Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
街機心得交流討論區>三國志大戰討論區 Vol.L(實第45回)
b_boy 11:46 PM 03-05-12
チーム名:GAF

総人数:15人
チームBOX参加人数:5人
チームランク:連隊
PW:【gaf00】

上代:http://www.gaforum.org/showthread.php?t=219730

官方網站: http://www.sangokushi-taisen.com

演武場: http://enbujyo.3594t.com/

三国志大戦 wiki: http://www.wikihouse.com/sangokushi

頂上対決@youtube: http://www.youtube.com/ohtamasato
djfighter 11:55 PM 03-05-12
有沙發坐^_^
DavidH 11:58 PM 03-05-12
鐵鎖果段片擺明係領先果個既失誤

對面出哂城擺單邊,攻佢都至少留一隻甘寧做守la
全部去哂另一邊擺明自己拎黎衰
以前地火勁果時都有人玩偽單色,臨尾地火清場反勝
LR猫 12:14 AM 03-06-12
作者: b_boy:
其實個topic回數係咪有錯?
IX(9) > XV(15)

中間無0左6個號碼
其實你講緊邊回?
睇返四十之後嘅都應該無錯呀?
GUSTAV 12:15 AM 03-06-12
作者: DavidH:

對面似擺v多過出單邊wow
風音 12:16 AM 03-06-12
投了擺位黎架
邪惡熊仔 12:17 AM 03-06-12

一隻甘寧都守唔到2掛啦....2掛+白銀可能一下就突死
人地出到暗黑兵法, 輸左都抵啦
b_boy 12:18 AM 03-06-12
作者: LR猫:
其實你講緊邊回?
睇返四十之後嘅都應該無錯呀?
四十之後無, 就係無0左 X, XI, XII, XIII同XIV
咦, 原來係少0左5回, 45回先ARM
DavidH 12:18 AM 03-06-12
恕小弟唔知"投了擺位"呢樣野www

不過我個人係咁諗:
對面凡係有野出城都要防備

作者: 邪惡熊仔:
一隻甘寧都守唔到2掛啦....2掛+白銀可能一下就突死
人地出到暗黑兵法, 輸左都抵啦
當然抵,自己永遠不會再犯同樣錯誤之餘,又留一影片教人防備
風音 12:22 AM 03-06-12
貪落城www
乖乖地等夠鐘咪無事囉www
LR猫 12:29 AM 03-06-12
四十之後無, 就係無0左 X, XI, XII, XIII同XIV
咦, 原來係少0左5回, 45回先ARM
即係啲遠古遺物嘅事

恕小弟唔知"投了擺位"呢樣野www

不過我個人係咁諗:
對面凡係有野出城都要防備

當然抵,自己永遠不會再犯同樣錯誤之餘,又留一影片教人防備
預咗無得贏,想快啲打下ROUND
叫對手快啲落城,通常都會出單邊話比對面你已無戰意
因為收入城嘅話對面仲以為你想守城

松田之前都比人放NICO扮投了再打對面城嘅片

講真,呢啲係不明文嘅規矩,所以要咁扇人都無話唔得
不過真係贏咗個GAME,輸咗人品囉
wayne123789 01:17 AM 03-06-12

哩個係攞尾彩想落人城之過.
睇完笑咗.
b_boy 01:21 AM 03-06-12
作者: wayne123789:
哩個係攞尾彩想落人城之過.
睇完笑咗.
其實有不成文約定, 單邊出一直線排係認輸咁解
叫兵不厭詐又得, 叫無品又得
BUT 相方都係香港人就...
silvermoya 01:24 AM 03-06-12
其實我覺得反而係香港人先會多呢D事出現
次次對親D玩空拍既都係香港 新加坡 ....
xephon 01:28 AM 03-06-12
弓簡直上修左,騎去拆柵。撞兩下冇一半血,走到都得返1成
番薯勤 01:57 AM 03-06-12
作者: silvermoya:
其實我覺得反而係香港人先會多呢D事出現
次次對親D玩空拍既都係香港 新加坡 ....
日本同香港都遇過
不過香港人空拍率高啲

作者: xephon:
弓簡直上修左,騎去拆柵。撞兩下冇一半血,走到都得返1成
我到而家都做唔到大騎拆柵小騎引箭
打兩騎deck一隻手控曬算
maxwaver 03:51 AM 03-06-12
作者: 番薯勤:
日本同香港都遇過
不過香港人空拍率高啲

我到而家都做唔到大騎拆柵小騎引箭
打兩騎deck一隻手控曬算
迫自己做啦
或者好似我咁三細騎你好快就局住一定要做(唔做就死硬)
Norm 07:33 AM 03-06-12

你唔知咁樣出發代表投降?加上中間有樹林,不過睇打法我覺得佢係存心一開始落後再詐降然後引對方果邊上,留甘寧都冇用,對面開二卦兩下就俾人突死啦
Norm 07:33 AM 03-06-12
撘的士去荷記唔洗三個字.....
不過講番轉頭....人地投降攻上去落人城就唔好開計啦...都係攞尾彩...
LR猫 09:06 AM 03-06-12
作者: Norm:
撘的士去荷記唔洗三個字.....
不過講番轉頭....人地投降攻上去落人城就唔好開計啦...都係攞尾彩...
我覺得佢開計果下已經見到對面有異樣想開完計陸遜去守
點知都係中伏
wayne123789 09:47 AM 03-06-12
咁有係喎, 最後出真係全靠邊.
Ralf 10:09 AM 03-06-12
老實講, 如果要咁樣先贏到我"零"願唔贏了...
希望唔係勝方upload片再一次尾彩啦...
abingo 11:06 AM 03-06-12
http://www.nicovideo.jp/watch/sm10148352

經典重溫
寫輪眼 11:42 AM 03-06-12
作者: Ralf:
冇研究uploader,齋睇似敗方控訴
LR猫 11:44 AM 03-06-12
作者: Ralf:
作者: 寫輪眼:
冇研究uploader,齋睇似敗方控訴
敗方控訴嚟
見到啲comment up主都唔知好嬲定好笑
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面