Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-16-13, 02:26 PM   #1426
Terrier
God of Gamer
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
>> 封神演義完全版(1+2限定版)
限定版應該完售了
台灣個邊都應該一出就清,一係等港版....Orz (但唔知出唔出)

雲起FB寫呢個星期見會出普通版# 1 #2(即係冇野送既完全版)
尋日去仲未有....

台灣月尾出#3

舊 09-11-13, 03:07 PM   #1427
Terrier
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
封神演義 完全版 (台東立)#4 尋日出

放心吧~唔會有現貨! 全部要自己訂先有
岩岩見到雲起有現貨,但少過5本,手慢啲都冇b

此篇文章於 09-11-13 07:00 PM 被 Terrier 編輯。
Terrier 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 11:29 AM   #1428
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
想問下 在下坂本 果本邊度有得買?
尋日響信和睇過唔見有
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 12:26 PM   #1429
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
應該賣哂,我買O個陣得一本

舊 09-26-13, 12:33 PM   #1430
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我買果陣都係得一本@信和雲起a
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 12:54 PM   #1431
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
有無甘好賣
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 09:49 AM   #1432
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
我未去過
但沙田龍城執左
連一間漫畫店都加租到容不下

此篇文章於 11-06-13 12:02 PM 被 BRA武藏 編輯。
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 10:25 PM   #1433
aoi-加賀
Game Master

註冊日期: Mar 2009
出版社 屬性 香港28/11/2013新書(星期四) 期數 作者

香港玉皇朝 少年 戇救世主KAPPEI 4 若杉公德
香港玉皇朝 少年 CAT'S愛 6 阿左維シン
香港東立 少女 黑白少年少女 11 福山遼子

出版社 屬性 30/11/2013台灣新書(星期六) 期數 作者

東立 唯美 我家浴室的現況 1,2 いときち
東立 青年 浮戀 1 糸杉柾宏
東立 青年 二瘤駱駝 4完 明石英之
東立 週刊 新少年快報2013 52 N/A
東立 月刊 新少年快報別冊2013 12月 N/A
長鴻 少女 福福寺三姊妹 2 水澤惠
長鴻 少女 狼少女和黑王子 6 八田鮎子
尖端 浮文字 我女友與青梅竹馬的慘烈修羅場 6.5 裕時悠示
尖端 浮文字 我女友與青梅竹馬的慘烈修羅場(首刷特裝版) 6.5 裕時悠示
aoi-加賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 10:30 PM   #1434
aoi-加賀
Game Master

我回來了....我會為再為大家送上出書表
舊 11-29-13, 10:41 PM   #1435
aoi-加賀
Game Master

出版社 屬性 香港29/11/2013新書(星期五) 期數 作者

香港玉皇朝 少年 銀之匙 8 荒川弘
香港東立   純血+彼氏 6 硝音あや
香港東立 青年 戰國兄弟 4 細川忠孝
香港正文社 少年 李洛克青春能量大爆發忍傳 5 平健史

出版社 屬性 3/12/2013台灣新書(星期二) 期數 作者

東立 少女 棉花糖女孩 1 平間要
東立 少女 假如她的眼淚似雪(水森曆短篇集) 全 水森曆
東立 百合姬 牽牛花與加瀨同學 全 高嶋ひろみ
東立 少年 最強學生會長 22完 曉月明
東立 少年 法外制裁者 26完 上条明峰
東立 少年 魔境的夏娜娜 4完 玉越博幸
東立 少年 ACMA: GAME惡魔遊戲 1 惠広史、メーブ
東立 少年 就這樣一見鍾情! 3 谷川ニコ
東立 少年 俠義少年王II-源平合戰 22 沢田博文
東立 輕小說 超異能遊戲 3 遊佐真弘
東立 輕小說 雙合透鏡CROWN FLINT 1 三上康明
長鴻 少女 放學校的關原之戰 3 阿部川KINEKO
長鴻 少女 喵居生活! 全 柚木色
長鴻 BL 青羊之夢 VII 立野真琴
長鴻 少年 模型社傻妞 1,2 栗井茶
長鴻 少年 SUGARLESS無糖 17 細川雅巳
舊 11-29-13, 10:53 PM   #1436
Rance
The One
ガハハ

辛苦哂

覺唔覺越來越少港版書出?成間漫畫鋪99%都係東立同角川...
差唔多無代理新書咁濟...D香港出版社日漫部係咪就摺得...

舊 11-30-13, 11:34 AM   #1437
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
辛苦哂

覺唔覺越來越少港版書出?成間漫畫鋪99%都係東立同角川...
差唔多無代理新書咁濟...D香港出版社日漫部係咪就摺得...
之前家中的書(計買緊未完)是文傳>東立,現在是東立>>>>>>>文傳

舊 11-30-13, 05:52 PM   #1438
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: aoi-加賀 查看文章
辛苦曬+1

港出版社都係得幾本熱門野買緊
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-13, 12:08 AM   #1439
Rance
The One
ガハハ

重有D港版書轉左版權之後就唔再代理返...
好似銃夢LO咁....東立都有出返新版天下就收左皮...
呢套都叫出名都斷尾...你話佢地重有無心做代理....

