Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 03-04-13, 09:25 PM   #401
kachai
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: namieling 查看文章
吓......師兄你點樣有免費飛@@

呢個係$1280果d死角位!
我買咗1680 ga。d 飛係我fd ga, 人地送
十成十係冇人睇,又廢是吉....出哂啲贈票...
g music 真係好垃圾,食水深老定安室有人買,零宣傳...點知....
佢搞其他concert食水一樣深~
經過今次後,我估安室唔會再來
kachai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-13, 09:26 PM   #402
namieling

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: URA 查看文章
係facebook搵下d專放演唱會飛既fans page吧
而家搵倒了,賣1280果d位!
namieling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-13, 09:28 PM   #403
namieling

引用:
作者: kachai 查看文章
我買咗1680 ga。d 飛係我fd ga, 人地送
十成十係冇人睇,又廢是吉....出哂啲贈票...
g music 真係好垃圾,食水深老定安室有人買,零宣傳...點知....
佢搞其他concert食水一樣深~
經過今次後,我估安室唔會再來
我由1月慶到而家了,賣飛遲遲都唔公布,block a b c既位都hold住唔賣搞到我無得坐地下果區度睇!

我仲見佢搞西野加奈都好貴!

呢鋪真係俾佢累死,我仲想喺香港見倒安室架
舊 03-04-13, 09:35 PM   #404
kachai

引用:
我由1月慶到而家了,賣飛遲遲都唔公布,block a b c既位都hold住唔賣搞到我無得坐地下果區度睇!

我仲見佢搞西野加奈都好貴!

呢鋪真係俾佢累死,我仲想喺香港見倒安室架
西野加奈係九展開賣1280 & 980 .
g music 係咪有病...好難賣到呢個價啦
四月六開,二月尾公報
g music d 飛...吓吓成千蚊...當人水魚
舊 03-04-13, 09:44 PM   #405
namieling

引用:
西野加奈係九展開賣1280 & 980 .
g music 係咪有病...好難賣到呢個價啦
四月六開,二月尾公報
g music d 飛...吓吓成千蚊...當人水魚
佢實在太大貪!!!!!

6/3號先做公售

我都唔明點解以前步姐黎開演唱會果d價錢都ok同埋快滿座!
舊 03-04-13, 10:08 PM   #406
kachai

引用:
佢實在太大貪!!!!!

6/3號先做公售

我都唔明點解以前步姐黎開演唱會果d價錢都ok同埋快滿座!
步姐去香港開我覺又未必係為$...,我覺係谷一谷人氣
07年放個舞台封左太半個紅館...好似係用廿幾個貨櫃運...六千個位都冇
想當年我用左800買左 480 ge山頂位...黃牛來說算超值
但g music 辦安室呢次真好唔得
舊 03-04-13, 10:22 PM   #407
namieling

引用:
步姐去香港開我覺又未必係為$...,我覺係谷一谷人氣
07年放個舞台封左太半個紅館...好似係用廿幾個貨櫃運...六千個位都冇
想當年我用左800買左 480 ge山頂位...黃牛來說算超值
但g music 辦安室呢次真好唔得
嘩~~~師兄你都幾捨得喎....勁!!

咁即係步姐果次開d位同今次安室差不多了,安室今次個場得七千個位左右。

係完全唔掂,而家真係累死我哋d飯喇:@

睇黎第日要自己去日本睇先得了。

我諗西野加奈都會俾佢搞到一鑊粥!!
舊 03-05-13, 09:23 PM   #408
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: W!LL 查看文章
聲方面我覺得奇怪在収音好似唔係直接収支mic既聲
似係収現場喇叭聲甘, 有時収得唔係甘好
前兩隻又唔覺有甘既問題...
聽條DTS HDMA 5.1 又唔算差, 安室吧聲都算清, 係個 mix 有啲 reverb 似 amp 開咗 concert mode DSP 咁

畫汁就真係上隻好啲, 不過今次啲選曲同佢嘅唱功都算係近年最好嘅一次 等睇亞博現場 good show /
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-13, 10:47 PM   #409
魔法小王子

註冊日期: Feb 2011
引用:
而家搵倒了,賣1280果d位!
求keyword
魔法小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-13, 11:05 PM   #410
namieling

引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
求keyword
你有興趣?

佢原來打錯票價,應該係將$1480既位賣$800先啱!

xx會 HK 資訊 sky land

此篇文章於 03-05-13 11:29 PM 被 namieling 編輯。
舊 03-05-13, 11:22 PM   #411
namieling

送上今日播出既big boys cry mv

http://www.yinyuetai.com/video/620085
舊 03-10-13, 07:11 PM   #412
URA
God of Gamer
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
要接機既朋友留意啦

http://news.on.cc/cnt/entertainment/...00862_001.html

日本天后安室奈美惠叱吒樂壇逾廿年,其首次香港個唱終在千呼萬喚下於本周六舉行,她會於周四乘搭JL029約下午二時許抵港,為演唱會先行綵排及作好準備。

舊 03-14-13, 06:05 PM   #413
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
安室去左圓方喎,同事屋企人近距離影到佢

舊 03-14-13, 09:31 PM   #414
namieling

引用:
作者: 天哈7 查看文章
安室去左圓方喎,同事屋企人近距離影到佢
咁正@0@
舊 03-15-13, 02:00 PM   #415
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
【明報專訊】日本樂壇天后安室奈美惠昨天抵港,為明日在亞洲博覽館舉行的演唱會準備。約半百粉絲早已進駐機場,等到下午3時左右,安室由30名多工作人員和保安護送出閘,加上十多名警員和機場職員在旁戒備,認真大陣仗。她雖未有親自接收歌迷禮物,仍禮貌地停步向粉絲揮手,並接受傳媒簡短訪問才登車離去。

