個都話頭3TURN要控住唔好打到超過81%﹖好硬喎隻野不過我冇落攻BUFF,可能爭左個BUFF,因為冇AURON,用左技師出超分析

岩岩先發現原來我未衝主線執石,不過而家咁多野刷唔衝住了又冇野要抽,等冇野好搞先打
源氏弓係計魔攻架

點解控血到81%?因為一入80%就會開天下御免……基本全體即死技,第4局開源氏兜後可用Dispell消除佢自身附既防攻魔Down,個段時間就係最好一擊秒殺既機會

此篇文章於 06-03-18 09:11 PM 被 Orage 編輯。
Orage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-18, 09:11 PM   #3698
ShinDou

我意思係佢頭3TURN咁硬點解可以咁快扣到去80% XD 我已經有近2千攻,MAN EATER 250%

同埋好似第3TURN佢都1定開天下咁﹖我次次唔開全體復活就會有人死,有排試點打先岩

源氏弓係全體魔﹖有冇屬﹖盾冇得同時擋物同魔喎,1定要物OR魔硬食 @@

此篇文章於 06-03-18 09:14 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-04-18, 08:21 AM   #3699
ShinDou

可以放棄,試來試去應該最少都要有軍師太母果d級數既buff先穩陣頂得住,平時d招1擋漏左1次果條友就會中箭死,而且仲要有3turn有個要請佢食道具又少個人用

勁刀我暫時冇用,我d勁人冇個岩用刀,除非有4眼,不過1隻都唔中,唔急拎唔用飛換了

舊 06-04-18, 02:47 PM   #3700
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: Orage 查看文章
正確,先認左當初唔想斬肥娜……

之後仲要係基友,父親大人同肥娜面前變番四鬪星形態。

而且好大提示架啦…新封面用肥娜基友同四鬪; 仲要四鬪有CG既

唔係主角系邊會有CG
係喎, 冇留意過GALLERY喎,直情係男一啦...
不過算啦,都冇睇故事,日文又得LV 1都唔會明...

TRUST COIN有冇交換期限? ITEM會定時UPDATE架?
其實5星邊個會去換COIN?除非SUPER TRUST左有第5隻?

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 10:29 PM

手機版 | APP版