舊 12-01-13, 03:51 AM   #1440
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
THANK YOU
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-13, 10:41 AM   #1441
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
講起呢套,害我一直唔知就咁買返東立算,定等佢好……依家都斷左成4期……

舊 12-01-13, 08:37 PM   #1442
fourleaves112
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
thanks~~~~~
fourleaves112 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-13, 08:39 PM   #1443
fourleaves112
Crazy Gamer

引用:
如果確定係唔再出港版,我就訂返套台版,等左好鬼耐啦
fourleaves112 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-13, 12:42 AM   #1444
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
辛苦曬+1

港出版社都係得幾本熱門野買緊
由手機版發出
老實講,近期真係好少港版日漫,真係唔知香港出版社想點?
唔係以為好多讀者都係網上睇漫畫,就縮皮唔推出新期數漫畫卦?
搞到真係唔知D漫畫係咪斷哂尾。

舊 12-02-13, 12:52 AM   #1445
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kyu 查看文章
老實講,近期真係好少港版日漫,真係唔知香港出版社想點?
唔係以為好多讀者都係網上睇漫畫,就縮皮唔推出新期數漫畫卦?
搞到真係唔知D漫畫係咪斷哂尾。
見無錢賺就唔再拎版權

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-13, 05:19 AM   #1446
MAN
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
我追開天下本瑠魔一直唔見第七期
係咪已經爛尾??
MAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-13, 01:48 PM   #1447
鐵之侍

晚來的祝賀加賀回歸

引用:
前數天終於忍不住買了台版(18期),大慨之後才買回之前的期數,當知道會轉出版社時也心知不妙,結果天下真的不願再出下去(看了這麼久港版真的不慣台版的譯名)
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-13, 05:06 PM   #1448
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
晚來的祝賀加賀回歸

前數天終於忍不住買了台版(18期),大慨之後才買回之前的期數,當知道會轉出版社時也心知不妙,結果天下真的不願再出下去(看了這麼久港版真的不慣台版的譯名)

天下對出日漫一向好hea,都冇心做就不如唔好做

aoi-加賀兄
又要辛苦你了

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-13, 08:20 PM   #1449
aoi-加賀
Game Master

出版社 屬性 香港3/12/2013新書(星期二) 期數 作者

香港天下 少年 食戟之靈 4 佐伯俊
香港天下 少女 半熟愛妻未成年 1 水波風南

出版社 屬性 4/12/2013台灣新書(星期三) 期數 作者

東立 少女 天然王子的寶石箱 5完 木々
東立 少女 串連的星座 4 雁須磨子
東立 少女 焦糖男孩 3完 森生真実
東立 少年 井之頭的石像鬼 2 藤澤亨
東立 少年 女忍者一年生 2完 行徒妹
東立 少年 天才野球少年II 13 岩澤正泰
東立 少年 蒼藍世界的中心完全版 6 クリムゾン
東立 青年 河豚先生 5 德弘正也
尖端 天狼星 怪物王女 19 光永康則
舊 12-04-13, 08:39 PM   #1450
aoi-加賀
Game Master

出版社 屬性 香港4/12/2013新書(星期三) 期數 作者

香港玉皇朝 完全版 危險調查員(完全版) 7 浦沢直樹
香港玉皇朝   新薔薇少女 8 PEACH-PIT

出版社 屬性 6/12/2013台灣新書(星期五) 期數 作者

尚禾 摘星館 戀色DEVIL 2,3 三浦ひらく
東立 少女 變成星星的那一天 全 鈴木JULIETTA
東立 少女 閃亮新星(超級巨星) 8 森永愛
東立 星少女 緋色王城 7 依歡
東立 少年 AGAIN!再一次 5 久保美津郎
東立 少年 來自新世界 4 及川徹
東立 少年 關鍵快速球 6 寒川一之
東立 青年 五花8門 2 竹本友二
東立 青年 S終極警官 8 藤堂裕
東立 月刊 花漾少女2013年 12月 N/A
東立 月刊 龍少年2013年 12月  
東立 輕小說 魔王的我與不死公主的戒指 2 柑橘ゆすら
東立 輕小說 認真和我談戀愛 7 野山風一郎
長鴻 CANDY 她愛上了我的謊 11 青木琴美
長鴻 GL 思春期生命體貝卡 全 林家志弦
長鴻 萌系 CHRONOS・DEEP~白影~ 3完 相川有
長鴻 青年 去吧!貼馬兵團 3 甲斐谷忍
長鴻 青年 KUROZUKA~黑塚~ 6 野口賢
尖端 ALIVE 迷茫管家與膽怯的我(漫畫版) 6 にぃと
尖端 旋風館 飆速宅男 21 渡邊航
角川 BOY SERIES 奮鬥吧!系統工程師(漫畫) 2 鶴山ミト
角川 BOY SERIES 戀戀★學生會 5完 あらきかなお
角川 BOY SERIES 東京ESP 8 瀨川はじめ
角川 輕小說 R-15(小說) 11 伏見ひろゆき
角川 輕小說 魔技科的劍士與召喚魔王 1 三原みつき

論壇跳轉

現在的時間是 03:38 AM

手機版 | APP版