為慶祝出道20周年,安室奈美惠上月完成亞洲巡迴演唱會台灣站後,昨日轉抵香港,穿著桃紅色外套襯牛仔褲的她,輕鬆步出機場,跟50多名來自香港、內地,甚至日本的粉絲嚴陣以待,齊齊穿著歌迷會T恤、高舉橫額及啦啦隊草球的盛况,形成強烈而有趣的對比。

傳安室到圓方閒逛

安室從秘密通道離開前,先停步並向守候多時的歌迷和傳媒揮手,並且任影唔嬲,表現尚算親民,她跟記者表示:「心情有點緊張,希望能好好享受音樂,和歌迷相聚的時光。」說罷隨即登車離去,歌迷未能親手送上禮物,難免表現失望,幸好她的舞蹈員識做,代收T恤總算沒有白費粉絲心血。

其後有網民偷拍到安室在圓方商場閒逛,又取出手機到處拍照,心情看來相當不俗。有粉絲估計她下榻附近的W酒店,所以才抽空到處參觀,看來她跟早前秘密訪港,同樣到此商場購物兼歎下午茶的《黑殺令》型男里安納度狄卡比奧(Leonardo DiCaprio)品味相當接近。
安室奈美惠抵港 大陣仗戒備半百粉絲

今次安室來港開騷,最貴門票索價1680元,成為目前定價最高的日本歌手。如果香港演唱會跟早前台灣表演內容相似的話,長達2個半小時個唱大約表演30首歌,包括剛發行單曲Big Boys Cry,以及經典的Can You Celebrate?和Sweet 19 Blues等,至於她為新垣結衣主演TBS日劇《飛翔公關室》獻唱主題曲Contrail會否率先曝光?明晚自有分曉。

舊 03-16-13, 04:34 PM   #416
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
準備起行了
block d , m 行

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-13, 11:04 PM   #417
飲勝萬能俠
Insane Gamer
赤貧草根的人生

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDBobbyLST
XBox Live GamertagBobbyLST
睇完超正

我下次一定要買最頭位

舊 03-16-13, 11:12 PM   #418
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
就算俾正價都抵睇
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-13, 11:31 PM   #419
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
直頭係近年睇過嘅show中最正嘅一個,雖然安室有小小甩嘴,同場地所限舞台scale down 咗
不過佢超水準唱功+跳極仲有氣+場細聲效反而好好,仲要今場氣氛都唔錯
真係想個show never end
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-13, 11:32 PM   #420
飲勝萬能俠
赤貧草根的人生

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDBobbyLST
XBox Live GamertagBobbyLST
引用:
作者: ammms 查看文章
就算俾正價都抵睇
我係正價飛

舊 03-16-13, 11:42 PM   #421
kachai

官方個啦啦球…到數果時就比我fing爆咗…
舊 03-17-13, 12:31 AM   #422
ammms
渣根懦夫

全場都好 high
包括我前面個姚明
又高大又左 un 右 un
仲成日越跳越後
差 d 想伸隻手食住佢腰位同佢頂身位

之前冇預佢有 A Walk in the Park 同之後幾首舊歌
佢仲可以同 10 幾年前o既自己同步到差唔多 100%
非常之感動
個台好多野玩
起碼我覺得貴得黎 high 過上次睇 Lunar Sea
舊 03-17-13, 12:34 AM   #423
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
爆煙花果個位非常之震撼, 雖然果首舊歌我唔識 .... (我係由 put em' up 嘗試轉型時開始聽安室)
let's go 中段有 laser 組成倒三角圍住佢時我真係睇到呆左, 嘩左一聲, 之後就爆絲帶, 好感動.
再之後 break it 幾個噴煙既位就已經估到.

感覺太多舊歌, 好多唔識, 我趁機抖下. try me 我識, 估唔到會唱.
幾多近來既大 title 無唱, 有少少失望, 好似 fast car, make it happen, can't sleep can't eat I am sick, Dr. + Defend love, 60/70/80 (只係唱左 60 一陣), Wowa.

幾驚佢唔唱 baby don't cry, 呢首歌陪我長大.

係咪因為場地問題, 所以無 live band ? 好多時蒙晒聽唔清 d 音樂.

佢唱功其實一般, 跳得靚就真既.

另, 見到少量強國大叔師奶, 似係完全唔識果隻, 係咪免費派飛?

此篇文章於 03-17-13 12:40 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 12:51 AM   #424
ammms
渣根懦夫

咁好明顯我老過你
因為佢 d 新歌我都係呢幾日聽返先識
覺得 Hot Girls, In The Spotlight, Damage, Big Boys Cry 呢幾首好聽
其他真係仲未入腦
但開幕一爆即刻 Body Feels EXIT 真係 d 記憶番哂黎
因為 10 幾年前陪我成長o既就係安室奈美惠第一隻大碟
記憶中有:
You' re my sunshine
Don' t wanna cry
a walk in the park
SWEET 19 BLUES
Chase the Chance
TRY ME ~私を信じて~
太陽の SEASON
CAN YOU CELEBRATE?

我前後都有人識唱

早幾年記得睇 Coke Zero 有佢 d 廣告
我好鍾意首 Wild
仲有洗頭水廣告
不過可能又唔夠新呢批歌咁新
經典又唔夠上面果堆經典
所以編唔到落 concert
舊 03-17-13, 12:56 AM   #425
飲勝萬能俠
赤貧草根的人生